Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες (της Λίας)
Χοιρινές μπριζόλες (της Λίας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από lianta   
Κυριακή, 07/02/10
dsc01711_400
 
Δεν έχω δει παρόμοια συνταγή, δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο..... Ήταν μία ιδέα μου εδώ και αρκετά χρόνια, που πραγματικά άρεσε σε όλη την οικογένεια.
Είναι συνταγή που την φτιάχνω αρκετά συχνά, γιατί οι θυγατέρες μου την απαιτούν εδώ...και τώρα......
Υλικά
  • 4-5 μπριζόλες χοιρινές
  • 6-7 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασάκι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνι
Εκτέλεση
  • dsc01708Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες ψιλοχοντρούτσικες.
  • Πλένουμε επίσης πολύ καλά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε φαρδύ και χαμηλό σκεύος (τηγάνι με καπάκι και λίγο βαθύ κατά προτίμηση) με νεράκι, ίσα να τις σκεπάζει και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • 'Οσο βράζουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλάτι. Περιμένουμε μέχρι να σωθεί το νεράκι και τις σωτάρουμε στο λαδάκι που έμεινε, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τις βγάζουμε σε πιατέλλα και ρίχνουμε στο ίδιο λαδάκι τα κρεμμύδια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα γυρνάμε αρκετές φορές μέχρι να ξανθίνουν.
  • Βάζουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτάκια να μαλακώσουν και προσθέτουμε μετά το μέλι, τις μπριζόλες, το πιπέρι και το κρασάκι.
  • Μόλις σωθεί το κρασάκι,το φαγητό,είναι....πανέτοιμο!
Το συνοδεύω πάντα με πουρέ πατάτας ή πιλαφάκι.....

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 11387
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 09-02-2010 20:54
 
Φαίνεται νοστιμότατο Λία Θα δοκιμαστεί
 
mariaZ
2. 09-02-2010 21:42
 
Μαρία μου.....είναι φαγάκι νοστιμότατο,αρκεί να αρέσουν τα κρεμμύδια....... 
Θα περιμένω εντυπώσεις....... ;)
 
lianta

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/03/10 )