Έχει υποβληθεί από lianta
|
Σάββατο, 13/02/10 |
Στην αδελφή μου τους πρωτοδοκίμασα κι έγινε ένας από τους αγαπημένους μεζέδες της οικογένειας...... Η συνταγή λοιπόν, είναι της Έρης, με μία μικρή παραλλαγή που είναι το πράσο. ΥΛΙΚΑ - Μισό κιλό ρεβίθια
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσο
- Δυόσμος
- Μαινδανός
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 αυγό (για εκείνους που δεν νηστεύουν). Μπορούμε να το αποφύγουμε, απλά, εάν το βάλουμε δένει περισσότερο η ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό να φουσκώσουν.
- Την επομένη, αδειάζουμε το νεράκι και προσθέτουμε στα ρεβίθια τα δύο κουταλάκια της σόδας και τα αφήνουμε για μία περίπου ωρίτσα να μαλακώσουν.
- Τα ξεπλένουμε πολύ καλά από τη σόδα, τα στραγγίζουμε και λίγα-λίγα τα αλέθουμε στο μούλτι, έτσι ώστε να έχουμε έναν πολτό.
- Στη συνέχεια, σε βαθύ μπολ προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοτριμμένο, το πράσο ψιλοκομμένο, τον μαινδανό και τον δυόσμο .... επίσης, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό, τον πολτό, και ζυμώνουμε ελαφρά.
- Για το τηγάνισμα, ρίχνουμε ελαιόλαδο (αρκετό) σε αντικολλητικό τηγάνι και με ένα βρεγμένο κουτάλι σούπας (φροντίζουμε να το βρέχουμε σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού με νερό) παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι.
Τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρουμε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 6803 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 10/05/13 )
|