Είναι μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Το έφτιαξα το κεκάκι και πολύ μου άρεσε. Υλικά: - 300γρ. βούτυρο
- 300γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40γρ. κορν φλάουρ
- 100γρ. φουντούκια τριμμένα σε σκόνη
- 50γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα για πασπάλισμα
- Αχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση: - Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο.
- Ρίχνουμε στον κάδο τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τη σκόνη φουντουκιού. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από αυτό το μείγμα στο μπολ με το χτυπημένο βούτυρο και προσθέτουμε και τη μισή μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού - φουντουκιού και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε ξανά απαλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Σκορπίζουμε από πάνω τα χοντροκοπανισμένα φουντούκια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 9325 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |