Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Λαχανικά σωτέ για πολλές επιλογές
Λαχανικά σωτέ για πολλές επιλογές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από peloukos   
Τρίτη, 16/02/10
Αυτή είναι μια λύση για άτομα που θέλουν ποικιλία αλλά και κάτι γρήγορο και βολικό... Θα σας πω την κεντρική ιδέα και ο καθένας φυσικά την εμπλουτίζει και την χρησιμοποιεί όπως του αρέσει...
Υλικά
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (σε τέταρτα και ξεχωρισμένα τα φύλλα)
  • 1-2 μέτρια καρότα (σε sticks)
  • 1 μέτριο κολοκύθι (σε sticks)
  • 1 μεγάλη πιπεριά χρωματιστή (ή και πράσινη αν δεν έχετε άλλη σε sticks)
  • Λίγα Φασολάκια φρέσκα (μια χούφτα περίπου)
  • Μια χούφτα καλαμπόκι
  • Μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη (μαύρη ή άσπρη)
  • Και ό,τι άλλο λαχανικό θέλετε αναλόγως και την εποχή εγώ τον χειμώνα βάζω και λάχανο σε λωρίδες το καλοκαίρι βάζω μελιτζάνα ξεπικρισμένη αποφύγετε την ντομάτα προτιμήστε ντοματίνια cherry)
Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε  το λάδι σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι (αν έχετε γουόκ ακόμα καλύτερα) και το σκόρδο.Μόλις αρχίζει  να τσιγαρίζεται το σκόρδο ρίξτε το πράσο και ανακατέψτε καλά μέχρι να καραμελώσει.
  • Μετά ρίξτε τα κρεμμύδια, ανακατεύετε για 2 λεπτά, μετά τα καρότα και από εκεί και πέρα σταδιακά όλα τα λαχανικά!
  • Ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά αλλά να μείνουν τα λαχανικά ζωντανά! 
  • Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέστε την ζάχαρη αν χρειάζεται, το πιπέρι και τέλος το αλάτι.
Από εκεί και πέρα έχετε άπειρες επιλογές!
  • Μπορείτε να τα σερβίρετε ως έχουν σαν συνοδευτικό ψαριού ή κρέατος, μπορείτε να τα σβήσετε με ξύδι βαλσάμικο ή με σόγια σος και τζίντζερ!
  • Μπορούν να προστεθούν σε ρύζι ή με κρέμα γάλακτος για μακαρόνια ή ακόμα και σε κόκκινη σάλτσα.. .
  • Μπαίνουν ακόμα και στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση!
Φαντασία και όρεξη μόνο να υπάρχει! Καλή επιτυχία, καλή σας όρεξη και ευχαριστώ για την ανάγνωση!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 17242
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-02-2010 17:29
 
Φανταστικό φαίνεται μόνο μια μικρή απορία. Το σκόρδο αν μείνει πολύ ώρα στο τσιγάρισμα πικρίζει αρα, επιτηδες το αφήνουμε όλη αυτή την ώρα ? γιατί το θέλουμε να πικρίζει?  
Πραγματικά θα το δοκιμάσω γιατί το βρίσκω εξαιρετικό :)
 
mariaZ
2. 19-02-2010 00:28
 
Μαρία εγώ το σκόρδο το βάζω πάντα χωρίς την φύτρα και δεν μου πικρίζει ούτε όμως το αφήνω να κάψει... Τα λαχανικά πρέπει να ανακατεύονται συνεχώς για να μην αρπάζουν  
καλή επιτυχία :)
 
peloukos
3. 19-02-2010 09:12
 
Καλημέρα!!!! Ωραία συνταγουλα,ειδικά τώρα που είναι και νηστεία... Τέλεια...
 
huana
4. 09-03-2010 16:04
 
Καταπληκτική η συνταγή σου!Τα έσβησα με balsamico και έγιναν απίστευτα!Ευχαριστώ!
 
demi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/02/10 )