Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λαγάνα Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 12/02/10
Ευρετήριο άρθρου
Λαγάνα Νο.04
Σελίδα 2
img_1023_400
Φτιάξτε μόνοι σας τις Λαγανίτσες σας. Δεν ειναι καθόλου δύσκολο!!
Υλικά (για 4-5 μετριες λαγανες)
  • 1500γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 500γρ.αλευρι σκληρο για ψωμια
  • 800μλ νερο χλιαρο
  • 50γρ.νωπη μαγια
  • 40γρ.ζαχαρη
  • 40 γρ.αλατι
  • Σουσαμι για το πασπαλισμα
Εκτέλεση
  • Διαλυουμε τη μαγια με το χερι μας και την ανακατευουμε σε ενα μικρο μπολακι με 2-3 κουταλιες χλιαρο νερο και 2 κουταλιτσες αλευρι.
  •  img_1009_400
    Αφηνουμε για 5 λεπτα να φουσκωσει και επειτα ζυμωνουμε το προζυμι μας μαζι με ολα τα υπολοιπα υλικα.
  • Μολις εχουμε ενα αφρατο ζυμαρι που ξεκολλαει απο τα τοιχωματα και δεν κολλαει στα χερια σκεπαζουμε τη λεκανη μας σε ζεστο μερος και αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει για 15 λεπτα (δε θελουμε οι λαγανες μας να γινουν πολυ φουσκωτες).
  • Χωριζουμε το ζυμαρι σε 4-5 ισα μερη και πασπαλιζουμε τις λαμαρινες μας με σουσαμι.
  • Βαζουμε απο πανω το καθε κομματι και το απλωνουμε με το χερι μας.
  • Βρεχουμε ελαχιστα την επιφανεια με νερο και πασπαλιζουμε και απο πανω σουσαμι και μετα πιεζουμε με τα δαχτυλα μας για να σχηματιστουν τα δαχτυλακια στην επιφανεια.
  • Αφηνουμε για λιγο να ξαναφουσκωσουν.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για περιπου 45 λεπτα (εμενα μου πηρε 1 ωρα αλλα εξαρταται και απα το  φουρνο σας).
  • Αφηνουμε να κρυωσουν καλα και μετα τις ξεκολλαμε με ενα μαχαιρακι γυρω γυρω και αναποδογυριζουμε να βγουν.

Καλή Σαρακοστή και Καλή Επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 11775
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 14-02-2010 20:42
 
Μαργαριτούλα σήμερα σκεφτόμουν να κάνω λαγάνα.Ευχαριστώ η συνταγή είναι εύκολη. 
Είσαι τέλεια :zzz
 
nitsa2009
2. 14-02-2010 21:10
 
Καταπληκτικά!!! :)) Εύγε!!!
 
Pan
3. 14-02-2010 21:20
 
τέλεια φιλεναδούλα...δεν έχω σουσάμι και νωπή μαγιά σπίτι αλλιώς σίγουρα θα έφτιαχνα αύριο...
 
sardelaki
4. 14-02-2010 21:23
 
Μπορεις και με ξερη μαγια σαρδελακι μου. 
Ακουσα ενα φουρναρη σε πρωινη εκπομπη που ελεγε οτι μπορουμε να βαλουμε ειτε νωπη ειτε ξηρη μαγια την ιδια ποσοτητα. 
Το σουσαμι υπαρχει και σε μινι μαρκετς σε σακουλακια. 
Καλη Σαρακοστη σε ολους παιδια!
 
margarita79
5. 14-02-2010 21:35
 
Καλά Μαργαρίτα την είδα και τη ζήλεψα. Την έκανα και περιμένω να φουσκώσει.Είναι απλή η όλη διαδικασία. Και εγώ πήγα σε μίνι μάρκετ. Τι μας κάνεις βραδιάτικα!! Θυμήθηκα και την περυσινή μου από το φούρνο που ήταν σαν κουλούρι και τελικά την πετάξαμε και έτσι φέτος θα φάμε τη δικιά μου. Αργότερα οι εντυπώσεις.
 
