Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Πασχαλινό γλυκό κουνελάκι (κατα κόσμον 'ο Λάμπρος')
Πασχαλινό γλυκό κουνελάκι (κατα κόσμον 'ο Λάμπρος') Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 21
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 08/03/10
Ευρετήριο άρθρου
Πασχαλινό γλυκό κουνελάκι (κατα κόσμον 'ο Λάμπρος')
Σελίδα 2
Σελίδα 3
img_1162_400

"Ωωωω μαμά" ειπε ο γιος μου, ο Γρηγάρης, μολις είδε τελειωμενο το κουνελι. "Αυτος ειναι ο Λάμπρος" του ειπα και απο τοτε μπαινοβγαινει και φωναζει "ααα νατο εκει Λάμπος!!!"
Ο Λαμπρος λοιπον ειναι η Πασχαλιάτικη μασκωτ μας. Περιμενω να φτιαξετε και εσεις τους φιλους του Λαμπρου!!

Υλικά:
  • Μια δόση κεικ της αρεσκειας σας (εγω εφτιαξα κεικ πορτοκαλι ψημενο σε στρογγυλο ταψι χωρις τρυπα)
  • 1 κουτακι σαντιγι μορφατ
  • Ινδοκαρυδο τριμμενο
  • Ζαχαρωτα marshmallows για το προσωπο, τα αυτια και την ουρα
  • 1 smarties και 2 ελιτσες για ματια και μυτη
  • 2 τσιχλες για τα δοντια
  • 6 οδοντογλυφιδες για τα μουστακια
Πάμε να φτιάξουμε τον Λάμπρο:
  • Φτιάχνουμε και ψηνουμε το κεικ μας, το φηνουμε να κρυωσει καλα και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
  • Το κοβουμε οριζοντια στη μεση και στηνουμε το μισο κεικ ορθιο στην πιατελα.
  • Κοβουμε ενα κομματι οπως βλεπετε στη φωτο στην μπροστα μερια.
  • Καλυπτουμε το κεικ με το μορφατ (το προτιμαμε απο αλλη σαντυγι διοτι ειναι πιο συμπαγες και ευκολο στο στησιμο) το οποιο εχουμε χτυπησει στο μιξερ.
  • Σε αυτο το σημειο ο Λαμπρος μοιαζει πιο πολυ με "σκαραβαιο", αλλα δεν πτοουμαστε .. σε λιγο θα παρει την τελικη του μορφη.
img_1138_400img_1142_400img_1143_400_01
  • Πασπαλιζουμε ολο τον "σκαραβαιο" με  ινδοκαρυδο και αρχιζουμε να φτιαχνουμε το κουνελι μας.
  • Κολλαμε ενα στρογγυλο ζαχαρωτο στην πισω μερια για ουρα.
  • Περνουμε 2 ζαχαρωτα (ειναι ευπλαστα) ενα λευκο και ενα ροζ και τα παταμε με το χερι μας αναμεσα στις παλαμες μας να κολλησουν, τα τραβαμε προς τα πανω, τα κοβουμε στη μεση με ψαλιδι και τα πλαθουμε οσο μπορουμε στο σχημα των αυτιων.
img_1146_400img_1152_400img_1183_400
  • Τοποθετουμε τα αυτακια στην πανω μερια και απο κατω κολλαμε 2 στρογγυλα ζαχαρωτα για μαγουλα.
  • Αναμεσα βαζουμε τη μυτουλα, απο πανω τα ματακια και απο κατω 2 τσιχλιτσες για δοντια.
  • Καρφωνουμε και τις οδοντογλυφιδες για μουστακια και ...
Ο Λάμπρος είναι έτοιμος!!!!!!!!!!!!!!
page_1_400

Ηave Fun!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 24143
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (37)
16. 09-03-2010 17:52
 
Μαργαρίτα μου,είναι τέλειοοοο!!!Συγχαρητηριααα!!!!Εσυ ζωγραφίζεις!Μακάρι να μπορέσς να το καταφέρω κι εγώ!!!
 
