Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μοσχάρι με σπανάκι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Πέμπτη, 25/03/10
dsci1849_400
Υλικά 
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • ¾ κούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • ¼ κουπας κρασί
  • 3-4 ντομάτες στον τρίφτη ή μια συσκευασία
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κιλό καθαρισμένο σπανάκι
  • Μαιντανό
  • Αλάτι –πιπέρι
Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρέας μας και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού μαραθεί και το κρεμμύδι μας σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αφήνουμε να βράσει λίγο η ντομάτα μας. Προσθέτουμε νεράκι αλάτι και πιπέρι , τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε το φαγητό, έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας μας. Έχουμε πλύνει καλά το σπανάκι μας και το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Μόλις το κρέας  έχει γίνει και η σάλτσα μας έχει δέσει , προσθέτουμε το σπανάκι και το μαϊντανό  και ανακατεύουμε έως ότου κατακάτσουν τα χόρτα. Με το νερό που θα βγάλουν τα σπανάκια μας και βράσιμο σε σιγανή φωτιά σε μισή ώρα περίπου το φαγητό μας είναι έτοιμο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα αν χρειάζεται.

Παρατηρήσεις

  • Προσέχουμε να μην μας λιώσει το σπανάκι
  • Επειδή σε κάποιους φαίνεται βαρύ το φαγητό , μπορούμε να ζεματίσουμε πριν το σπανάκι μας  να το στραγγίσουμε καλά και μετά να το ρίξουμε στη σάλτσα μας. Έτσι το φαγητό μας γίνεται  πιο ελαφρύ. Χάνει όμως αρκετά από τα θρεπτικά του συστατικά.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοκκινιστό που σας περίσσεψε από την προηγούμενη. Εγώ αυτό κάνω συνήθως.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 15742
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 27-03-2010 20:24
 
Δεν το ήξερα αυτό το φαγάκι. Φαίνεται πεντανόστιμο!
 
vago
2. 28-03-2010 16:04
 
Φανταστική συνταγή Βούλα. Μπράβο και ανακυκλώνουμε αυτά που μας περισσεύουν ;)
 
mariaZ
3. 29-03-2010 02:55
 
Παρα πολυ ωραιο φαγητο!!!Ουτε εγω το ηξερα και μου αρεσε πολυ η ανακυκλωση του κοκκινιστου!Τελεια ιδεα βουλα!
 
margarita79
4. 30-03-2010 18:16
 
Κι εγώ πρώτη φορά το βλέπω το φαγητό αυτό και πραγματικά με ενθουσίασε :zzz :zzz ....στα χόρτα θα ανακάτευα και λίγη καυκαλίθρα και μυρώνια για ακόμη πιο μυρωδάτο και γευστικό αποτέλεσμα. 
Ωραία εναλλακτική, Βούλα, σ\' ευχαριστούμε :)
 
Flora
5. 30-03-2010 23:46
 
Η μαμά μου έτσι το κάνει Φλώρα. Εγώ δεν είχα τίποτα άλλο.
 
voula
6. 16-05-2011 16:10
 
Το φαγητο ειναι πολυ πολυ νοστιμο.....αν ομως στο τελος βαλετε και αυγολεμονο......τοτε πιστεψτε ειναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!!!!
 
mpoukla

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 10/03/12 )