Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ φουντουκιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Τετάρτη, 03/02/10
dsc00287_400

Είναι μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Το έφτιαξα το κεκάκι και πολύ μου άρεσε.

Υλικά:
  • 300γρ. βούτυρο
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40γρ. κορν φλάουρ
  • 100γρ. φουντούκια τριμμένα σε σκόνη
  • 50γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα για πασπάλισμα
  • Αχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο.
  • Ρίχνουμε στον κάδο τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τη σκόνη φουντουκιού. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από αυτό το μείγμα στο μπολ με το χτυπημένο βούτυρο και προσθέτουμε και τη μισή μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού - φουντουκιού και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε ξανά απαλά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Σκορπίζουμε από πάνω τα χοντροκοπανισμένα φουντούκια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 9325
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 05-02-2010 06:08
 
μμμμ φαίνεται πεντανοστιμο και θα ήθελα να τσιμπίσω λίγο έτσι όπως το βλέπω
 
mariaZ
2. 05-02-2010 09:40
 
Πολύ ωραίο κέικ να είχε και λίγη σοκολατίτσα θα ήταν θεϊκό!!! άτιμη δίαιτα τι μου κάνεις!!! :cry :cry
 
marylou
3. 05-02-2010 16:49
 
Ωραία συνταγή και ωραία φωτογραφία. Θα το δοκιμάσω άμεσα γιατί μας αρέσουν τα φουντούκια
 
voula
4. 05-02-2010 20:31
 
Τελειο!!!Πολυ το ζηλεψα θα το κανω και θα του βαλω μεσα και σταγονες σοκολατας :grin
 
margarita79
5. 06-02-2010 08:32
 
Υπέροχο το φουντουκοκέικ :zzz :zzz  
Κι εγώ νομίζω πως θα του πηγαίνει η σοκολάτα, είτε σε σταγόνες, είτε σε τρούφα, είτε σε κομμάτια σφηνωμένα μέσα στο κέικ :eek :eek  
Ο μόνος ενδοιασμός που έχω είναι τα αυγά...δεν μπορούμε να μειώσουμε λίγο...έστω στα 4 ? :sigh
 
Flora
6. 07-02-2010 18:02
 
Δεν το έχω δοκιμάσει με λιγότερα αυγά. Τη συνταγή τη βρήκα πρόσφατα και το έφτιαξα μόνο δύο φορές. Δεν ξέρω αν φουσκώσει με λιγότερα αυγά.
 
giavroudi
7. 28-03-2018 19:54
 
Δυστυχώς η χειρότερη συνταγή που έχω κάνει... βρωμάει αυγουλίλας... κρίμα τα υλικά....
 
marwdim92
8. 30-03-2018 08:54
 
Επανέρχομαι με νέα κριτική καθώς το κεικ από την δεύτερη μέρα και μετά δεν μυρίζει αυγουλίλα και είναι πεντανόστιμο!
 
marwdim92

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/02/10 )