stellini
17. 09-03-2010 18:42
 
Τι να πω εγω τωρα...πραγματικα παδια σας ευχαριστω ολους παρααα πολυ.Η αληθεια ειναι οτι ο Λαμπρος μας ειναι πολυ γλυκουλης και τον κατασυμπαθησα!!Ε δεν ειναι?χαχα 
Πραγματικα ομως δεν ειναι καθολου δυσκολο και φυσικα και μπορει ο καθενας να το φτιαξει.Φτιαχνετε ενα κεικ και απλα κοβετε ενα κομματι απο εκει και περα ειναι μονο στολισμα.Ακολουθειστε τις φωτο και θα φτιαξετε και εσεις το κουνελακι σας!!! 
Καλο Πασχα να εχουμε με υγεια και ευτυχία!
 
margarita79
18. 09-03-2010 18:48
 
Επισης επειδη καποιοι δεν συμπαθουν το ινδοκαρυδο και με ρωτησαν εναλλακτικες να αναφερω οτι μπορειτε να το αντικαταστησε αν και για μενα ειναι ιδανικο για ''τριχωμα'' με: 
1.σαντιγι με λευκη σοκολατα τριμμενη στο χοντρο του τριφτη 
2.Αν σας φανει κιτρινωπη η σοκολατα (που δεν το νομιζω) την ανακατευετε με λιγη αχνη και την κολλατε 
3.σαντιγι με λευκη τρουφα αν βρειτε(υπαρχει αλλα ειναι δυσευρετη) 
4.σαντιγι με σοκολατα τριμμενη γαλακτος που ειναι καφετια και εχετε καφε κουνελακι το οποιο ειναι επισης πολυ ωραιο απλα του βαζετε μονο λευκα αυτακια. 
5.Πασπαλιζετε πανω απο τη σαντυγι σκετη αχνη αλλα ισως δε μοιαζει με τριχωμα. 
6.Σαντιγι με αμυγδαλακι φιλε ή αμυγδαλο ασπρισμενο 
 
Αν παλι δε θελετε τιποτα απο ολα αυτα ανακατεψε τη σαντιγι με τριμματα απο το υπολοιπο κεικ και αλειψε το απλα θα εχει την αισθηση του ανωμαλου στην επιφανεια.
 
margarita79
19. 09-03-2010 18:59
 
Οσο για τα αστερακια του Αρχου τα δεχομαι ευχαριστως οχι για κανεναν αλλο λογο απλα μου αρεσαν παρα πολυ(που τα βρισκεις καλε?) :grin  
 
Xanthibax θα ηθελα πολυ να ειχα σκεφτει και ασχοληθει με τη μαγειρικη στο παρελθον ομως πλεον αφενος δεν εχω καθολου χρονο με τον μικρο και εχουμε πολυ δουλεια ακομα μπροστα μας ειδικα αν ερθει καποια στιγμη και το επομενο.Eχω περασει στην πλεον απαιτητικη φαση της μητροτητας και απλα προτιμω να χαλαρωνω μαγειρευοντας. 
Αφαιτερου δεν θεωρω οτι φτιαχνω κατι ιδιαιτερο.Ειναι απλες συνταγες που ο καθενας μπορει να φτιαξει..Πραγματικα!!! 
Ισως καποια στιγμη στο μελλον...
 
margarita79
20. 09-03-2010 23:46
 
Κάθε φορά που βλέπω να έχεις κάνει σκέφτομαι*το καλύτερό της* και μετά πάλι το ίδιο. Αυτή τη φορά δεν θα το σκεφτώ γιατί ξέρω πως μπορείς να με διαψεύσεις. Δεν είναι ό,τι απλά ασχολείσαι έχεις και αισθητική. Ο *Λάμπρος είναι το πιο καλόγουστο κουνελάκι που έχω δει εως τώρα!!!Μπράβο που μας βάζεις στο κλίμα των γιορτών κάθε φορά, μπράβο γιατί αυτό που κάνεις το *γουστάρεις* πραγματικά
 
voula
21. 10-03-2010 08:22
 
Μπράβο βρε Μαργαρίτα!!! Χίλια μπράβο, κορίτσι μου! 
Ο Λάμπρος είναι ο καλύτερος, ομορφότερος και νοστιμότερος κούνελος που έχω δει ποτέ :grin :grin  
Θα το φτιάξω για τα ανιψάκια μου, είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθούν! 
Πραγματικά είναι τιμή μας που σε έχουμε ανάμεσά μας, μας βγάζεις ασπροπρόσωπους κάθε στιγμή :)
 