voula
6. 15-02-2010 00:44
 
Aχ Μαργαρίτα τέλεια σου έγινε. η ζήλεψα κι εγώ τώρα να σου πω την αλήθεια. Θα πάρω πρωί πρωί μαγιά απ το φούρνο και θα φτιάξω. :grin  
Περίμενε εντυπώσεις ;)
 
Faye
7. 15-02-2010 01:35
 
Μαργαρίτα έγινε πολύ καλή! Μπράβο για τη συνταγή και γιατί δεν το είχα καν στο μυαλό μου να φτιάξω. Αξίζει να τη δοκιμάσετε! Καλή Σαρακοστή! 
 
 
voula
8. 15-02-2010 07:10
 
:cry :cry Μαργαρίτα μου κλαίω γιατί σήμερα το πρωί που την είδα τρελάθηκα κι άνοιξα τα ντουλάπια μου να βρω τα υλικά αλλά έχω όλα τα αλευρια εκτός απο σκληρό. :( Τι να κάνω? Το μινι μάρκετ της γειτονιάς έχει μόνο για ολες τις χρήσεις :sigh  
Μου φαίνεται οτι θα τρώμε λαγάνα όλη την υπόλοιπη εβδομάδα :zzz
 
mariaZ
9. 15-02-2010 08:47
 
Τέλεια λαγάνα!! Μπράβο και του χρόνου να είσαι καλά!
 
vago
10. 15-02-2010 15:18
 
Τελεια Βουλα!!Σου πετυχε ακομα καλυτερα και απο τη δικη μου!Εχεις το ιδανικο παχος!!Και του χρονου! 
Μαρακι μαλλον δε σε προλαβα ε?Νομιζω πως το σκληρο αλευρι ειναι απαραιτητο οποτε την κανεις μια αλλη μερα εξαλλου Σαρακοστη εχουμε!
 
margarita79
11. 15-02-2010 18:54
 
Μπράβο Μαργαρίτα μου! Και του χρόνου να μας ξαναφτιάξεις :zzz :zzz
 
Flora
12. 16-02-2010 09:37
 
Μπράβο βρε Μαργαρίτα και του χρόνου να είσαι καλά!!! εγώ ποτέ δεν φτιάχνω γιατί έχω τα μαγειρέματα έχουμε και το πέταγμα του αετού ....οπότε την αγοράζουμε απο τον φούρνο :grin
 
marylou
13. 17-02-2010 10:24
 
Μαργαρίτα σε ενημερώνω ότι του χρόνου θα σε περιμένει ο Μάκης στο μαγαζί!!! Μη κανονίσεις τίποτα λοιπόν!!! Σε περιμένει τρελλή καριέρα ως φουρνάρισσα!!! :grin :grin :grin
 
Mary
14. 17-02-2010 10:49
 
Τώρα είδα τη φωτό της Βούλας!!! 
Βούλα και συ του χρόνου θα περάσεις από τον πάγκο να κάνεις παρέα στη Μαργαρίτα που θα κάνει λαγάνες μαζί με το Μάκη!!! 
Άντε να σας δω να φτιάχνετε 1500 λαγάνες με τα χεράκια σας!!! :grin :grin :grin
 
Mary
15. 02-03-2010 02:14
 
Μαργαριτούλα μου χθες κατάφερα να φτιάξω κι εγώ τις λαγανίτσες σου και ήρθα να στις δείξω. Χρησιμοποίησα τη μισή δόση και έκανα 2 λαγανίτσες στο μέγεθος που βλέπεις αφού ήθελα να συνοδέψω το φαγητό μας και να μη μείνουν. Επίσης τις τρύπησα μ ένα καλαμάκι πριν τις βάλω στο φούρνο γιατί δεν ήθελα να φουσκώσουν πολύ. Σε πληροφορώ δεν έμεινε ψίχουλο. Ωραιότατες και μπράβο σου. :) Την επόμενη φορά θα τις φτιάξω σε ατομικά ψωμάκια. ;)  
Σ ευχαριστώ για την εύκολη και πολύ καλή συνταγή γιατί ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα φτιάξω λαγάνα. 8)  
 
 
Faye


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός