Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο πικάντικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από lianta   
Σάββατο, 06/02/10
dsc01759_400
Υλικά
  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 5-6 πιπεριές πράσινες, κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί (εγώ είχα μόνο πράσινες και κόκκινες)
  • 1/2 κιλό μανιτάριαdsc01754
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κονγκασέ (εγώ έβαλα φρέσκιες ντοματούλες)
  • 1 ποτηράκι κρασιού κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι, αρκετό κατά προτίμηση....
  • κάρυ
  • κουκουρμά
  • κύμινο (λίγο)
Εκτέλεση
  • dsc01758_400
    Κόβουμε σε μικρούς κύβους το κοτόπουλο και τις πιπεριές σε λεπτές φετούλες.
  • Σε βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση....γουόκ, σοτάρουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές να μαραθούν. Κατόπιν τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μέλι και το κρασάκι.
  • Αφήνουμε το φαγάκι να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του, ίσως και να πιάσει ελαφρά η ντομάτα....
  • Προσθέτουμε το κρασάκι και το μέλι και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις,μέχρι να σωθεί το κρασί.
Το συνοδεύουμε.....με ρυζάκι μπασμάτι και μετά γλείφουμε....τα δαχτυλάκια μας!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 4503
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 08-02-2010 13:50
 
Τι ωραία συνταγούλα είναι αυτή μμμμ... πες μου μόνο τι είναι το κουκουρμά???
 
marylou
2. 08-02-2010 14:40
 
marylou μου..... 
Ο κουκουρμάς,είναι μπαχαρικό,που ταιριάζει με τα πουλερικά.Στο σούπερ μαρκετ,δεν το έχω δει.Υπάρχει όμως,στα καταστήματα,που πωλούν μπαχαρικά.Το χρώμα του είναι κοκκινωπό,λίγο πιο ψιλοκομένο από το μπούκοβο,αλλά δεν είναι καφτερό,αντίθετα είναι πολύ γευστικό.
 
lianta
3. 08-02-2010 14:43
 
Εξαιρετική συνταγή! Κι έλεγα πως να κάνω το κοτόπουλο αύριο ;) . Μπράβο!
 
vago
4. 08-02-2010 14:55
 
Κουρκουμά+ Κιτρινόρριζα σε σκόνη,ή τούρμερικ στα ινδικά. μιάζει με καρυ μπαίνει και αυτό μέσα στο μείγμα του γκαραμ μασάλα που κάνει το κάρυ των ινδών μαζί με κρόκο(σαφράν) και κίμινο. Φύεται στην Σάμο, και υπάρχει και στην Ελλάδα στα μπαχαράδικα και στις λαϊκες στα μπαχαρικά.
 
pastaflora
5. 08-02-2010 19:14
 
vago....... 
πραγματικά,είναι μία νόστιμη και ελαφριά θα έλεγα συνταγή,με όμορφο συνδιασμό γεύσεων.
 
lianta
6. 08-02-2010 19:17
 
pastaflora........ 
είσαι απίθανη.....! 
Δεν γνώριζα τόσες πολλές λεπτομέρειες,για το συγκεκριμένο μπαχαρικό και σ'ευχαριστώ,που μας ενημέρωσες.....!
 
lianta
7. 09-02-2010 07:19
 
Μ' αρέσει πολύ το κάρυ στη μαγειρική και το κοτοπουλάκι σου θα πρέπει να απογειώνεται με τα μπαχαρικά αυτά! 
Θα το δοκιμάσουμε κι εμείς :zzz
 
Flora
8. 09-02-2010 08:54
 
flora......την καλημέρα μου.... 
Να το δοκιμάσετε....γιατί το αξίζει! 
Είναι και σχετικά,εύκολο φαγητάκι,με απλά υλικά.....
 
lianta
9. 09-02-2010 13:02
 
Το κοτοπουλακι σου ειναι σουπερ!Μπραβο πολυ ωραια προταση και ωραια παρουσιαση!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 08/02/10 )