Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Γλυκό ψυγείου Νο.04 (απίθανο μπανανογλυκό)
Γλυκό ψυγείου Νο.04 (απίθανο μπανανογλυκό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 33
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 04/04/10
Ευρετήριο άρθρου
Γλυκό ψυγείου Νο.04 (απίθανο μπανανογλυκό)
Σελίδα 2
page_1_400_01

Το γλυκάκι αυτο μου το ειπε η φλιη μου η Ιωαννα. Εγω το αλλαξα λιγακι και κατεληξα σε αυτη την εκδοχη. Ειναι απιθανο και πανεύκολο.

Υλικά
  • 1 σαντιγυ φυτικη μορφατ (σε κονσερβα)
  • 3/4  του κουτιου γαλα ζαχαρουχο
  • 1 1/2 πακετο μπισκοτα digestive (εγω εβαλα χωρις ζαχαρη στο πρασινο κουτι)
  • 3-4 μπανανες σε φετακια
  • 1/2 κουβερτουρα τριμμενη ή λιγη τρουφα
  • Λιγα μπισκοτα πτι μπερ για τη βαση
  • 1-2 σφηνακια κονιακ

Για την επικάλυψη

  • 1 1/2 κουβερτουρα
  • 100 μλ κρεμα γαλακτος (μπορειτε και λαιτ)
  • 1 σφηνακι κονιακ
  • Τριμμενο μπισκοτο ή ξηρους καρπους για το πασπαλισμα (προαιρετικα)
Εκτέλεση
  • Στρωνουμε τα μπισκοτα στο πυρεξ μας ωστει να καλυφθει ο πατος και τα βρεχουμε ελαχιστα με ενα-δυο σφηνακια κονιακ
  • Χτυπαμε στο μιξερ το ζαχαρουχο και το μορφατ μεχρι να εχουμε μια σφικτη κρεμα (περιπου 5 λεπτα χτυπημα)
  • Σε ενα μπολ σπαμε τα μπισκοτα, τριβουμε την κουβερτουρα και κοβουμε τις μπανανες σε φετακια
  • Αναμιγνυουμε με το μειγμα σαντιγυς και αδειαζουμε πανω απο τα μπισκοτα στο πυρεξ
img_1343_400img_1345_400img_1346_400
  • Στρωνουμε την επιφανεια και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει (οσο πιο πολυ μεινει τοσο το καλυτερο)
  • Βαζουμε την κουβερτουρα με την κρεμα και το κονιακ σε ενα κατσαρολακι και αναβουμε το ματι στο πολυ χαμηλο. Αφηνουμε μεχρι να λιωσει σταδιακα η σοκολατα και επειτα ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα λειο γλασσο.
  • Αδειαζουμε πανω απο το γλυκο, κουναμε το πυρεξ να παει παντου η σοκολατα και ξαναβαζουμε στο ψυγειο μεχρι να κρυωσει και το γλασσο.
  • Αν θελουμε πασπαλιζουμε απο πανω τριμμενο μπισκοτο ή αμυγδαλο ή καρυδι. 
img_1378_400

Καλη επιτυχία!!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (120) | Εμφανίσεις: 89440
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (27)
1. 05-04-2010 09:06
 
μα φυσικά είναι απίθανο. και φαίνεται και ελαφρύ. Θα δοκιμαστεί σίγουρα ;)
 
mariaZ
2. 05-04-2010 16:48
 
tha to dokimaso sigoura...fainetai teleio
 
reakon
3. 05-04-2010 19:57
 
φαίνεται τέλειο το γλυκό σου!!! :) συγχατιτήρια θα το δοκιμάσω σίγουρα :zzz
 
christiana2
4. 05-04-2010 20:22
 
Τέλειο και σίγουρα νοστιμότατο. Μπράβο!
 
giavroudi
5. 05-04-2010 21:16
 
Απίθανο και εύκολο! Μπράβο!!
 
vago
6. 05-04-2010 22:37
 
πολύ ωραίο φαίνεται.Μπράβο
 
raisa
7. 06-04-2010 11:34
 
το φτιαχνω και εγώ αλλα βάζω και άλλα φρούτα όχι μόνο μπανάνες (φράουλες και ακινιδια) και γίνεται πολύ ωραίο.
 
christia
8. 06-04-2010 14:45
 
Μαργαρίτα τι είναι πάλι αυτό :upset φαίνεται καταπληκτικό και θα δοκιμαστεί :p :p
 
Marylou
9. 06-04-2010 15:04
 
Ειναι πολυ ωραιο γλυκακι κοριτσια!Να το φτιαξετε οσοι το εφαγαν ξετρελαθηκαν!
 
margarita79
10. 06-04-2010 22:50
 
Αυτό θα ξετρελάνει τα μικρά μου. Εχει όλα τα υλικά που τους αρέσουν. Μπράβο Μαργαρίτα
 
voula
11. 07-04-2010 16:43
 
ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ
 
reakon
12. 08-04-2010 17:00
 
Μαργαρίτα μου το μπανανογλυκό σου σκίζει. Το προσθέτω στα αγαπημένα μου και όταν ξαναβρώ την χαρά της ζωής θα το φτιάξω σίγουρα.
 
ekaterini
13. 10-04-2010 00:24
 
Μαργαρίτα τέλειο!! Είχα τραπέζι το μεσημέρι, έφτιαξα το γλυκό έγινε ανάρπαστο! Ξύπνησε παιδικές γεύσεις...που ως γνωστόν είναι πολύ αγαπητές! Να 'σαι καλά!
 
Marinaki
14. 11-04-2010 01:48
 
Marinaki χαιρομαι πολυ που σας αρεσε!!!ειναι πραγματικα ευκολο και πολυ νοστιμο γλυκακι που αρεσε σε μικρους και μεγαλους!
 
margarita79
15. 11-04-2010 19:51
 
ontos itan teleio...........
 
reakon


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός