Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μαρμελάδα φιρίκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Παρασκευή, 05/03/10
dsc00315_400
 Υλικά:
  • 12 φιρίκια
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα φιρίκια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τα κουκούτσια και μερικές φλούδες, τα βάζουμε σε ένα τούλι και το δένουμε καλά.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα μήλα και το τούλι με τα κουκούτσια και τις φλούδες και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Καθαρίζουμε το πορτοκάλι από τη φλούδα και από τις εσωτερικές μεμβράνες και το κόβουμε σε κυβάκια. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μήλα. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, βγάζουμε τα μήλα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Πετάμε το τούλι με τα κουκούτσια. Ξαναρίχνουμε τα μήλα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Για να δούμε αν έχει δέσει, ρίχνουμε μια κουταλιά μαρμελάδα σε ένα πιατάκι που έχουμε από πριν βάλει στην κατάψυξη, το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ένα λεπτό και αν κάνει δρομάκι χωρίς να κλείνει, τότε είναι έτοιμη.
Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα, τη βάζουμε σε βαζάκια, τα κλείνουμε καλά, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 10874
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 07-03-2010 19:48
 
Καταπλητική μαρμελάδα και το κόλπο με την κατάψυξη πολύ χρήσιμο. Ευχαριστούμε!
 
vago
2. 07-03-2010 21:33
 
Μπράβο πολύ ωραία η μαρμελάδα σου.Μου αρέσει γιατί είναι γυαλιστερή και διαυγής. Και η φωτογραφία σου επίσης μου αρέσει πολύ.
 
voula
3. 08-03-2010 01:05
 
Αχ τέλεια συνταγή! Το μήλο στα γλυκά μου αρέσει πάρα πολύ.
 
Marinaki
4. 08-03-2010 06:14
 
Φανταστική η συνταγή σου :eek Μου αρέσει πολύ η μαρμελάδα με βάση το μήλο :zzz
 
mariaZ
5. 08-03-2010 11:30
 
Την εχεις φτιαξει τελεια!!Τοσο διαφανο και λαμπερο χρωμα σε μαρμελαδα ουτε εγω εχω δει !Μπραβο!
 
margarita79
6. 08-03-2010 13:00
 
Ευχαριστώ κορίτσια. ΄Ηταν η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω μαρμελάδα και, ευτυχώς, πετυχημένη!
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός