Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατάτες γιαχνί Νο.02 (με φέτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από stellunak   
Κυριακή, 17/01/10

Το απόλυτο comfort food - ειδικά αν πετύχετε τις σωστές πατάτες.

Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 1 ½ κιλό πατάτες (όχι μικρές, σου βγάζουν την πίστη στο ξεφλούδισμα)
  • 4 ώριμες ντομάτες (ή ένα κουτί Μπαρμπα-Στάθης τριμμένη ντομάτα)
  • 1 κουτ. του γλυκού ντοματοπελτέ
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ή σέλινο (αυτή τη φορά δοκίμασα με μαϊντανό)
  • 3 καρότα
  • 250 γρ. φέτα (προαιρετικά)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες (σαν φέτες μήλου/κυδωνιού τελοσπάντων).
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
  • Ύστερα από 3-4’ προσθέτουμε τις πατάτες, το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, ένα ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 45’).
  • Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τη φέτα, αν θέλουμε, σε κομματάκια.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 9728
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-01-2010 12:45
 
Τρελαίνομαι γί'αυτό το φαγητάκι.Μου θυμίζει όταν ήμουν πιτσιρίκι και το έφτιαχνε η μαμά μου δεν άφηνα τίποτα στο πιάτο :zzz Μέσα στην απλότητα των υλικών αυτού του φαγητού βρίσκεις μια πολύ νόστιμη και 'μαμαδίστικη' γεύση! 
Μπράβο σου ;)
 
renaki
2. 20-01-2010 12:46
 
Α,εγώ βάζω και λίγη ρίγανη γιατί δένει πολύ με την πατάτα.
 
renaki
3. 20-01-2010 13:33
 
Πραγματικά κλασικό φαγάκι και αγαπημένο (ειδικά τις ημέρες που δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις ;) )
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )