Υλικά: - 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150γρ. φρέσκο βούτυρο
- 300γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 250γρ. γιαούρτι
- 50γρ. μαύρη ή άσπρη ζάχαρη
- 50γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση: - Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Ρίξτε διαδοχικά στο μείγμα το αλεύρι και το γιαούρτι ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αναμείξτε τη μαύρη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και την κανέλα. Βάλτε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. τη μισή από τη ζύμη και πασπαλίστε την επιφάνεια με το μείγμα του αμυγδάλου.
- Σκεπάστε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήστε τη γιαουρτόπιτα σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.
- Κόψτε την όταν κρυώσει σε κομμάτια και σερβίρετέ την πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8404 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |