Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαύρος με balsamico Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από voula   
Πέμπτη, 04/03/10
dci034786_400
Υλικά
  • 1 κιλό γαύρος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρή πιπεριά
  • ¼ φλ. λάδι
  • 3 κ.σ balsamico ξυδι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Παρασκευή
  •  Πλένουμε το γαύρο και του ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  • Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα με το σκόρδο κομμένο σε φετούλες και την πιπεριά. Αφήνουμε να πάρουν ελαφρά χρώμα και ρίχνουμε το γαύρο. Αν έχουμε χρόνο και υπομονή τον στρώνουμε σε σειρές, αλλά και  έτσι να τον βάλετε δεν θα πάθει τίποτα.
  • Ρίχνουμε το balsamico και αφήνουμε σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα να πιεί να υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Κουνάμε την κατσαρόλα ανά διαστήματα αλλά δεν ανακατεύουμε σε καμιά περίπτωση.
Μπορούμε να τον φάμε και την επόμενη μέρα γιατί δεν σκληραίνει όπως τα ψητά ψάρια και τον προτιμούμε έτσι μιας και συνήθως μαγειρεύω το βράδυ δια την επόμενη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 6364
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 06-03-2010 12:23
 
Φαίνεται πολύ δελεαστικός και μιας και ο γαύρος είναι απο τα αγαπημένα μας μικρά θα το δοκιμάσουμε γιατί και η φωτογραφία είναι απίθανη ;) (Με την μυρωδιά στο σπίτι τι κάνουμε? :? )
 
mariaZ
2. 06-03-2010 18:44
 
Η συνταγή είναι εύκολη και πρώτοτυπη και μαγειρεύω κι εγώ "δια την επομένη" :) οποτε μπαίνει στα αγαπημένα. Μπράβο!
 
vago
3. 08-03-2010 09:16
 
Τον γαύρο τον έχω δοκιμάσει σε άπειρες παραλλαγές, αλλά ομολογώ ότι έτσι δεν τον είχα σκεφτεί ποτέ!!! Εννοείται ότι θα τον κάνω την επόμενη φορά!
 
Mary
4. 08-03-2010 12:22
 
Δεν φανταζόμουν ότι μπορώ να βρώ κιόλας γαύρο...είναι απο τα αγαπημένα μου ψαράκια, θα τον δοκιμάσω λοιπόν Βούλα με την δική σου παραλαγή, μπράβο σου :p
 
marylou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )