Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες arrow Τούρτα η Ερωτευμένη (σοκολατίνα με μαλακή βάση)
Τούρτα η Ερωτευμένη (σοκολατίνα με μαλακή βάση) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 07/02/10
3_400_01

Η τουρτα αυτη ειναι πολυ σοκολατενια!Η υφη και η γευση της γεμισης σε συνδιασμο με τη μαλακη βαση ειναι μοναδικη!Καποια στιγμη μου την κερασαν και ξετρελαθηκα! Σας προτεινω να τη δοκιμασετε! 

Υλικά

Για τη βάση

  • 125γρ.αμυγδαλα καβουρδισμενα σε σκόνη
  • 100γρ.αχνη
  • 60 γρ.ασπραδι αυγου
  • 50γρ.κρεμα γαλακτος 35%λιπαρα
  • 10γρ.κορν φλαουρ
  • 50γρ.σοκολατα κουβερτουρα
  • 30γρ.κουκουναρια
Για τη ganache
  • 250γρ.κουβερτουρα 70% κακαο
  • 250γρ κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα
  • 150γρ. κρεμα γαλακτος σε παχυρευστη μορφη (υπαρχει στα σ/μ της meggle αν δεν βρειτε μπορει να χρησιμοποιησετε 1 φακελο garni ανακατεμενο με το μισο γαλα απο οτι αναφερει η συσκευασια περιπου 50μλ ωστε να εχετε ενα παχυρευστο μειγμα)

Για τη διακοσμηση

  • Σαντιγυ
  • Κακαο 
  • ή οτι αλλο σας αρεσει
Εκτέλεση
  • Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι
  • Ανακατευουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μαζι με ενα κουταλι και προσθετουμε την κουβερτουρα.
  • Τοποθετουμε σε ενα τσερκι 25 εκ.(αν θελουμε στρωνουμε και λαδοκολλα) και  ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να δουμε οτι σκΛηραινει λιγο η επιφανεια (προσοχη να μην την παραψησουμε).
  • Ετοιμαζουμε την κρεμα βαζοντας τα 250 μλ κρεμας να ζεσταθουν μεχρι το σημειο βρασμου και μετα αποσυρουμε απο τη φωτια.

img_0773_400

img_0778_400

img_0779_400
  • Περιχυνουμε την κουβερτουρα την οποια εχουμε σπασει σε κομματια.
  • Ανακατευουμε με σπατουλα διπλωτα μεχρι να λιωσει η κουβερτουρα και μολις το μειγμα γινει χλιαρο αναμιγνυουμε μεσα την κρεμα σε παχυρευση μορφη.
  • Μεταφερουμε τη βαση σε πιατελα προσεχτικα για να μη σπασει (και να σπασει ομως δεν πτοουμαστε γιατι θα πεσει απο πανω η κρεμα και θα κολλησει χιχιχ),
  • Ξαναβαζουμε το τσερκι και αδειαζουμε απο πανω την ganache.
  • Τοποθετουμε την τουρτα στο ψυγειο να παγωσει και μολις εινα ετοιμη αφσιρουμε τη φορμα και πασπαλιζουμε κακαο.
  • Στολιζουμε με σαντιγυ ή οτι αλλο θελουμε.
Καλή επιτυχία!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 8925
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 10-02-2010 12:34
 
:upset :upset :zzz :zzz  
είσαι απίστευτη!!!
 
marylou
2. 10-02-2010 12:47
 
Πω πω τι ερωτιάρα φωτο είναι αυτή ;)  
και η τούρτα για ερωτευμένους 
Μπράβο Μαργαρίτα για την έμπνευση, εύχομαι να είσαι πάντα ερωτευμένη και να δημιουργείς έργα τέχνης
 
maroula
3. 10-02-2010 13:33
 
Ερωτευμένα, μπισκότα, φράουλες, τούρτα!! Βλέπω έχεις μπει στο πνεύμα για τα καλα!! Μπράβο,εξαιρετική!
 
