Υλικά - 1 πακετο φύλλο χωριατικο
- 3 κουπες πολυ ψιλοκομμενο λάχανο
- 1 κουπα καροτο τριμμενο στο χοντρο του τριφτη
- 1 κουπα αρακα βρασμενο
- 1 μεγαλο κρεμμυδι σε λεπτες φετουλες
- 1/2 πιπερια πορτοκαλί σε πολυ λεπτα μπαστουνακια
- 1 κουπα ψιλοκομμενα μανιταρια
- 1 κολοκυθι σε λεπτα μπαστουνακια
- 1 πατατα και 1 καροτο βρασμενα
- 2-3 κ.σ φρυγανια
- 1/2 κ.γ κυμινο
- 1/4 κ.γ σκονη σκορδου
- αλατι,πιπερι
- Λαδι για τα φύλλα και το τηγάνι
Εκτέλεση - Στο τηγάνι μας βαζουμ 2 κ.σ λαδι να καψει και σωταρουμε τα μανιταρια μεχρι να πιουν τα υγρα τους.
- Ριχνουμε το καροτο κσι την πιπερια να σωταριστουν και προσθετουμε το λαχανο καλα στιμμενο και τριμμενο με αλατι.
- Σιγα σιγα προσθετουμε μεχρι να μαραθουν ολα τα αλλα λαχανικα και μπαχαρικά και σβηνουμε το ματι.
- Παταμε με το πηρουνι την βρασμενη πατατα και το καροτο και τα προσθετουμε στο μειγμα
- Ριχνουμε λιγη φρυγανια τριμμενη και αφηνουμε τη γεμιση να κρυωσει πολυ καλα.
- Περνουμε το φυλλο και κοβουμε το μπαστουνι στη μεση.
- Το καθε παραλληλογραμο που σχηματίζεται το χωριζουμε σε 2 μερη.
- Λαδωνουμε τα φύλλα ελαφρα και βαζουμε μια λωριδα γεμιση στην ακρη του καθε φυλλου.
- Διπλωνουμε προς τα μεσα τις ακρες και τυλιγουμε σε σφικτο ρολάκι
- Τηγανιζουμε σε λάδι μεχρι να παρουν χρυσαφι χρώμα και τα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
Σημείωση: - Αν θελουμε να φτιαξουμε spring rolls αυθεντικά μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ρυζόφυλλα που υπαρχουν στο εμποριο αντι για φυλλο και να τα τηγανίσουμε σε σησαμέλαιο.
- Μπορουμε να τα συνοδευσουμε με γλυκόξινη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 17056 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |