Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γιαουρτόπιτα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Κυριακή, 21/02/10
Υλικά:
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 250γρ. γιαούρτι
  • 50γρ. μαύρη ή άσπρη ζάχαρη
  • 50γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
  • Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Ρίξτε διαδοχικά στο μείγμα το αλεύρι και το γιαούρτι ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αναμείξτε τη μαύρη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και την κανέλα. Βάλτε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. τη μισή από τη ζύμη και πασπαλίστε την επιφάνεια με το μείγμα του αμυγδάλου.
  • Σκεπάστε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήστε τη γιαουρτόπιτα σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Κόψτε την όταν κρυώσει σε κομμάτια και σερβίρετέ την πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8404
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 23-02-2010 22:40
 
Ενδιαφέρον φαίνεται. Φιατί την ονομάζεις ζύμη; Βγαίνει ψωμοειδής;
 
Marinaki
2. 23-02-2010 23:14
 
΄Ετσι αναφέρεται στη συνταγή από την οποία την έφτιαξα. Μοιάζει με κέικ αλλά είναι πιο γευστική.
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/02/10 )