Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρυζόγαλο Νο.05 (το κοινό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από popi81   
Παρασκευή, 12/03/10

Η συνταγή είναι από το βιβλίο των εκδόσεων Σιούρτη … «Μεζέδες και Φαγάκια» του ελληνικού κινηματογράφου.

Από την πόλη έρχεται και στην κορφή . . . κανέλα!Ένα γλυκάκι ότι πρέπει για βραδινές λιγούρες και με λίγες θερμίδες!

 Υλικά
  •  1 φλ. ρύζι
  •  1 λίτρο γάλα
  •  6 κ.σ. ζάχαρη
  •  2 βανίλιες ή 1 φακελάκι βανιλέτα
  •  2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  •  Κανέλα σε σκόνη για στόλισμα
 
    Δημιουργία
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό και 1 φλιτζάνι ρύζι και το αφήνουμε να μισοψηθεί περίπου 15’ λεπτά.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το γάλα και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 15’ λεπτά ανακατεύοντας το με ξύλινη κουτάλα.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τα γάλα φουσκώνει και χύνεται γι’ αυτό διατηρούμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά. (Η κουζίνα μου είναι από 1-9 το είχα σε όλη τη διάρκεια στο 7)
  • Όταν έχει αρχίσει και γίνεται κρεμώδες το μείγμα μας (γάλα – ρυζάκι) προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες (εγώ χρησιμοποιώ βανιλέτα).
  • Ταυτόχρονα διαλύουμε σε 2 κουταλιές της σούπας νερό το κόρν φλάουρ. Είναι λίγο σκληρό αλλά με το ανακάτεμα μαλακώνει και γίνεται και αυτό κρεμώδες και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει ακόμη μία - δυο βράσεις ανακατεύοντας για 5 λεπτά ακόμη διατηρώντας την ίδια θερμοκρασία και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.

 Το μείγμα δεν θα πρέπει να πήξει στην κατσαρόλα. Θα πήξει αφού το αδειάζουμε στα μπολάκια μας και θα αρχίσει να κρυώνει.
Στολίζετε με κανελίτσα

Καλή σας Όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 5581
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 15-03-2010 17:20
 
Ποπάκι τέλειο τρελλαίνομαι γιά ρυζόγαλο.
 
nitsa2009
2. 15-03-2010 19:50
 
Αγαπημένο γλυκό και το τρώω σε όποια εκδοχή κι αν το συναντήσω. Πες μου όμως Πόπη πως έκανες το σχεδιάκι με την κανέλα γιατί έτσι δεν το έχω φάει :zzz
 
mariaZ
3. 15-03-2010 23:09
 
Ρυζόγαλο τι μου θύμισες...πάντως φαίνεται πολύ εύκολο..θα το φτιάξω! Ρύζι γλασέ βάζεις ε;
 
Marinaki
4. 16-03-2010 07:37
 
Ακριβώς έτσι το κάνω κι εγώ και είναι πραγματικά αγαπημένο γλυκάκι :)  
Μαρινάκι εγώ ρύζι γλασέ βάζω πάντως.Φαντάζομαι και η popi το ίδιο.
 
renaki
5. 16-03-2010 09:29
 
Τι ωραίο γλυκάκι είναι αυτό απλό και αγαπημένο ευχαριστούμε Ποπάκι! :p
 
marylou
6. 17-03-2010 07:19
 
Το ρύζι είναι γλασσέ, όσο για το σχεδιάκι Μαρία μου δεν είναι τίποτε άλλο απο φαντασία :zzz  
Έβαλα καλαμάκια που υπάρχουν μπόλικα στο σπίτι γιατί παίζουμε με τη μικρή τα χρώματα και τα τοποθέτησα πάνω στο μπολάκι μου στο σχέδιο που βλέπεις ... μετά έβαλα απο πάνω την κανέλα και επειτα τα αφαίρεσα! 
Αυτό ήταν... 
Στο εμπόριο υπάρχον και μαζί με τις συσκευασίες καφέ ή άλλον ροφημάτων διάφορα σχεδιάκια στα οποία μπορούμε να πειραματιστούμε...! 
Φιλιά
 
popi81

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/04/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός