Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα με αχλάδια και σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τετάρτη, 03/02/10

tarta_axladi_me_sokolata_400
Αφιερωμένο στην φίλη μου το μαργαριτάρι (margarita79)

 Υλικά:
  • 160γρ. Αλεύρι
  • 30γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 30γρ. Αμύγδαλα (στο μπλέντερ)
  • 125γρ. Βούτυρο
  • 4 κ.σ. νερό (κρύο)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 αχλάδια

Για την στρώση σοκολάτας:

  • 100γρ. Σοκολάτα (ό,τι θέλουμε)
  • 50γρ. Βούτυρο
  • 5 κ.σ. νερό (κρύο)
  • 1 αυγό
  • 150γρ. Ζάχαρη
  • 50γρ. Αλεύρι
  • 1 κ.σ. βανίλια
Εκτέλεση:
  • Παίρνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, τα αμύγδαλα και 4 κ.σ. νερό και χτυπάμε και το αφήνουμε μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο.
  • Έπειτα παίρνουμε την φόρμα της τάρτας και απλώνουμε αφού έχουμε βουτυρώσει πρώτα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και απλώνουμε πάνω στην ζύμη (τα κόβουμε στην μέση). Βάζουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Τώρα λιώνουμε 50γρ. Βούτυρο με την σοκολάτα. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο. Παίρνουμε ένα μπολ κι ανακατεύουμε το αυγό με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά την λιωμένη σοκολάτα.
  • Τέλος προσθέτουμε τις 5 κ.σ. νερό και το αλεύρι. Έπειτα στρώνουμε στην τάρτα μας πάνω από τα αχλάδια και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 15 λεπτά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5477
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 04-02-2010 15:46
 
Κοριτσαρα μου!Τελειο!Σε ευχαριστω πολυ!!!! 
Εκανες και το logo super!
 
margarita79
2. 04-02-2010 16:14
 
φιλιά μαργαριτάρι! :)
 
sardelaki
3. 04-02-2010 23:33
 
Καλέ τι σούπερ τάρτα είναι αυτή? Αφιέρωσε και απο δω κάνα κομάτι!!!!!  
Μπράβο για ακόμα μια φορά Σαρδελάκι καταπληκτική συνταγή
 
mariaZ
4. 06-02-2010 08:36
 
:eek :eek :eek :eek  
Τα λόγια είναι περιττά για μένα σε οτιδήποτε περιέχει σοκολάτα. Τα αχλάδια της πάνε υπέροχα και τα υπόλοιπα θα στα πω μετά τη δοκιμή :grin :grin  
Ευχαριστούμε ;)
 
Flora
5. 06-02-2010 19:12
 
OK περιμένω εντυπώσεις αφού καταναλωθεί!
 
sardelaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 04/02/10 )