Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρεβυδοκεφτέδες No.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lianta   
Σάββατο, 13/02/10
image1_400

Στην αδελφή μου τους πρωτοδοκίμασα κι έγινε ένας από τους αγαπημένους μεζέδες της οικογένειας......

Η συνταγή λοιπόν, είναι της Έρης, με μία μικρή παραλλαγή που είναι το πράσο.
ΥΛΙΚΑ
  • Μισό κιλό ρεβίθια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • Δυόσμος
  • Μαινδανός
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 αυγό (για εκείνους που δεν νηστεύουν). Μπορούμε να το αποφύγουμε, απλά, εάν το βάλουμε δένει περισσότερο η ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό να φουσκώσουν.
  • Την επομένη, αδειάζουμε το νεράκι και προσθέτουμε στα ρεβίθια τα δύο κουταλάκια της σόδας και τα αφήνουμε για μία περίπου ωρίτσα να μαλακώσουν.
  • Τα ξεπλένουμε πολύ καλά από τη σόδα, τα στραγγίζουμε και λίγα-λίγα τα αλέθουμε στο μούλτι, έτσι ώστε να έχουμε έναν πολτό.
  • Στη συνέχεια, σε βαθύ μπολ προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοτριμμένο, το πράσο ψιλοκομμένο, τον μαινδανό και τον δυόσμο .... επίσης, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό, τον πολτό, και ζυμώνουμε ελαφρά.
  • Για το τηγάνισμα, ρίχνουμε ελαιόλαδο (αρκετό) σε αντικολλητικό τηγάνι και με ένα βρεγμένο κουτάλι σούπας (φροντίζουμε να το βρέχουμε σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού με νερό) παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι.
Τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 5556
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 17-02-2010 08:37
 
Φαίνεται ωραία συνταγή, θα τη δοκιμάσω γιατί ποτέ δεν έκανα ρεβυθοκεφτέδες. Τώρα που νηστεύουμε είναι ότι πρέπει. Μόνο αναρωτιέμαι θα είναι αρκετά μαλακά ή πρέπει να βράσουν τα ρεβύθια.
 
mariae
2. 17-02-2010 09:56
 
μμμμ Λία την είδα και τρελάθηκα και πολύ θα ήθελα να είχα έναν Μπράβο και πάλι
 
mariaZ
3. 17-02-2010 09:57
 
Καλέ τι ωραίοι κεφτέδες είναι αυτοί :p :p θα δοκιμαστούν σύντομα :upset
 
marylou
4. 19-02-2010 22:56
 
mariae...... 
Για να είναι τα ρεβύθια μαλακά,θα τα βάλεις από το προηγούμενο βράδυ σε χλιαρό νεράκι,να σταθούν τουλάχιστον 12 ώρες.Θα τα αλέσεις πολύ καλά στο moulti,για να γίνουν πολύ-πολύ μικρά κομματάκια,πιο μικρά και από την ψιλή φακή. 
Αν πάλι,τα ρεβύθια δεν είναι φρέσκα και δεν φουσκώσουν το αναμενόμενο,τότε......μπορείς να τα βάλεις για βράσιμο,αλλά θα πρέπει να κρατάνε,έτσι ώστε στο άλεσμα,να γίνουν κομματάκια μικρά και όχι αλοιφή. 
Ελπίζω να βοήθησα.... 
 
 
 
mariaz.......είναι πεντανόστιμα..... 
Άσε που τρώγονται σαν στραγάλια..... ;) 
 
 
 
marylou..... 
περιμένω εντυπώσεις...... ;)
 
lianta

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 10/05/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός