Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες κρασάτες α λα κρεμ |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Τετάρτη, 03/02/10 |
Υλικά (για 4 μερίδες) - 4 μπριζόλες των 200 γραμμ εκάστη,
- 1 φλιτζ. του καφέ σπορέλαιο
- 80 γραμ βούτυρο
- 300 γραμ μανιτάρια κονσέρβας κομμένα
- 100 γραμ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ λιτρο κρασί λευκό
- 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
- 15 γραμ κύβο βοδινού
- 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι και λευκό πιπέρι
- 1 κουτάλι της σούπας κορν φλάουρ (νισεστέ)
Εκτέλεση - Σε βαθύ τηγάνι σοτάρω μαζί με το σπορέλαιο το μοσχαράκι (μπριζόλες).
- Όταν σοταριστούν τις αφαιρώ και πετώ το σπορέλαιο.
- Τοποθετώ στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο και τα μανιτάρια να σοταριστούν καλά και προσθέτω και το κρεμμύδι για να σοταρισθεί πάρα πολύ ελαφρά, να μην πάρει χρώμα για 1 λεπτό ίσια να μαραθεί.
- Σβήνω με το κρασί , και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτω το νερό όπου μέσα έχω αραιώσει τους κύβους του βοδινού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Το αφήνω να πάρει δυό βράσεις, και γλασσάρω (δένω δηλαδή) την σάλτσα, με το κορν φλάουρ, το οποίο έχω διαλύσει, σε λίγο νερό (1-2 κουταλάκια σούπας).
Μπορώ να το σερβίρω με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανητές. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 12924 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/02/10 )
|