vago
4. 10-02-2010 13:36
 
Το'πες και το'κανες!!! Ευχαριστώ πολύ!!!! :)
 
Marinaki
5. 10-02-2010 13:38
 
φιλενάδα έλεος πια...και μόνο τις φώτο που βλέπω θα τα βάλω τα 4 κιλά που έχασα! :grin :roll
 
sardelaki
6. 10-02-2010 13:48
 
Ζωγραφισες πάλι φιλεναδα :eek
 
soula33
7. 10-02-2010 14:27
 
Πολύ αφράτη τούρτα Μαργαρίτα !! Μπράβο σου !! πόση ώρα χρειάστηκε περίπου να παγώσει η γέμιση ?
 
ata
8. 10-02-2010 14:36
 
Καλά τέεεεεεεεεεεεεεεεεελεια και καθόλου δύσκολη απ' ότι είδα. Αλλά πες μου πως πέτυχες το ροζ χρώμα ?
 
sgr
9. 10-02-2010 14:52
 
:grin :grin Ευχαριστω πολυ!! 
Λοιπον καταρχην για να μη νομιζετε οτι ολη μερα ασχολουμαι με τον Αγιο Βαλεντινο να σας πω οτι η τουρτιτσα φτιαχτηκε για τα γενεθλια του συζυγου απλα την αναρτησα τωρα διοτι νομιζω ταιριαζει τελεια στην περισταση. 
Ειναι πολυ ευκολη φτανει να εχετε ακριβεια στα υλικα. 
Η γευση της ειναι εξαιρετικη!Πραγματικα την ειχα φαει σε φιλικο σπιτι και ξετρελαθηκα! 
Ata εγω την εφτιαξα μεσημερι ενω κοιμοταν ο μικρος και το απογευμα ειχε παγωσει..υπολογισε 2μιση ωρες. 
Sgr το ροζ χρωμα εγινε με λιγες σταγονες χρωματος ζαχαροπλαστικης αλλα δεν ειναι απαραιτητο εγω το εβαλα για λογους διακοσμητικους.Εσεις μπορειτε να στολισετε ,με φραουλες,σαντιγυ,ξηρους καρπους ή οτι αλλο σας αρεσει.
 
margarita79
10. 10-02-2010 15:22
 
Δεν χρειάζεται να πω οτι είναι τέλεια. Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι που δεν την ήξερα νωρίτερα να την φτιάξω για τα γεννέθλια μου :sigh Δεν πειράζει όμως όλο και κάποια αφορμή θα βρω για να ξαναφτιάξω γλυκάκι ;)
 
mariaZ
11. 10-02-2010 15:49
 
Καταπληκτική κι εσύ ΄κι η τούρτα σου Μαργαρίτα μου. Τι κουράγιο! Αλλ άμα είσαι ερωτευμένη...
 
Nena
12. 11-02-2010 09:44
 
Μας αποζημίωσες και με το παραπάνω :zzz :zzz  
Τα λόγια νομίζω πως είναι περιττά... 
Δεν θα μπορούσε παρά να "αγαπηθεί" αμέσως και να είσαι σίγουρη πως θα τη φτιάξουμε λίαν συντόμως :grin
 
Flora
13. 11-02-2010 10:51
 
Μαργαρίτα υποκλίνομαι!!!! 
:upset :upset :upset  
Ο άντρας σου πρέπει να σου φυσάει τις καρέκλες να κάθεσαι!!!! :grin :grin :grin
 
Mary
14. 14-02-2010 00:19
 
Καλέ εγώ τώρα την είδα αυτή την τούρτα!!! Τι ωραία!!Μπράβο βρε Μαργαρίτα κάθε φορά μας βάζεις στο κλίμα των ημερών. Αν κρίνω από τα υλικά εκτός από φοβερή εμφάνιση πρέπει να έχει και φανταστική γεύση!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/02/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διαιτητικό πολυσκεύος ατμομάγειρας
Το Top στην φιλοξενία