Μια πολύ νόστιμη πρόταση για μεσημέρι, βράδυ ή ακόμα και για μπουφέ
Υλικά (για 4-6 άτομα) - 3-4 πατάτες
- 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια
- 2 πιπεριές μικρές (εγώ έβαλα κόκκινη και κίτρινη για χρώμα)
- 1/2 κλωνάρι σέλερι
- 3 λουκάνικα (του hot dog μέγεθος)
- 4-5 κουταλιές βούτυρο
- 5 αυγά
- Λίγα τριμμένα τυριά (φέτα, cheddar, gouda κλπ)
- 1/2 ποτήρι γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές και το σέλερι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν για 20-30 λεπτά. Ελέγχουμε με ενα πιρούνι να είναι μαλακές.
- Κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα.
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμυδάκι, πιπεριές, σέλερι, μανιτάρια και λουκάνικα.
- Ύστερα βάζουμε και τις πατάτες αφού τις έχουμε κόψει σε κυβάκια
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε μια ταρτιέρα ή πυρέξ μέτριο αφού το έχουμε βουτυρώσει καλά προσθέτουμε το στερεό μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τα αυγά προσέχοντας να σκεπάσουν καλά το μείγμα.
- Από πάνω ρίχνουμε τα τυριά της αρεσκείας μας.
- Ψήνουμε τη fritata μας σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180C ή 375F.
Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (30) | Εμφανίσεις: 13902 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |