Υλικά
- 1 πακετο μακαρονια
- 250 γρ γαριδες καθαρισμενες
- 250γρ μυδια καθαρισμένα
- 250 γρ καλαμαρακια σε κομματακια
- 3 ντοματες
- μια σκελιδα σκορδο
- 1 μηλο
- 1/2 ματσακι μαιντανος
- 2 καροτα μεγαλα
- αλατι /πιπερι/ 1 κουταλια του γλυκου κοφτη ζαχαρη
- ελαιολαδο
Εκτέλεση - Σε ενα τηγανι σωταρουμε τα καροτα μας με βουτυρο 60 gr, αφου τα εχουμε παρεσει στον τρυφτη και εχουμε ετοιμα τα μακαρονια μας, τα ανακατευουμε, ψιλικοβουμε τον μαιντανο μας και τον ανακατευουμε στα μακαρονια μας. Αφηνουμε τα μακαρονια μας στη κατσαρολα.
- Σε μια αλλη κατσαρολα βραζουμε τα καλαμαρακια μας 10 λεπτα, βγαζουμε τον ζωμο και τον κραταμε σε ενα αλλο σκευος.
- Στην κατσαρολα μας με τα καλαμαρακια ριχνουμε ελαιολαδο και ψιλικομμενο το σκορδο και τα σωταρουμε για 5 λεπτα
- Περναμε στον τρυφτη την ντοματα μας και την ριχνουμε, περιμενουμε την πρωτη βραση και ριχνουμε την ζαχαρη και μισο ποτηρι ζωμο απο τα καλαμαρακια μας που εχουμε κρατησει
- Περναμε στο multi το μηλο αφου το καθαρισουμε εξω και μεσα, το κανουμε πουρε και το ριχνουμε και αυτο
- Ενδεχομενος να χρειαστει και λιγο ζωμο ακομα. Αυτο το καταλαβαινουμε οταν η σαλτσα μας λερωνει (πιτσιλαει) μεσα και εξω απο την κατσαρολα μας. Αφηνουμε για 5 λεπτα και ριχνουμε τα μυδια μας και τις γαριδες μας μονο για 3 λεπτα.
- Αλατι πιπερι και η σαλτσα μας ειναι ετοιμη.
Μπορουμε να σερβιρουμε πανω απο τα μακαρονια που εχει και καλυτερη αισθητικη οψη το πιατο μας αλλα και να ριξουμε την σαλτσα μας μεσα στη κατσορολα με τα μακαρονια και να ανακατεψουμε. Η δευτερη επιλογη εχει ενα σκαλι καλυτερη γευση. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6179 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |