Η τουρτα αυτη ειναι πολυ σοκολατενια!Η υφη και η γευση της γεμισης σε συνδιασμο με τη μαλακη βαση ειναι μοναδικη!Καποια στιγμη μου την κερασαν και ξετρελαθηκα! Σας προτεινω να τη δοκιμασετε! Υλικά Για τη βάση - 125γρ.αμυγδαλα καβουρδισμενα σε σκόνη
- 100γρ.αχνη
- 60 γρ.ασπραδι αυγου
- 50γρ.κρεμα γαλακτος 35%λιπαρα
- 10γρ.κορν φλαουρ
- 50γρ.σοκολατα κουβερτουρα
- 30γρ.κουκουναρια
Για τη ganache- 250γρ.κουβερτουρα 70% κακαο
- 250γρ κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα
- 150γρ. κρεμα γαλακτος σε παχυρευστη μορφη (υπαρχει στα σ/μ της meggle αν δεν βρειτε μπορει να χρησιμοποιησετε 1 φακελο garni ανακατεμενο με το μισο γαλα απο οτι αναφερει η συσκευασια περιπου 50μλ ωστε να εχετε ενα παχυρευστο μειγμα)
Για τη διακοσμηση - Σαντιγυ
- Κακαο
- ή οτι αλλο σας αρεσει
Εκτέλεση - Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι
- Ανακατευουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μαζι με ενα κουταλι και προσθετουμε την κουβερτουρα.
- Τοποθετουμε σε ενα τσερκι 25 εκ.(αν θελουμε στρωνουμε και λαδοκολλα) και ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να δουμε οτι σκΛηραινει λιγο η επιφανεια (προσοχη να μην την παραψησουμε).
- Ετοιμαζουμε την κρεμα βαζοντας τα 250 μλ κρεμας να ζεσταθουν μεχρι το σημειο βρασμου και μετα αποσυρουμε απο τη φωτια.
- Περιχυνουμε την κουβερτουρα την οποια εχουμε σπασει σε κομματια.
- Ανακατευουμε με σπατουλα διπλωτα μεχρι να λιωσει η κουβερτουρα και μολις το μειγμα γινει χλιαρο αναμιγνυουμε μεσα την κρεμα σε παχυρευση μορφη.
- Μεταφερουμε τη βαση σε πιατελα προσεχτικα για να μη σπασει (και να σπασει ομως δεν πτοουμαστε γιατι θα πεσει απο πανω η κρεμα και θα κολλησει χιχιχ),
- Ξαναβαζουμε το τσερκι και αδειαζουμε απο πανω την ganache.
- Τοποθετουμε την τουρτα στο ψυγειο να παγωσει και μολις εινα ετοιμη αφσιρουμε τη φορμα και πασπαλιζουμε κακαο.
- Στολιζουμε με σαντιγυ ή οτι αλλο θελουμε.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 11266 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |