Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πίτσα Νο.14 (με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα και ταμπάσκο)
Πίτσα Νο.14 (με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα και ταμπάσκο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 08/03/10
dsc07898_400
 Υπέροχη σπιτική pizza και με τραγανή ζύμη,ιδανική για βράδια γύρω από το τζάκι και σύντομα στη βεράντα με άφθονη παγωμένη μπίρα!
Τα Υλικά μας (για 3 πίτσες μεσαίου μεγέθους) 

Για τη ζύμη

  • 400 gr. αλεύρι
  • 250 gr. χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο 
Για την σάλτσα ντομάτα 
  • 200 gr. ντοματίνια τσέρι λιωμένα στο multi
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

Για την γέμιση

  • 1 λουκάνικο χωριάτικο σε φέτες
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • Πιπεριά πράσινη σε φέτες
  • Πιπεριά φλωρίνης σε φέτες
  • Φέτα 
  • Ρεγκάτο τριμμένο
  • Ταμπάσκο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται

 Η ζύμη

  • Ετοιμάζουμε το προζύμι. Διαλύουμε την μαγιά σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε  κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε, και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα, το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να γίνει.
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε 350gr. αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι, το αλάτι και το νερό χλιαρό. Ζυμώνουμε 5΄λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη (άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη). Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια! 
  • Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες. Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ή 3 μέρη, ανάλογα με το πόση pizza θέλουμε να φτιάξουμε, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
  • Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
  • Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι" γύρω από την βάση.

Η σάλτσα

  • Περνάμε τα ντοματίνια από το multi και τα σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά τους, Εάν δεν έχουμε ντοματίνια φρέσκα, χρησιμοποιούμε κονσέρβας.
  • Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το αλάτι να πάρουν μερικές βράσεις.

Η Pizza

  • Στρώνουμε την βάση σε λαδωμένο και αλευρωμένο δίσκο.
  • Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτα και στρώνουμε να πάει παντού.
  • Τρίβουμε την φέτα και προσθέτουμε το ρεγκάτο.
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο, τις πιπεριές και την ντομάτα ομοιόμορφα σε κάθε "κομμάτι".
  • Τέλος προσθέτουμε και όσο ταμπάσκο θέλουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να λιώσει το τυρί - να αποκτήσει κρούστα και να ξεροψηθούν οι άκρες.
Η συνταγή υπάρχει και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 7927
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 09-03-2010 14:25
 
Φαίνεται πολύ νόστιμη Πίτσα. Σίγουρα θα γίνει έτσι μετά το Πάσχα. Άραγε με νηστήσιμο- φυτικό τυρί θα είναι καλή και χωρίς λουκάνκο; Τη δοκίμασε κανένας; :roll
 
mariae
2. 09-03-2010 15:15
 
Τέλεια πίτσα! Ο γιος μου θα την εκτιμήσει ιδιαίτερα αφού έχει φέτα!
 
Mary
3. 09-03-2010 15:27
 
Φανταστική η πίτσα σου lovestars. Πραγματικά εντυπωσιακή η εμφάνιση :eek
 
mariaZ
4. 09-03-2010 23:48
 
Πολύ ωραία η πίτσα σου και η φωτογραφία σου λαχταριστή! Και σε μας αρέσει η φέτα στην πίτσα και ιδιαίτερα στον άντρα μου.
 
voula
5. 10-03-2010 08:23
 
Καταπληκτική η πίτσα σου love ;)  
Μόνο από τη φώτο θες να τη δοκιμάσεις :zzz  
Σ' ευχαριστούμε!
 
Flora
6. 10-03-2010 10:11
 
thakn u all!! 
Η πιτσα πραγματικά είναι τέλεια και αυτό που την κάνει τέλεια είναι η ζύμη! 
Άν δεν τρώτε κρέας απλά βγάλτε το λουκάνικο και βάλτε γαρίδες! 
Καλημέρα :)
 
lovestars
7. 10-03-2010 13:56
 
Τι νόστιμη και πικάντικη πίτσα είναι αυτή!! Μπράβο!
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/05/10 )