Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μους Νο.10 (γιαούρτι-λεμόνι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 01/02/10
p1310029_400

Το συγκεκριμένο γλυκάκι το δοκίμασα πρώτη φορά παραμονή πρωτοχρονιάς στο ρεβεγιόν του αδελφού μου. Του ζήτησα τη συνταγή και μου είπε ότι δεν είναι δική του αλλά του ξαδέλφου μας στη Σκιάθο ο οποίος το σερβίρει στο εστιατόριό του. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η συνταγή έχει ταξιδέψει πολύ από στόμα σε στόμα.
Το θεώρησα ιδανικό για μετά από ένα τσιμπούσι κρεάτων, γιατί καθάρισε η γεύση μου και δεν είχα βαρύ στομάχι.

Υλικά
  • 1 κιλό γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
  • Χτυπάτε στο μίξερ το γιαούρτι με τα δύο γάλατα και ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό των λεμονιών.
  • Μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή κρέμας σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύετε το ξύσμα των λεμονιών.
  • Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με 1 φέτα λεμόνι και 2 φιλαράκια δυόσμο.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 8147
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 03-02-2010 10:51
 
Μαίρη, μπράβο!!! 
Αφενός φαίνεται υπέροχο, αφετέρου είναι ιδανικό κέρασμα μετά από τέτοιου είδους λουκούλλεια γεύματα :upset  
Το αγαπήσαμε και θα το δοκιμάσουμε λίαν συντόμως, σ' ευχαριστούμε :zzz :zzz
 
Flora
2. 03-02-2010 12:47
 
Φαίνεται πολύ ωραίο. πόσες μερίδες βγάζει αυτη η ποσότητα?
 
Christia
3. 03-02-2010 12:53
 
Έχεις δίκιο Christia, ξέχασα να το γράψω. Βγαίνει περίπου 10-12 μερίδες. Είναι αρκετό το γιαούρτι... 
Να σας πω επίσης ότι καλό είναι να το βάλετε και κανένα μισάωρο στο ψυγείο. Γίνεται ακόμα πιο δροσερό...
 
Mary
4. 03-02-2010 15:39
 
Πράγματι φαίνεται καταπληκτικό και φυσικά θα δοκιμαστεί  
:upset
 
mariaZ
5. 05-02-2010 16:51
 
Φαίνεται πολύ ωραίο Μαίρη. Οντως μετά από ένα καλό τσιμπούσι είναι ότι πρέπει
 
voula
6. 18-02-2010 10:01
 
Σε μια έκρηξη υπογλυκαιμίας χθες βράδυ, ο Γκι θυμήθηκε αυτή τη μους (την οποία είχε κοζάρει από την πρώτη στιγμή :grin ) και τη φτιάξαμε ;) 
Είναι πολύ εύκολη, γρήγορη, μυρωδάτη κι ελαφριά. Συνιστώ να την αφήσετε καμιά ωρίτσα εντός ψυγείου και να τη δοκιμάσετε...θα είναι πιο μεστή η γεύση της ;) 
Την έβαλα σε μεγάλα ποτήρια όπως εσύ, αλλά προσωπικά με λίγωσε τόση ποσότητα :upset (ο άντρας μου βέβαια, έφαγε και το δικό μου υπόλοιπο :x ). Την επόμενη φορά θα τη βάλω σε μικρότερα ποτήρια... 
Ευχαριστούμε, Μαίρη!
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός