Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες κρασάτες α λα κρεμ
Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες κρασάτες α λα κρεμ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 03/02/10
Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 4 μπριζόλες των 200 γραμμ εκάστη,
  • 1 φλιτζ. του καφέ σπορέλαιο
  • 80 γραμ βούτυρο
  • 300 γραμ μανιτάρια κονσέρβας κομμένα
  • 100 γραμ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ λιτρο κρασί λευκό
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • 15 γραμ κύβο βοδινού
  • 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και λευκό πιπέρι
  • 1 κουτάλι της σούπας κορν φλάουρ (νισεστέ)
Εκτέλεση
  • Σε βαθύ τηγάνι σοτάρω μαζί με το σπορέλαιο το μοσχαράκι (μπριζόλες).
  • Όταν σοταριστούν τις αφαιρώ και πετώ το σπορέλαιο.
  • Τοποθετώ στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο και τα μανιτάρια να σοταριστούν καλά και προσθέτω και το κρεμμύδι για να σοταρισθεί πάρα πολύ ελαφρά, να μην πάρει χρώμα για 1 λεπτό ίσια να μαραθεί.
  • Σβήνω με το κρασί , και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτω το νερό όπου μέσα έχω αραιώσει τους κύβους του βοδινού, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Το αφήνω να πάρει δυό βράσεις, και γλασσάρω (δένω δηλαδή) την σάλτσα, με το κορν φλάουρ, το οποίο έχω διαλύσει, σε λίγο νερό (1-2 κουταλάκια σούπας).
Μπορώ να το σερβίρω με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανητές.
Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 10819
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 05-02-2010 15:25
 
Τελειο κυρία Αρετή. Θα εκτελεστει
 
mariaZ
2. 08-02-2010 18:15
 
θα το φτιαξω αυριο
 
MARIKA45

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/02/10 )