Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Νιόκι Νο.02 (με σάλτσα σπανάκι - παρμεζάνα)
Νιόκι Νο.02 (με σάλτσα σπανάκι - παρμεζάνα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Παρασκευή, 12/03/10
dsc07940_1

Η σάλτσα αυτήν δεν περιγράφεται με λόγια είναι πεντανόστιμη και για μένα ο ιδανικός συνδυασμός για τα νιόκι!!!

Τα υλικά μας

Για τα ζυμαρικά

  • 400 gr. αλεύρι
  • 600 gr. πατάτες
  • 5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι για το πλάσιμο

Για την σάλτσα

  • 50 gr. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 gr. σπανάκι
  • 150 gr. κρέμα γάλακτος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Ας δούμε πώς φτιάχνονται  
Τα χειροποίητα ζυμαρικά
  • Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες και κατόπιν τις πολτοποιούμε.
  • Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τον πουρέ, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και την  παρμεζάνα και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε μία μαλακή ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια και την αφήνουμε 10' λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 6 ίσια κομμάτια.
  • Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε κορδόνι περίπου 7 εκατοστά και το αλευρώνουμε. Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία για όλη την ζύμη.
  • Κόβουμε κάθε κορδόνι μικρά κομμάτια 1,5 εκατοστό και τους δίνουμε το σχήμα "μικρής πατάτας".
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Όταν κοχλάσει το νερό ρίχνουμε μέσα τα νιόκι σε 3 δόσεις χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.
  • Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι να φύγει το νερό και είναι έτοιμα προς χρήση.
  • Λιώνουμε φρέσκο βούτυρο και τα περιχύνουμε.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο ρόζ και μαύρο πιπέρι και φλύδες παρμεζάνας.

Η σάλτσα

  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Κατόπιν το βάζουμε μαζί με την παρμεζάνα multi και τα πολτοποιούμε.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μείγμα σπανάκι παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα.
  • Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και τέλος προσθέτουμε το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε τα νιόκι μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε για 3' - 4' λεπτά ακόμη.

Σερβίρονται ζεστά!

 Η συνταγή υπάρχει και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 6683
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 15-03-2010 06:56
 
Τέλειααααα :upset Με έχεις πραγματικά τρελάνει love. Την λάτρεψα την συνταγή σου και σίγουρα θα την δοκιμάσουμε :zzz
 
mariaZ
2. 15-03-2010 06:58
 
μια ερώτηση  
Για πόσα άτομα είναι τα υλικά? 
και όταν λες τα νιόκι τα βράζουμε σε τρεις δόσεις εννοείς οτι βγάζουμε τα πρώτα και βάζουμε τα επόμενα έτσι?
 
mariaZ
3. 15-03-2010 11:15
 
Καλημέρα Μαράκι!Καλή εβδομάδα! 
Πάντα με την καλή σου την κουβέντα! 
Λοιπόν τα νιόκι βγαίνουν πάρα πολλά περίπου για να φάνε 6-7 άτομα..ίσως και παραπάνω! 
Θα πρέπει να τα βράσεις σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και απλά δεν τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν,γι αυτό λέω σε 3 δόσεις. 
Επίσης με 8-10 νιόκι είναι μία μερίδα. 
Άν δεν τα χρησιμοποιήσεις όλα τα νιόκι σπορέλαιο αφού τα βράσεις ωμό και μόλις κρυώσουν τα διατρείςστο ψυγείο για μερικές μέρες!
 
lovestars
4. 16-03-2010 15:00
 
Τα έφτιαξα και τα αγαπήσαμε. Είναι Θεϊκά πραγματικά μπράβο και πάλι love. Επειδή εγώ δεν βρήκα σπανάκι και έτυχε να έχω ρόκα έκανα την σάλτσα ακριβώς όπως λες αλλά με ρόκα και βγήκε εξίσου καταπληκτικό φαι. Με το πρώτο σπανάκι που θα βρω θα δοκιμάσω και την σάλτσα που προτείνεις. Το συστήνω να το φτιάξετε κορίτσια είναι Τ Ε Λ Ε Ι Ο
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 15/03/10 )