Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σεφταλιά οικογενειακή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από hambo   
Τρίτη, 02/03/10
Υλικά
  •  1 1/2 kg αρνίσια συκωταριά
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 πράσα
  • κληματόβεργες, καμιά εικοσαριά
  • Μπόλια από 2 αρνιά
  • ρίγανη αλάτι  πιπέρι
  • 1/2 kg τριμμένο τυρί gounda
  • 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε τις κληματόβεργες μέσα σε ένα ταψί και σε σχήμα  #, τουλάχιστον 3 πόντους στο ύψος από τον πάτο το ταψιού, ώστε τα λίπη να μείνουν κάτω
  • Κόβουμε την συκωταριά μας σε κομμάτια, όχι μεγάλα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα πράσα και τα ανακατεύουμε ρίχνοντας το πιπέρι, αλάτι και τη ρίγανη
  • Απλώνουμε την μπόλια πάνω στις κληματόβεργες, να είναι μεγάλη και όχι κομμένη, να καλύψει όλο το ταψί - εάν όχι, το μεγαλύτερο κομμάτια πρώτα και τα άλλα λίγο από κάτω, και το υπόλοιπο να βγαίνει έξω από το ταψί για να μπορέσουμε γυρίζοντας προς τα πάνω να καλύψουμε την γέμισή μας .
  • Αφού έχουμε τοποθετήσει την μπόλια, ρίχνουμε το 1/3 από  το  μείγμα μας και το απλώνουμε από πάνω, ρίχνουμε το μισό από το τριμμένο τυρί μας και μετά μείγμα-τυρί το άλλο μισό
  • Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο από το μείγμα μας και παίρνουμε την μπόλια και καλύπτουμε  (κάτι σαν πίτα σκεπαστή)
  • Ρίχνουμε και το ποτήρι με το νερό μας στο ταψί .
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6221
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 04-03-2010 14:45
 
Αυτό το ξέρω για τζιεροσαρμά. Καμμία σχέση με σεφταλιά που γίνεται από χοιρινό κιμά ή ανάμεικτο.  
Με μπερδεύεις.
 
Nena
2. 04-03-2010 18:29
 
Δεν θελει κοπο τροπο θελει  
μην μπαινεις στο τρυπακι της ονομασιας 
εσυ βαφτισε το πιτα σκεπαστη.
 
hambo

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/04/10 )