Flora
22. 10-03-2010 12:36
 
Συγχαρητήρια Μαργαρίτα! 
Ότι πιάνεις στο χέρι σου το μεταμορφώνεις!!
 
iwanna
23. 10-03-2010 13:09
 
Δεν υπάρχουν λόγια!!! Είσαι καλλιτέχνης και το έχεις αποδείξει πάρα πολλές φορές! 
Μπράβο και πάλι που συνεχίζεις να μας εκπλήσεις ευχάριστα!! 
Φιλιά :)
 
kpavlakou
24. 10-03-2010 13:56
 
Μαργαρίτα μου, μόνο απο σενα περιμένω κάτι τέτοιο και μπράβο σου. Για την τέχνη αλλά και την υπομονή σου. Αραγε υπάρχει άλλη συνταγή τοσο σχολιασμένη; από περιέργεια δηλαδή. Σε φιλώ
 
Nena
25. 20-03-2010 16:35
 
Μαργαρίτα συγχαρητήρια,απίστευτος ο κούνελος!Λέω να τον φτιάξω στον ένα από τους γιούς μου που ανήμερα του Πάσχα 4 Απριλίου κλείνει τα δύο!Να σε ρωτήσω όμως κάτι,τα συγκεκριμένα marshmallows τα βρήκες σε super market;Έριξα μια πρόχειρη ματιά και δεν τα βρήκα πουθενά εδώ στα Χανιά. :roll
 
demi
26. 20-03-2010 20:15
 
Μαργαρίτα μου,μια ερώτηση...το κουνελακι διατηρείται εκτός ψυγείου έτσι??Η σαντιγύ δεν χαλάει??
 
stellini
27. 20-03-2010 21:14
 
Demi δεν βρισκεις γενικα marshmallows ή απλα δε βρισκεις τα συγκεκριμενα?Διοτι δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο.Οποια μαρκα και να βρεις σε οτι σχημα και να ειναι τα πλαθεις με το χερι σου.Εγω τα πηρα να φανταστεις απο μινι μαρκετ τα ''ok markets'' αλλα εχω δει και σε αλλα σ/μ και στο lidl.Aν δε βρεις να δω τη μαρκα τους και να σου πω. 
 
stellini θεωρητικα θελει ψυγειο λογω της σαντιγης αλλα επειδη βαζουμε την morfat που ειναι σε κονσερβα εκτιμω οτι αντεχει εκτος ψυγειου για 1 μερα. 
Αν θες να το δωρισεις ή να το φατε το φτιαχνεις απο την προηγουμενη αν παλι θες να το εχεις για περισσοτερο καιρο μπορεις αντι για σαντιγυ να χρησιμοποιησεις λευκο γλασσο ή λευκη σοκολατα. 
Καλη επιτυχια!!!
 
margarita79
28. 20-03-2010 23:12
 
Μαργαρίτα δεν βρίσκω τα συγκεκριμένα τα μονόχρωμα,έχω δει μόνο άσπρα-ροζ στριφτά.Αλλά αφού μου λες ότι έχει στα Lidl θα ψάξω εκεί.Σ'ευχαριστώ πολύ και καλό Πάσχα!
 
demi
29. 29-03-2010 09:19
 
teleiaaaa idea , skopeuw na to ftiaxw auti tin evdomada! 
thelw na rwtisw logw santigis mporei na diatirithei ektos i entos psigeiou???? 
kai episis epeidi tha mporoume na to fame stin kaluteri periptwsi ap to megalo savvato to vradu kai meta pote na to ftiaxw gia na min mpagiatepsei!!!!!! 
euxaristw polu!!!! 
kalo pasxa!!! :zzz
 
irouli
30. 29-03-2010 09:21
 
diavasa ta parapanw sxolia kai mou luthikan oi apories !!!!!!!!! 
soryyyyyyyyyyyy  
thanks!!!!!!! :upset
 
irouli


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/04/10 )