Σελίδα 1 από 2 Φτιάξτε μόνοι σας τις Λαγανίτσες σας. Δεν ειναι καθόλου δύσκολο!! Υλικά (για 4-5 μετριες λαγανες) - 1500γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
- 500γρ.αλευρι σκληρο για ψωμια
- 800μλ νερο χλιαρο
- 50γρ.νωπη μαγια
- 40γρ.ζαχαρη
- 40 γρ.αλατι
- Σουσαμι για το πασπαλισμα
Εκτέλεση - Διαλυουμε τη μαγια με το χερι μας και την ανακατευουμε σε ενα μικρο μπολακι με 2-3 κουταλιες χλιαρο νερο και 2 κουταλιτσες αλευρι.
- Αφηνουμε για 5 λεπτα να φουσκωσει και επειτα ζυμωνουμε το προζυμι μας μαζι με ολα τα υπολοιπα υλικα.
- Μολις εχουμε ενα αφρατο ζυμαρι που ξεκολλαει απο τα τοιχωματα και δεν κολλαει στα χερια σκεπαζουμε τη λεκανη μας σε ζεστο μερος και αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει για 15 λεπτα (δε θελουμε οι λαγανες μας να γινουν πολυ φουσκωτες).
- Χωριζουμε το ζυμαρι σε 4-5 ισα μερη και πασπαλιζουμε τις λαμαρινες μας με σουσαμι.
- Βαζουμε απο πανω το καθε κομματι και το απλωνουμε με το χερι μας.
- Βρεχουμε ελαχιστα την επιφανεια με νερο και πασπαλιζουμε και απο πανω σουσαμι και μετα πιεζουμε με τα δαχτυλα μας για να σχηματιστουν τα δαχτυλακια στην επιφανεια.
- Αφηνουμε για λιγο να ξαναφουσκωσουν.
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για περιπου 45 λεπτα (εμενα μου πηρε 1 ωρα αλλα εξαρταται και απα το φουρνο σας).
- Αφηνουμε να κρυωσουν καλα και μετα τις ξεκολλαμε με ενα μαχαιρακι γυρω γυρω και αναποδογυριζουμε να βγουν.
Καλή Σαρακοστή και Καλή Επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 14311 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|