Η συνταγή είναι από το βιβλίο των εκδόσεων Σιούρτη … «Μεζέδες και Φαγάκια» του ελληνικού κινηματογράφου. Από την πόλη έρχεται και στην κορφή . . . κανέλα!Ένα γλυκάκι ότι πρέπει για βραδινές λιγούρες και με λίγες θερμίδες! Υλικά - 1 φλ. ρύζι
- 1 λίτρο γάλα
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες ή 1 φακελάκι βανιλέτα
- 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
- Κανέλα σε σκόνη για στόλισμα
|
|
Δημιουργία - Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό και 1 φλιτζάνι ρύζι και το αφήνουμε να μισοψηθεί περίπου 15’ λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το γάλα και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 15’ λεπτά ανακατεύοντας το με ξύλινη κουτάλα.
- ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τα γάλα φουσκώνει και χύνεται γι’ αυτό διατηρούμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά. (Η κουζίνα μου είναι από 1-9 το είχα σε όλη τη διάρκεια στο 7)
- Όταν έχει αρχίσει και γίνεται κρεμώδες το μείγμα μας (γάλα – ρυζάκι) προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες (εγώ χρησιμοποιώ βανιλέτα).
- Ταυτόχρονα διαλύουμε σε 2 κουταλιές της σούπας νερό το κόρν φλάουρ. Είναι λίγο σκληρό αλλά με το ανακάτεμα μαλακώνει και γίνεται και αυτό κρεμώδες και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει ακόμη μία - δυο βράσεις ανακατεύοντας για 5 λεπτά ακόμη διατηρώντας την ίδια θερμοκρασία και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το μείγμα δεν θα πρέπει να πήξει στην κατσαρόλα. Θα πήξει αφού το αδειάζουμε στα μπολάκια μας και θα αρχίσει να κρυώνει. Στολίζετε με κανελίτσα Καλή σας Όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 7043 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |