Σελίδα 1 από 2 Άλλος ένας σοκολατένιος πειρασμός,το σιρόπι κακάο και η καστανή ζάχαρη δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση! Τα υλικά μας
- 1 φλυτζάνι αλεύρι κόκκινο
- 1 βιτάμ
- 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1/2 φλυτζάνι κακάο
- 1/2 φλυτζάνι κονιάκ
για το σιρόπι- 1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1/2 φλυτζάνι κακάο
- 3- κουταλιές της σούπας κονιάκ
για το γλάσσο- 125 gr. κουβερτούρα
- Αμύγδαλο καβουρντισμένο
Ας δούμε πως το φτιάχνεται - Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε το κονιάκ με το κακάο και το προσθέτουμε και αυτό,
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθεί στο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 25΄ λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Περιχύνουμε με το σιρόπι το κέικ και το αφήνουμε 30΄ λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από την φόρμα και το τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί και αλείφουμε το κέικ.
- Πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο.
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 16894 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|