Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Fritata πεντανόστιμη (με πατάτες, μανιτάρια και λουκάνικο)
Fritata πεντανόστιμη (με πατάτες, μανιτάρια και λουκάνικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από cdoun   
Τρίτη, 26/01/10
dsc00862_400

Μια πολύ νόστιμη πρόταση για μεσημέρι, βράδυ ή ακόμα και για μπουφέ
Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 3-4 πατάτες
  • 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια
  • 2 πιπεριές μικρές (εγώ έβαλα κόκκινη και κίτρινη για χρώμα)
  • 1/2 κλωνάρι σέλερι
  • 3 λουκάνικα (του hot dog μέγεθος)
  • 4-5 κουταλιές βούτυρο
  • 5 αυγά
  • Λίγα τριμμένα τυριά (φέτα, cheddar, gouda κλπ)
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές και το σέλερι.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν για 20-30 λεπτά. Ελέγχουμε με ενα πιρούνι να είναι μαλακές.
  • Κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα.
  • Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμυδάκι, πιπεριές, σέλερι, μανιτάρια και λουκάνικα.
  • Ύστερα βάζουμε και τις πατάτες αφού τις έχουμε κόψει σε κυβάκια
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σε μια ταρτιέρα ή πυρέξ μέτριο αφού το έχουμε βουτυρώσει καλά προσθέτουμε το στερεό μείγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα αυγά προσέχοντας να σκεπάσουν καλά το μείγμα.
  • Από πάνω ρίχνουμε τα τυριά της αρεσκείας μας.
  • Ψήνουμε τη fritata μας σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180C ή 375F.

Καλή επιτυχία!!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (30) | Εμφανίσεις: 13885
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 28-01-2010 14:16
 
Από εμφάνιση σκίζει πάντως. Φαίνεται τέλειο.
 
Christia
2. 28-01-2010 15:36
 
Και πολύ νόστιμη πρέπει να είναι αυτή η φριτάτα (εγώ τη λέω ομελέττα φούρνου) :) Πολύ καλή!!!
 
YANNA
3. 28-01-2010 16:15
 
Αν είχες κι ένα κομάτι σερβιρισμένο να ξέρεις οτι δεν θα με παρακαλούσες καθόλου να έρθω να φάω.  
Μπράβο φαίνεται τέλεια !!!!!!
 
mariaZ
4. 28-01-2010 20:08
 
Είναι όντως πολυ νόστιμη η άτιμη! :)
 
cdoun
5. 28-01-2010 22:51
 
Πρα πολυ ωραι συνταγη !Ευχαριστουμε!
 
margarita79
6. 28-01-2010 23:16
 
:p ΤΕΛΕΙΑ. ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΓΑ, ΒΑΖΩ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ,(ΕΓΩ ΒΑΖΩ COTAGE FLAIR) ΓΙΑ ΠΙΟ LIGHT ,ΡΙΧΝΩ ΑΝΤΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, 1 ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 0% ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ. ΕΤΣΙ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.!
 
KEIT
7. 28-01-2010 23:34
 
Σιγουρα και αυτη η παραλλαγη ειναι πολυ ωραια αλλα δεν εχω βαλει κρεμα γαλακτος οπως λες γιατι ειναι μια ομελετα φουρνου!! Τα αυγα ειναι χτυπημενα με γαλα 1%. Οσο στην συγκεκριμενη εβαλα απλα λιγη φετα αλλα ο καθενας την κανει οσο παχυντικη θελει..περι ορεξεως που λενε!!
 
cdoun
8. 29-01-2010 08:10
 
Φαίνεται απίθανη. Σύντομα θα δοκιμαστεί!
 
mariae
9. 29-01-2010 08:13
 
Φαίνεται καταπληκτική!! 
Θα τη δοκιμάσουμε αμεσα :zzz
 
Flora
10. 18-02-2011 13:12
 
Την εκανα χτες,την εφαγε ο άντρας μου που ειναι πολυ δυσκολος και θελει συνεχεια να τρωει καινουργια γιατι βαριεται.Εμεινε κατενθουσιασμενος ειπε που βρηκες τη συνταγη???Ευχαριστουμε παρα πολυ
 
guzelina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/01/10 )