Ένα πιάτο που σπάνια να μην αρέσει σε κάποιον ..
Υλικά - 10 κρέπες
- 500 gr σπανάκι ζεματισμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές τυρί κρέμα(Philadelphia)
- 150 gr γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
- 150 gr φέτα
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 200 gr κρέμα γάλακτος
- Λίγο κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση - Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το ανακατεύουμε να μαραθεί και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας προσθέτουμε 1 φλ. του καφέ νερό, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τα τυριά και αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα μας κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Παίρνουμε τις κρέπες μας, τους βάζουμε γέμιση, τις τυλίγουμε σε ρολό και τις βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί.
- Μόλις τελειώσουμε με όλες ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ή στο γκριλ αλλά προσέχουμε γιατί αρπάζουν πολύ εύκολα.
Σημειώσεις - Οι κρέπες που χρησιμοποίησα αυτή τη φορά ήταν κατεψυγμένες.
- Μπορείτε να βάλετε τυριά της αρεσκείας σας αλλά μην παραλείψετε το Philadelphia. Απογειώνει τη γεύση τους.
- Το πόσο αλάτι θα βάλετε θα εξαρτηθεί από το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σας.
- Γι΄ αυτό βάλτε λίγο και συμπληρώνετε στο τέλος.
- Μπορείτε να βάλετε και κατεψυγμένο σπανάκι αλλά με το φρέσκο έχουν άλλη γεύση
- Αν θέλετε μπορείτε να καλύψετε και με μπεσαμέλ
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 26205 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |