Το συγκεκριμένο γλυκάκι το δοκίμασα πρώτη φορά παραμονή πρωτοχρονιάς στο ρεβεγιόν του αδελφού μου. Του ζήτησα τη συνταγή και μου είπε ότι δεν είναι δική του αλλά του ξαδέλφου μας στη Σκιάθο ο οποίος το σερβίρει στο εστιατόριό του. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η συνταγή έχει ταξιδέψει πολύ από στόμα σε στόμα. Το θεώρησα ιδανικό για μετά από ένα τσιμπούσι κρεάτων, γιατί καθάρισε η γεύση μου και δεν είχα βαρύ στομάχι. Υλικά - 1 κιλό γιαούρτι 10% λιπαρά
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση - Χτυπάτε στο μίξερ το γιαούρτι με τα δύο γάλατα και ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό των λεμονιών.
- Μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή κρέμας σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύετε το ξύσμα των λεμονιών.
- Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με 1 φέτα λεμόνι και 2 φιλαράκια δυόσμο.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 9821 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |