Υλικά - 1 κιλό γαύρος
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρή πιπεριά
- ¼ φλ. λάδι
- 3 κ.σ balsamico ξυδι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Παρασκευή - Πλένουμε το γαύρο και του ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα με το σκόρδο κομμένο σε φετούλες και την πιπεριά. Αφήνουμε να πάρουν ελαφρά χρώμα και ρίχνουμε το γαύρο. Αν έχουμε χρόνο και υπομονή τον στρώνουμε σε σειρές, αλλά και έτσι να τον βάλετε δεν θα πάθει τίποτα.
- Ρίχνουμε το balsamico και αφήνουμε σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα να πιεί να υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Κουνάμε την κατσαρόλα ανά διαστήματα αλλά δεν ανακατεύουμε σε καμιά περίπτωση.
Μπορούμε να τον φάμε και την επόμενη μέρα γιατί δεν σκληραίνει όπως τα ψητά ψάρια και τον προτιμούμε έτσι μιας και συνήθως μαγειρεύω το βράδυ δια την επόμενη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 6364 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |