Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- ¾ κούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι
- ¼ κουπας κρασί
- 3-4 ντομάτες στον τρίφτη ή μια συσκευασία
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κιλό καθαρισμένο σπανάκι
- Μαιντανό
- Αλάτι –πιπέρι
Εκτέλεση Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρέας μας και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού μαραθεί και το κρεμμύδι μας σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αφήνουμε να βράσει λίγο η ντομάτα μας. Προσθέτουμε νεράκι αλάτι και πιπέρι , τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε το φαγητό, έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας μας. Έχουμε πλύνει καλά το σπανάκι μας και το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Μόλις το κρέας έχει γίνει και η σάλτσα μας έχει δέσει , προσθέτουμε το σπανάκι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε έως ότου κατακάτσουν τα χόρτα. Με το νερό που θα βγάλουν τα σπανάκια μας και βράσιμο σε σιγανή φωτιά σε μισή ώρα περίπου το φαγητό μας είναι έτοιμο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα αν χρειάζεται. Παρατηρήσεις - Προσέχουμε να μην μας λιώσει το σπανάκι
- Επειδή σε κάποιους φαίνεται βαρύ το φαγητό , μπορούμε να ζεματίσουμε πριν το σπανάκι μας να το στραγγίσουμε καλά και μετά να το ρίξουμε στη σάλτσα μας. Έτσι το φαγητό μας γίνεται πιο ελαφρύ. Χάνει όμως αρκετά από τα θρεπτικά του συστατικά.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοκκινιστό που σας περίσσεψε από την προηγούμενη. Εγώ αυτό κάνω συνήθως.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 19142 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |