Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Κόκκινη Κινόα με μανιτάρια σωτέ
Κόκκινη Κινόα με μανιτάρια σωτέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Σάββατο, 20/03/10
quinmush_400
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 200 γρ. κόκκινη ή άσπρη κινόα, βιολογικής γεωργίας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 3 σκόρδα, ψιλοκομμένα
  • 3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 χυμό λεμονιού και το ξύσμα μισού λεμονιού
  • μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
  • Ξεπλένετε καλά την κινόα για να απομακρυνθούν οι σαπωνίνες (οξέα) από τον φλοιό του που κάνουν τον σπόρο πικρό στην γεύση. Προσέξτε όμως την διάμετρο του ματιού (οπής) που έχει το σουρωτήρι σας, για να μην χάσετε τους μικρούς αυτούς σπόρους στον νεροχύτη...
  • Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μια μικρή κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Ρίχνετε τις 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με μια μικρή πρέζα αλάτι, για περίπου 2 λεπτά. Ρίχνετε την κινόα, ανακατεύετε, προσθέτετε 2 κούπες νερό και τη βράζετε σε σιγανή φωτιά, για περίπου 20 λεπτά. Στον χρόνο αυτό, η κινόα πρέπει να είναι έτοιμη, να έχει πιει το νερό της και ένα μικρό "σγουρό" σαν ελατήριο φύτρο να έχει σκάσει από τον σπόρο της -αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Σβήνετε το μάτι και την αφήνετε εκεί για αργότερα. Αν όμως δεν έχει ετοιμαστεί στον χρόνο αυτό, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη (το πολύ ένα δάχτυλο κάθε φορά) και την αφήνετε να βράσει μέχρι να γίνει...
  • Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο. Ρίχνετε τις 3 κ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο (περίπου 1/2 - 1 λεπτό), ρίχνετε τα μανιτάρια και μια μικρή πρέζα αλάτι. Σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια (περίπου 6 λεπτά) και ρίχνετε τον χυμό από 1/2 λεμόνι. Σβήνετε το μάτι, ρίχνετε και τον μαϊντανό και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος μπορείτε, είτε να ρίξετε πρώτα την κινόα και στην συνέχεια από πάνω της τα μανιτάρια είτε πρώτα να ανακατέψετε την κινόα μαζί με τα μανιτάρια στο τηγάνι... στο τέλος, γαρνίρετε με μαϊντανό και σουσάμι καβουρδισμένο...

περισσότερα για την Κινόα στο blog μου food4life.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4646
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 22-03-2010 11:47
 
Τι είναι η κινόα? :x Μοιάζει με τη φακή? Ούτε που την έχω ξανακούσει...
 
Mary
2. 22-03-2010 12:24
 
Το κινόα είναι ένα δημητριακό από τη Νότια Αμερική και χρησιμοποιείται όπως το ρύζι και το κουσκους. Θέλει όμως πολύ καλό ξέπλυμα κάτω από τρεχούμενο νερό γιατί πικρίζει λίγο.
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/03/10 )