Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γλυκές Πασχαλίτσες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 24/03/10
Ευρετήριο άρθρου
Γλυκές Πασχαλίτσες
Σελίδα 2
page11_400

Χαρούμενα μαφινάκια για το Πάσχα ή για παιδικά πάρτυ 

 Υλικά 
  • 1 δόση μαφινς της αρεσκειας σας(εγω εφτιαξα κεκάκια πορτοκάλι )
  • 1 σαντιγυ μορφατ(χρωματισμενη με χρωματα ζαχαροπλαστικης)
  • Λιγα smarties
  • Λιγες καραμελες-ζελεδακια για το κεφαλι
  • Καλωδιο καραμελας για τις κεραιες (υπαρχει στο Ικεα) 
Εκτέλεση
  • Ψηνουμε τα κεκακια μας συμφωνα με τις οδηγιες ψησιματος και τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
  • Κοβουμε το ''καπελακι'' απο το καθε μαφιν.
  • Χωριζουμε με μαχαιρι στη μεση το καθε καπελακι.
  • Χτυπαμε το μορφατ σε σαντιγυ και τη χωριζουμε σε μπολακια για να τη χρωματισουμε αναλογα με το ποσες αποχρωσεις θελουμε να φτιαξουμε.
img_1185_400 img_1187_400img_1188_400
  • Απλωνουμε ενα χρωμα στο κατω μερος απο τα κεκακια μας.
  • Καλυπτουμε με αλλο χρωμα τα πανω μερη με την καμπυλωτη πλευρα προς τα πανω και τα κολλαμε πανω στη βαση λιγο πιο πισω απο την μπροστα μερια και λιγο ανοιχτα (οπως στη φωτο).
  • (Αν τα βαλουμε αναποδα δηλαδη με την κομμενη πλευρα προς τα πανω φτιαχνουμε πεταλουδίτσα). 
  • Στολιζουμε με τα smarties.
  • Βαζουμε την καραμελιτσα για κεφαλι και στερεωνουμε το καλωδιο καραμελας για κεραιες (αν τα ζελεδακια μας ειναι σκληρα ανοιγουμε 2 τρυπιτσες με οδοντογλυφιδα).
img_1192_400img_1194_400img_1196_400

Οι πασχαλίτσες μας είναι έτοιμες!!

Καλή Διασκέδαση!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11063
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 27-03-2010 10:24
 
Τι να πω πια με τις καταπληκτικές σου ζαχαροκατασκευές με έχεις τρελάνει!!
 
vago
2. 27-03-2010 11:31
 
Τα λόγια είναι περιτά :)
 
nitsa2009
3. 27-03-2010 14:03
 
Πραγματικά μας έχεις τρελάνει βρε Μαργαρίτα τι να πω :upset :upset Αφού πια δεν χρειάζεται να ανοίγω την συνταγή για να καταλάβω οτι είναι δική σου. Μυρίζει απο μακριά :grin  
Και του χρόνου. Τέλειες οι πασχαλίτσες σου
 
mariaZ
4. 27-03-2010 14:45
 
Μπράβο βρε Μαργαρίτα μου για άλλη μια φορά. Τυχερός ο γιόκας σου :)
 
ekaterini
5. 27-03-2010 21:03
 
Καλά εσύ παιδί μου δεν παίζεσαι!!! Και τώρα που πήγες στη δουλειά συνεχίζεις να μεγαλουργείς? Μπράβο βρε Μαργαρίτα!!! όσο για τις πασχαλίτσες σου είναι πανέμορφες. Τυχερός ο Γρηγόρης με τέτοια μαμά.
 
voula
6. 28-03-2010 16:03
 
Μαργαρίτα μου,θα στο ξαναπώ για ακόμα μια φορα...εσυ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ!!!!Συγχαρητήριαααα!!Ε ίναι τέλειες οι πασχαλίτσες σου!!Καλό Πάσχα να έχεις!!
 
stellini
7. 28-03-2010 18:56
 
Ε καλά τώρα...δεν υπάρχει σχόλιο για όλο αυτό :eek Απλά μπράβο σου!
 
renaki
8. 29-03-2010 01:43
 
ΑΠό τον τίτλο η συνταγή φωνάζει ...Μαργαρίτα!!! Πολύ όμορφες οι πασχαλίτσες σου!!!!!!
 
Marinaki
9. 29-03-2010 11:52
 
Ευχαριστω πολυ για τα καλά σας λόγια!Χαιρομαι που σας αρεσαν!
 
margarita79
10. 29-03-2010 12:28
 
Quote:
Καλά εσύ παιδί μου δεν παίζεσαι!!! Και τώρα που πήγες στη δουλειά συνεχίζεις να μεγαλουργείς?

 
 
βουλα οι ''κακες'' συνηθειες δεν κοβονται ετσι ευκολα :grin
 
margarita79
11. 29-03-2010 12:31
 
Από τον τίτλο σε μυρίζομαι πλέον!! :grin :grin  
Μετά τα καλάθια, τα κουνέλια και τα λοιπά πασχαλινά... ήταν επόμενο να δω και τις πασχαλίτσες!! 
Το νου σου... έρχεται η Πρωτομαγιά... 8) 8) Περιμένω πρωτότυπο στεφάνι!
 
Mary
12. 29-03-2010 12:33
 
:grin  
Αυτο ειναι ευκολο βρε!που να τρεχουμε τωρα στους αγρους θα το φτιαξουμε στην κουζινα μας!! :zzz
 
margarita79
13. 30-03-2010 18:43
 
Καλά, είναι αξιολάτρευτες αυτές οι πασχαλίτσες!!!! 
Εύγε και πάλι εύγε :) :) :)
 
Flora
14. 07-04-2010 19:00
 
Μαργαρίτα του,αντί για καλώδιο καραμέλας,έχεις ιδέα τι άλλο μπορούμε να βάλουμε για κεραίες??
 
stellini
15. 07-04-2010 19:08
 
Αυτο με ειχε προβληματισει και μενα stellini... 
Λοιπον μπορεις πανω σε λαδοκολλα με μια συριγγα ή πολυ λεπτο κορνε ή με μια οδοντογλυφιδα να προσπαθησεις να σχηματισεις τις κεραιες(δλδ 2 μπαστουνακια)και μετα το βαζεις στο ψυγειο.Μολις κρυωσουν πιανεις τα μπαστουνακια και τα βαζεις στο κεκακια ή στην καραμελα -ζελαδακι που θα χρησιμοποιησεις για κεφαλι στην οποια θα εχεις ανοιξει 2 τρυπουλες με οδοντογλυφιδα για να μη ζοριστει η σοκολατα και σπασει. 
Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω... 
Καλη επιτυχια!
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/03/10 )