Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τσουρέκια Νηστίσιμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 29/03/10
Ευρετήριο άρθρου
Τσουρέκια Νηστίσιμα
Σελίδα 2
page_400_04

Η συνταγή ειναι της Α.Μπαρμπαριγου και εγιναν καταπληκτικα!!

Υλικά
  • 1 φακελακι ξηρη μαγια
  • 2 κυβους νωπη μαγια (84 γρ.)
  • 1150 γρ.αλευρι σκληρο για τσουρεκια (εγω εβαλα robin hood)
  • 1/2 φλιτζανι νερο για το προζυμι
  • 1 1/4 φλτιζανι ζαχαρη
  • 1 φλιτζανι καλαμποκελαιο
  • 500 μλ χυμο πορτοκαλι
  • Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
  • 1 βανιλια 
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 1 κ.γ μαχλεπι
  • 1/2 κ.γ μαστιχα
  • Λιγο μελι αραιωμενο με νερο για το γυαλισμα
  • (Σοκολατα κουβερτουρα τριμμενη αν τα θελουμε γεμιστα)
Εκτέλεση
  • Πιανουμε ενα προζυμι (δηλαδη ανακατευουμε τα υλικα σε ενα μπολ) με την μαγια, ξερη και νωπη, 1 κ.σ απο τη συνολικη ζαχαρη, μισο φλτιζανι νερο και 4 κ.σ αλευρι απο τη συνολικη ποσοτητα
  • Σκεπαζουμε το μπολ με μεμβρανη και αφηνουμε μεχρι να ανεβει το προζυμι μας εως πανω.
  • Βαζουμε στο μιξερ (γινεται και στο χερι) το χυμο πορτοκαλιου με τη ζαχαρη, το ξυσμα, το καλαμποκελαιο, τη βανιλια, το αλάτι και τα μυρωδικα και χτυπαμε μεχρι να ενωθουν και να λιωσει η ζαχαρη.
  • Προσθετουμε το προζυμι και ριχνουμε σταδιακα το αλευρι.
img_1306_400img_1310_400img_1313_400
  • Ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ευπλαστη ζυμη η οποια δεν κολλαει στα χερια.
  • Σκεπαζουμε παλι με μεβρανη και βαζουμε το μπολ στο φουρνο τον οποιο εχουμε προθερμανει στους 50 βαθμους,τον εχουμε σβησει και εχουμε στρωσει στη σχαρα μια πετσετα για να μην περναει η θερμοτητα απευθειεας στη ζυμη.
  • Αφηνουμε μεχρι το ζυμαρι να διπλασιαστει (1 ωρα περιπου)
  • Πλαθουμε τα τσουρεκια μας σε αλευρωμενη επιφανεια και τα βαζουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα αραια μεταξυ τους.
img_1315_400img_1326_400img_1319_400
  • Αφηνουμε για λιγο να ξαναφουσκωσουν και ψηνουμε στους 160 βαθμους στον αερα για 35 λεπτα.
  • Μολις τα βγαλουμε εχουμε ζεστανει λιγο μελι με νερο σε ενα μπρικι και τα περναμε με  πινελο για να γυαλιαουν.

 Kαλη επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (42) | Εμφανίσεις: 25044
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (28)
1. 01-04-2010 06:31
 
Πρώτη φορά βλεπω νηστίσιμα τσουρέκια.  
Τα βρίσκω καταπληκτικά!!!
 
vago
2. 01-04-2010 06:48
 
Πραγματικά καταπληκτικά. Μπράβο βρε Μαργαριτα(ρι) που μας έδωσες την συνταγή.  
nullΠάλι πια θα μας τρελάνεις με τις συνταγές που κάνεις είναι τρέλα αυτή η πίτα βρε γλυκειά μου Μαργαρίτα αλλά και το τσουρεκάκι οπτασία με μεράκι 
 
(Για να μην ξεχνιόμαστε :grin :grin )
 
mariaZ
3. 01-04-2010 07:41
 
Ότι και να πει κανείς είναι λίγο .... 
Θα συμφωνήσω με τη Μαρία ... είσαι Μαργαριτάρι!!! Και οι συνταγές σου ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ!!! :)
 
popi81
4. 01-04-2010 12:33
 
Φαίνονται τέλεια. Μπράβο ΄!!
 
