Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Πατάτες τηγανητές χωριάτικες με φλούδα και μυρωδικά
Πατάτες τηγανητές χωριάτικες με φλούδα και μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τρίτη, 16/03/10
patates_me_flouda_400_01 

Τις τηγανητές πατάτες της λατρεύω! Ειδικά όμως αυτές τις τραγανές .. country πατατούλες .. τις τσακίζουμε!

Τα υλικά μας
  • 10 πατάτες μικρές
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρισκοτριμμένο ροζ πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι
  • Αραβοσιτέλειο για τηγάνισμα
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
  • patates_me_flouda_400
    Βάζουμε τις πατάτες ολόκληρες 1 ώρα σε χλιαρό νερό.
  • Παίρνουμε ένα καθαρό σφουγγάρι και καθαρίζουμε τις πατάτες,τις τρίβουμε να ασπρίσει η φλούδα τους.
  • Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό ολόκληρες περίπου 10' - 12' λεπτά.
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια (κυδωνάτες).
  • Τις απλώνουμε σε ένα δίσκο ή ταψάκι και τις αλατίζουμε ελαφρά.
  • Πασπαλίζουμε τις πατάτες με την πάπρικα και την ρίγανη.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε κατσαρολάκι,προσέχουμε όταν τηγανίζουμε τις πατάτες να μην τις λώσουμε,βάζοντας μικρή ποσότητα κάθε φορά.
συνταγή υπάρχει και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 23378
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 20-03-2010 08:34
 
Τα τηγανιτά τα έχω βγάλει απο την διατροφή μου παρόλο που σαν πολλούς ανθρώπους μου αρεσουν πολύ όμως στην μικρή μου και στον άντρα μου φτιάχνω κάποιες φορές σαν συνοδευτικό πατατούλες οπότε θα τις δοκιμάσουμε :zzz
 
mariaZ
2. 30-03-2010 18:47
 
Love, φαίνονται υπέροχες και εξαιρετικά τραγανές! Αν και στο τηγάνι έχω δώσει απαλλακτική, θα τις κάνω :p :p Μου άνοιξες την όρεξη!!!
 
Flora
3. 19-04-2010 23:54
 
αντι για τηγανισμα θα τις αβαζα στο φουρνο
 
osfp
4. 23-04-2010 08:18
 
Φυσικά μπαίνουν και στον φούρνο!!! :)
 
lovestars
5. 24-07-2011 19:08
 
Τις είχα φάει σε μια μπυραρία στην Κων/λη (τις έβγαζαν ως συνοδευτικό με την μπύρα, αντί για τσιπς) με καυτερό ντιπ και ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ. Τώρα ξέρω και πώς να τις φτιάχνω. Ευχαριστώ πολύ!!
 
yippity

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/03/10 )