Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Spring rolls αλά Ελληνικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 29/03/10
img_1223_a_400
Υλικά
  • 1 πακετο φύλλο χωριατικο
  • 3 κουπες πολυ ψιλοκομμενο λάχανο
  • 1 κουπα καροτο  τριμμενο στο χοντρο του τριφτη
  • 1 κουπα αρακα βρασμενο
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι σε λεπτες φετουλες
  • 1/2 πιπερια πορτοκαλί σε πολυ λεπτα μπαστουνακια
  • 1 κουπα ψιλοκομμενα μανιταρια
  • 1 κολοκυθι σε λεπτα μπαστουνακια
  • 1 πατατα και 1 καροτο βρασμενα
  • 2-3 κ.σ φρυγανια
  • 1/2 κ.γ κυμινο
  • 1/4 κ.γ σκονη σκορδου
  • αλατι,πιπερι
  • Λαδι για τα φύλλα και το τηγάνι
Εκτέλεση
  • Στο τηγάνι μας βαζουμ 2 κ.σ λαδι να καψει και σωταρουμε τα μανιταρια μεχρι να πιουν τα υγρα τους.
  • Ριχνουμε το καροτο κσι την πιπερια να σωταριστουν και προσθετουμε το λαχανο καλα στιμμενο και τριμμενο με αλατι.
  • Σιγα σιγα προσθετουμε μεχρι να μαραθουν ολα τα αλλα λαχανικα και μπαχαρικά και σβηνουμε το ματι.
  • Παταμε με το πηρουνι την βρασμενη πατατα και το καροτο και τα προσθετουμε στο μειγμα
  • Ριχνουμε λιγη φρυγανια τριμμενη και αφηνουμε τη γεμιση να κρυωσει πολυ καλα.
  • Περνουμε το φυλλο και κοβουμε το μπαστουνι στη μεση.
  • Το καθε παραλληλογραμο που σχηματίζεται το χωριζουμε σε  2 μερη.
  • Λαδωνουμε τα φύλλα ελαφρα και βαζουμε μια λωριδα γεμιση στην ακρη του καθε φυλλου.
  • Διπλωνουμε προς τα μεσα τις ακρες και τυλιγουμε σε σφικτο ρολάκι
  • Τηγανιζουμε σε λάδι μεχρι να παρουν χρυσαφι χρώμα και τα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.

Σημείωση:

  • Αν θελουμε να φτιαξουμε  spring rolls αυθεντικά μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ρυζόφυλλα  που υπαρχουν στο εμποριο αντι για φυλλο και να τα τηγανίσουμε σε σησαμέλαιο.
  • Μπορουμε να τα συνοδευσουμε με γλυκόξινη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 13858
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 30-03-2010 07:43
 
μμμμ τέλεια τα ελληνικά. και ο,τι πρέπει γι αυτές τις μέρες μόνο που εγώ θα τα κάνω φουρνιστά γιατί δεν μου αρέσει το τηγάνι ;) Μπράβο Μαργαρίτα έσκισες :eek
 
mariaZ
2. 30-03-2010 11:27
 
Τα Spring Rolls είναι η αδυναμία μου!!! Πολύ καλή εκδοχή και για τη Μεγάλη Εβδομάδα (λόγω νηστείας) και πολύ καλή ιδέα για σνακ. Περνάω από το super στο σχόλασμά μου, παίρνω φύλλο και το απογευματάκι τα φτιάχνω οπωσδήποτε...
 
nayia
3. 30-03-2010 12:42
 
Πολύ ωραία συνταγή Μάρτζι! Τα δύο βρασμένα λαχανικά γιατί τα προσθέτεις? :x Για να δέσει το μείγμα? Εγώ πάντως θα πρόσθετα και σάλτσα σόγιας για να πλησιάζει σε γεύση με τα κινέζικα!
 
Mary
4. 30-03-2010 15:24
 
Μαργαρίτα την ίδια ιδέα με την κόρη μου είχατε, την περασμένη εβδομάδα της περίσσεψαν φύλλα που άνοιξε για πίτα κι έφτιαξε αυτοσχεδιάζοντας κάτι ανάλογο το οποίο μας ενθουσίασε.
 
xanthibax
5. 30-03-2010 15:57
 
Λοιπον παιδια εγιναν πεντανοστιμα!Σας προτεινω να τα δοκιμασετε οχι μονο για νηστεια αλλα και για τα παιδακια σας αν ζοριζονται να φανε λαχανικα. 
 
Ξανθη την ιδια σκεψη ειχαμε με την κορη σου ε?Μπραβο!Με σπιτικο φυλλο θα ειναι ακομα καλυτερα δεν το συζητω... 
 
Μαιρη ναι τα βρασμενα λαχανικα τα βαζουμε για να δεσει καλυτερα το μειγμα.Εδιναν πολυ ωραια υφη στη γεμιση. 
Εχεις δικιο βεβαιως και μπορουμε να συνοδευσουμε με γλυκοξινη σαλτσα φτιαγμενη απο soya sauce,λιγο μελι διαλυμενο σε ξυδι,λιγο λαδι ,κετσαπ και δεμενη με κορν φλαουρ.
 
margarita79
6. 30-03-2010 18:07
 
Μπράβο Μάρτζυ!!! 
Φαίνονται υπέροχα τα spring rolls σου....φυσικά και θα τα δοκιμάσουμε ;)
 
Flora
7. 30-03-2010 21:24
 
Καταπληκτικά αυτά τα εναλλακτικά ρολάκια!! Ο,τι πρέπει ειδικά για νηστεία.
 
vago
8. 01-04-2010 20:28
 
Υπέροχα τα ρολάκια σου Μάρτζι! Εμείς σήμερα τρώμε όλη μέρα! Τα πιτσιρίκια μπαινοβγαίνουν στο σπίτι με ένα ρολάκι στο χέρι! :grin  
Τη μόνη προσθήκη που έκανα ήταν η soya sauce που τους ταίριαζε γάντι και αφαίρεσα το κύμινο! 
 
 
Mary
9. 02-04-2010 12:31
 
Καλέ κορίτσια τι λαχταριστά που τα κάνατε και οι δυο σας? Πολύ ωραία φαίνονται.
 
voula
10. 03-04-2010 14:21
 
με φύλλο κρούστας γίνεται αυτή η συνταγή? 
ή να προτιμήσω καλύτερα το χωριάτικο? 
σκέφτομαι να τα φτιάξω άμεσα.
 
THAMY
11. 03-04-2010 14:41
 
Thamy Φανταζομαι πως γινεται γιατι οχι? 
Απλα το φυλλο κρουστας θα ειναι πολυ λεπτο οποτε και θα πρεπει να το βαλεις διπλο.  
 
Μαιρη σου εγιναν τελεια!Μπραβο χαιρομαι που σας αρεσαν
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός