Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι με μυρωδικά και γαλλική μπαγκέτα
Μοσχαράκι με μυρωδικά και γαλλική μπαγκέτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Σάββατο, 30/01/10

Το φαγητό αυτό είναι πολύ εμφανίσιμο, κατάλληλο για επίσημο τραπέζι αλλά και κυριακάτικο! Είναι το αγαπημένο μας στο σπίτι και το συνοδεύουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

Υλικά:
  • 6 φέτες μοσχαράκι κιλότο λεπτές (περίπου 1 δάκτυλο πάχος)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 7-8 κόκκους μπαχάρι
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • λίγο θυμάρι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε ψιλές φετούλες
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Το τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να "θωρακίσει" τους χυμούς του.
  • Τοποθετούμε το κρέας σε μια γάστρα και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια πάνω από το κρέας και το καλύπτουμε μ'αυτά.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγη από την μπύρα και την αφήνουμε να ντεγλασάρει ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την υπόλοιπη μπύρα στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας δηλαδή τους κόκκους μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι. Βράζουμε για 1' και στη συνέχεια περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού μας το κρέας στη γάστρα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε το φαγητό μας για 45' περίπου στους 200C μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι. 
  • 10' πριν σβήσουμε το φούρνο μας, παίρνουμε τις φετούλες της μπαγκέτας και τις βουτάμε ελαφρά στο ζουμάκι του φαγητού μας και τις τοποθετούμε πάνω από το κρέας, πασπαλίζουμε το φαγητό μας και με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φουρνίζουμε με ανοικτό το καπάκι της γάστρας για άλλα 10' μέχρι να ροδοψηθούν οι φετούλες της μπαγκέτας.

Σερβίρουμε τις φέτες του μοσχαριού με τα κρεμμύδια από πάνω του και από πάνω τις φετούλες της ροδοψημένης μπαγκέτας.

Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 4538
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-02-2010 15:16
 
Πολύ ασυνίθιστο φαγάκι φιλεναδίτσα!! 
Δεν μου λές οι φετούλες δεν παπαριάζουν και δεν διαλύονται; πως μένουν ατόφιες? Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο! Θα το κάνω... Σε ευχαριστώ!! Καλή τσικνοπέμπτη! Εκεί στην Κέρκυρα ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΤΕ ΚΑΛΆ ΑΥΤΈς ΤΙς ΜΈΡΕς ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ. πΈς ΌΤΙ ΠΉΓΕς ΔΙΑΚΟΠΈς ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ... ΤΥΧΕΡΟΎΛΑ!!!! :p :p :p :grin :grin
 
pastaflora
2. 01-02-2010 17:46
 
Ακούγεται καλό και πρέπει να είναι ακόμη καλύτερο στην γεύση (αν αρέσει και του υιού..... :grin ) Μπράβο Λινάκι άλλη μια ωραία συνταγή που θα βρει το δρόμο της στην κουζίνα μου ;)
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός