Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ με σιρόπι κακάο και επικάλυψη σοκολάτας
Κέικ με σιρόπι κακάο και επικάλυψη σοκολάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Πέμπτη, 18/02/10
Ευρετήριο άρθρου
Κέικ με σιρόπι κακάο και επικάλυψη σοκολάτας
Σελίδα 2
dsc07266

Άλλος ένας σοκολατένιος πειρασμός,το σιρόπι κακάο και η καστανή ζάχαρη δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση!

Τα υλικά μας
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι κόκκινο
  • 1 βιτάμ
  • 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 φλυτζάνι κακάο
  • 1/2 φλυτζάνι κονιάκ 
για το σιρόπι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1/2 φλυτζάνι κακάο
  • 3- κουταλιές της σούπας κονιάκ
για το γλάσσο
  • 125 gr. κουβερτούρα
  • Αμύγδαλο καβουρντισμένο
Ας δούμε πως το φτιάχνεται
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε το κονιάκ με το κακάο και το προσθέτουμε και αυτό,
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθεί στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 25΄ λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Περιχύνουμε με το σιρόπι το κέικ και το αφήνουμε 30΄ λεπτά.
  • Βγάζουμε το κέικ από την φόρμα και το τοποθετούμε σε πιατέλα.
  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί και αλείφουμε το κέικ.
  • Πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο.

 Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com


Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 16894
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 22-02-2010 10:52
 
Εχεις βαλθεί να μας αποτελειώσεις lovestars. Φανταστικότατο και φαίνεται και εύκολο που σημαίνει οτι θα δοκιμαστεί σύντομα
 
mariaZ
2. 22-02-2010 11:17
 
Αυτό θα πεί ΣΟ-ΚΟΛΑΣΗ!!! Τέλειο :upset
 
marylou
3. 22-02-2010 11:36
 
Ντουπ!!! :upset Αυτό ήταν ο γδούπος που έκανα πέφτοντας στο πάτωμα. 
 
Δε φτάνει που υποφέρει με κολικό, να υποφέρω και από το οφθαλμόλουτρο... 
Αυτό πάει πολύ!! 
Αν είμαι καλύτερα το βράδυ θα το φτιάξω!!! 
Τουλάχιστον να γλυτώσω από τον πόνο των ματιών μου!!! :upset :upset :upset
 
Mary
4. 22-02-2010 13:02
 
Τι κολασμένο κέικ βουτηγμένο στην αμαρτία είναι αυτό!!! :upset :upset
 
vago
5. 22-02-2010 21:45
 
Πωπω πολύ ωραίο... Να δω πόσα κιλά ακόμα θα πάρω.... Αλήθεια το κέικ πρέπει να είναι ζεστό όταν θα ρίξουμε το σιρόπι ή όχι;
 
Marinaki
6. 22-02-2010 21:52
 
Το σιρόπι να είναι κρύο!Γι αυτό και στην συνταγή γράφω να φτιάξουμε πρώτα το σιρόπι! 
 
Ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια!! 
:)  
 
Το σιρόπι δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση!
 
lovestars
7. 23-02-2010 18:15
 
και να σου πω οταν λες ριχνω το σιροπι και αφηνω 30 λεπτα εννοεις μεσα στο φουρνο η εξω?
 
mariangela
8. 23-02-2010 18:30
 
Το κέικ το αφήνουμε μέσα στην φόρμα και το σιροπιάζουμε εκεί μέσα. 
Το αφήνουμε 30΄να ρουφήξει το σιρόπι. 
Εγώ το έβαλα σε μακρόστενη φόρμα  
Και μου βγήκε πολύ εύκολα όταν αναποδογύρισα σε πιατέλα. 
Ευχαριστω!
 
lovestars
9. 23-02-2010 22:42
 
Αχ πάλι δεν είμαι σίγουρη. Τι σιρόπι το κατάλαβα, πρέπει να είναι κρύο. Το κέικ όμως πρέπει να είναι καυτό/ζεστό ή να περιμένουμε να κρυώσει κι αυτό;
 
Marinaki
10. 23-02-2010 23:05
 
Σιρόπι κρύο κέικ ζεστό marinaki mou! :)
 
lovestars
11. 24-02-2010 17:55
 
χαχαχαχα ενα προβλλημα κατανοησης σαυτη τη συνταγη βλεπω υπαρχει.... 
λοιπον μολις κρυωσει το σιροπι βγαζουμε το κεικ το περιχυνουμε και αφηνουμε 30 λεπτα εκτος φουρνου να ρουφηξει το σιροπι... 
σωστα???????
 
mariangela
12. 24-02-2010 18:15
 
Αχ, αυτό το κέικ πρέπει να είναι σκέτη κόλαση!! 
Φυσικά και θα το δοκιμάσουμε :grin
 
Flora
13. 24-02-2010 21:19
 
Λοιπόν πρίν ξεκινήσουμε το κέικ φτιάχνουμε το σιρόπι,οπότε θα είναι κρύο,όταν βγάλουμε από τον φούρνο το σιροπιάζουμε μέσα στην φόρμα το αφήνουμε για 30΄λεπτά και αναποδογυρίζουμε την φόρμα.
 
lovestars
14. 26-02-2010 13:42
 
καλα παιδια θεικο το κεικ,περισσοτερο σοκολατοπιτα φερνει 
οποιος δν το κανει συντομα χανειιιι 
απο πανω βεβαια ελιωσα 1 κ μιση κουβερτουρα και μια γαλακτος  
θα προτιμουσα λιγοτερο κονιακ νομιζω παει πολυ. 
αλλα κ ετσι τρομερο,συγχαρητηρια!
 
mariangela
15. 26-02-2010 14:01
 
Χαίρομαι mariangela που το εφτιαξες και κυρίως που πειραματίστηκες!!! 
Καλοφάγωτο!
 
lovestars


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/10 )