Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψιμάρνι Πασχαλινό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 03/04/10
Ψιμάρνι Πασχαλινό (αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο) του Μ.Σαββάτου, από την Ευρυτανία
 Υλικά
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    __400_25
  • 250 γραμ. Φρέσκα σκόρδα
  • 250 γραμ άνηθο
  • 150 γραμ. δυόσμο (προαιρετικό) προσωπ.γνώμη γίνεται πολύ βαρύ στην γεύση & άρωμα. Καλύτερα λιγότερη ποσότητα ή καθόλου δυόσμο.
  • 5 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι όχι πολύ παχύ
  • 100 γραμ. μάραθο
  • 250 γραμ . μαϊντανό τα φυλλαράκια μόνον,
  • 1 κούπα λάδι
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο νεράκι
Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο ταψί  έχω τα  πλυμένα λαχανικά  ψιλοκομμένα, και τα σμουρίζω με  ελάχιστο  αλάτι  να μείνουν τα μισά σε όγκο.
  • Τα  βάζω σε ένα πυρέξ και από επάνω καθίζω και το κρέας κοντά- κοντά  ώστε να μην φαίνονται τα λαχανικά καθόλου.
  • Αλατοπιπερώνω και ρίχνω και το λάδι λεμόνι  και ελάχιστο νερό. Συνήθως το ψήνουν πολλές ώρες  σε πολύ σιγανή φωτιά  να ψηθεί (150ο Κελσίου για 3ωρο περίπου,ή στο180 για 2ωρο ψήσιμο).
Συνήθως το φουρνίζουν πρίν την Ανάσταση το βράδυ και μόλις γυρίσουν από την εκκλησία το βγάζουν από το φούρνο ζεστό -ζεστό και το τρώνε.

Καλή Επιτυχία & Καλή Ανάσταση!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10629
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 06/04/10 )