Αυτό το φαγητό μου θυμίζει την γιαγιά μου και έχω ένα σωρό αναμνήσεις, κάποτε τα έφτιαχνε στην παραδοσιακή γάστρα τα καλοκαίρια που μαζευόμασταν όλοι στο χωριό... Υλικά
Για τους κεφτέδες
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Φρυγανιά όσο πάρει
- Μερικές σταγόνες ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- Πιπέρι Κόκκινο
| | Για το φαγητό - 5 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- Ελάχιστη ζάχαρη
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- Πιπέρι Κόκκινο
- Ελαιόλαδο
|
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
- Φτιάχνουμε τον κιμά, ζυμώνοντας όλα τα υλικά και βάζουμε όση φρυγανιά χρειαστεί να γίνει μαλακός και αφράτος.
- Κάνουμε κεφτέδες μέτριους σε μέγεθος.
- Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και περνάμε τους κεφτέδες να τηγανιστούν ελαφρά και μετά τις πατάτες να σωταριστούν.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό να σωταριστούν ελαφρά, προσθέτουμε τις πατάτες και από πάνω τους κεφτέδες, προσεκτικά να μήν διαλυθούν και ρίχνουμε την ρίγανη.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε νερό να σκεπαστεί σχεδόν το φαγάκι μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 16760 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |