Πίτσα Νο.14 (με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα και ταμπάσκο) |
|
Έχει υποβληθεί από lovestars
|
Δευτέρα, 08/03/10 |
Υπέροχη σπιτική pizza και με τραγανή ζύμη,ιδανική για βράδια γύρω από το τζάκι και σύντομα στη βεράντα με άφθονη παγωμένη μπίρα!
Τα Υλικά μας (για 3 πίτσες μεσαίου μεγέθους) Για τη ζύμη
- 400 gr. αλεύρι
- 250 gr. χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Για την σάλτσα ντομάτα - 200 gr. ντοματίνια τσέρι λιωμένα στο multi
- Ρίγανη
- Αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την γέμιση - 1 λουκάνικο χωριάτικο σε φέτες
- 1 ντομάτα σε φέτες
- Πιπεριά πράσινη σε φέτες
- Πιπεριά φλωρίνης σε φέτες
- Φέτα
- Ρεγκάτο τριμμένο
- Ταμπάσκο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται Η ζύμη - Ετοιμάζουμε το προζύμι. Διαλύουμε την μαγιά σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε, και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα, το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να γίνει.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε 350gr. αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι, το αλάτι και το νερό χλιαρό. Ζυμώνουμε 5΄λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη (άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη). Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
- Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες. Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ή 3 μέρη, ανάλογα με το πόση pizza θέλουμε να φτιάξουμε, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
- Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
- Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι" γύρω από την βάση.
Η σάλτσα
- Περνάμε τα ντοματίνια από το multi και τα σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά τους, Εάν δεν έχουμε ντοματίνια φρέσκα, χρησιμοποιούμε κονσέρβας.
- Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το αλάτι να πάρουν μερικές βράσεις.
Η Pizza
- Στρώνουμε την βάση σε λαδωμένο και αλευρωμένο δίσκο.
- Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτα και στρώνουμε να πάει παντού.
- Τρίβουμε την φέτα και προσθέτουμε το ρεγκάτο.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο, τις πιπεριές και την ντομάτα ομοιόμορφα σε κάθε "κομμάτι".
- Τέλος προσθέτουμε και όσο ταμπάσκο θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να λιώσει το τυρί - να αποκτήσει κρούστα και να ξεροψηθούν οι άκρες.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 7927 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/05/10 )
|