christia
5. 01-04-2010 14:46
 
Ωχ η Μαρια αρχισε τα στιχακια...καταλαβα αρεσε πολυ το τσουρεκι!!! :grin :grin  
 
Ειναι φανταστικα με την κορδα τους,αφρατα και πεντανοστιμα.Τυφλα να εχουν τα Πασχαλινα σας λεω!Η μαμα μου που εφαγε ηταν ετοιμη να σκισει τα πτυχια της στην παραγωγη τσουρεκιου!χιχιχι 
Να τα φτιαξετε!!
 
margarita79
6. 07-04-2010 01:54
 
Μαργαρίτα έκανα τα τσουρέκια και ήταν πραγματικά πολύ καλά. Να σκεφτείς τα πήρα μαζί μου και όλοι δεν το πιστευαν πως είναι χωρίς βούτυρο και αβγά. Τα έκανα ατομικά και τους έβαλα τριμμένη κουβερτούρα και αφού κρύωσαν τα τύλιξα με διαφάνεια και διατηρήθηκαν πολύ φρέσκα. θα τα κάνω και σε περιόδους μη νηστείας γιατί έτσι αποφεύγεις τα πολλά λιπαρά. 
 
 
voula
7. 07-04-2010 14:49
 
Μπραβο βρε Βουλα φοβερα σου εγιναν!εγω θα τα ξανακανω εντος των ημερων γιατι περα απο υγιεινα αρεσαν παρα πολυ και σε ολους στο σπιτι.
 
margarita79
8. 09-04-2010 18:13
 
Πολυ ενδιαφερουσα συνταγη θα τη δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια!!ποσα τσουρέκια βγαίνουν?δοκιμασε κανεις τη συνταγη με άλλο αλεύρι πέρα του robin hood?και με άλλο λάδι πχ ελαιόλαδο?
 
GOLOSA
9. 09-04-2010 18:27
 
Αλευρι μπορεις να βαλεις οποιοδηποτε για τσουρεκια μια φιλη μου τα εκανε με το μωβ πακετο της Αλατινη. 
Νομιζω οτι βγαινουν 3-4 μεγαλα τσουρεκια αλλα δε ξερω να σου απαντησω με βεβαιοτητα γιατι εγω εκανα 2 μεγαλα και αρκετα μικρα τσουρεκακια. 
Ελαιολαδο δε θα εβαζα.Νομιζω θα βαραινε τη ζυμη αρκετα. 
Παντω επιμενω οτι ετσι ακριβως οπως την εδωσε η Μπαρμπαριγου και την εκτελεσα η συνταγη ειναι καταπληκτικη!
 
margarita79
10. 29-07-2010 18:52
 
καλά σίγουρα θα δοκιμάστεί γιατί έρχεται και η νηστεία του δεκαπενταύγουστου
 
VASILIKH
11. 22-03-2011 17:42
 
Margarita an den mporo na vro nopi magia posi xiri mporo na valo?
 
christia
12. 22-03-2011 17:56
 
Η αναλογία της ξηρής με τη νωπή μαγιά, είναι: 1 μέρος ξηρής μαγιάς αντιστοιχεί σε 3 μέρη νωπής (δηλαδή πχ.8γραμ. ξηρής μαγιάς αντιστοιχεί σε 24 γραμ. νωπής)...οποτε (84γρ/3 = 28+8 που ειναι το φακελακι=36)αρα εσυ θα βαλεις Συνολο36 γρ. ξηρης μαγιας δλδ 4,5 φακελακια.Το καθε φακελακι εχει 8 γρ. 
Ομως ειμαι λιγο επιφυλακτικη διοτι η συνταγη αναφερει ξεκαθαρα οτι θελει και νωπη και ξηρη μαγια.Ευχομαι να λειτουργησει το ιδιο καλα.Καλη επιτυχια!
 
margarita79
13. 22-03-2011 21:53
 
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ GREEKMASA!ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΗΝΕΣ!ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΗΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ..ΜΕΓΑΛΙΩΔΕΣ!!ΜΠΡΑΒΟ!!
 
GREGORIANNA
14. 22-03-2011 22:11
 
Καλως ορισες και καλα μαγειρεματα! :)
 
margarita79
15. 03-04-2011 09:19
 
Μαργαρίτα μου τέλεια τα τσουρέκια σου θα τα δοκιμάσω λίαν συντόμος.....!!!!! 
ευχαριστούμε για την ΥΠΕΡΟΧΗ συνταγή…!!!!!
 
voulaskl


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/03/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Κεραμικές κατσαρόλες σετ 10 τεμ.
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία