Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αγριογούρουνο με πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 19/02/10
Υλικά
  • 1 πακέτο μαριναρισμένο αγριογούρουνο του ½ κιλού.
  • ¼ Φλυτζάνας λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
  • 2 φλυτζάνες μαύρο κρασί μαυροδάφνη ή κόκκινο κρασί απλό με 1 κουταλια ζάχαρη.
  • 3 μεγάλα πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
  • λίγο μοσχοκάρυδο,
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ,
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακόμη,
  • 1 ποτήρι νερό ζεστό (προαιρετικά),
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Στραγγίζω το κρέας από την μαρινάτα και το κόβω σε λεπτές φέτες.
  • Το σοτάρω σε βαθύ τηγάνι και κατόπιν προσθέτω τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάροντάς τα ελαφρά.
  • Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα πορτοκάλια, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την ζάχαρη, εκτός από το κρασί και το κορν φλάουρ.
  • Το αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Σε λίγο, το δοκιμάζω αν έχει βράσει και το αλατίζω να νοστιμίσει.
  • Διαλύω κατόπιν σε ½ ποτηρι νερό το κορν φλάουρ και περιχύνω το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να μην κολλήσει η σάλτσα.
Το σερβίρω γαρνιρισμένο με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες ή πουρέ, και το συνοδεύω με κόκκινο κρασί.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 16456
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/10 )