Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Άρθρα arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Γλυκό ψυγείου Νο.04 (απίθανο μπανανογλυκό)
Γλυκό ψυγείου Νο.04 (απίθανο μπανανογλυκό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 33
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 04/04/10
Ευρετήριο άρθρου
Γλυκό ψυγείου Νο.04 (απίθανο μπανανογλυκό)
Σελίδα 2
page_1_400_01

Το γλυκάκι αυτο μου το ειπε η φλιη μου η Ιωαννα. Εγω το αλλαξα λιγακι και κατεληξα σε αυτη την εκδοχη. Ειναι απιθανο και πανεύκολο.

Υλικά
  • 1 σαντιγυ φυτικη μορφατ (σε κονσερβα)
  • 3/4  του κουτιου γαλα ζαχαρουχο
  • 1 1/2 πακετο μπισκοτα digestive (εγω εβαλα χωρις ζαχαρη στο πρασινο κουτι)
  • 3-4 μπανανες σε φετακια
  • 1/2 κουβερτουρα τριμμενη ή λιγη τρουφα
  • Λιγα μπισκοτα πτι μπερ για τη βαση
  • 1-2 σφηνακια κονιακ

Για την επικάλυψη

  • 1 1/2 κουβερτουρα
  • 100 μλ κρεμα γαλακτος (μπορειτε και λαιτ)
  • 1 σφηνακι κονιακ
  • Τριμμενο μπισκοτο ή ξηρους καρπους για το πασπαλισμα (προαιρετικα)
Εκτέλεση
  • Στρωνουμε τα μπισκοτα στο πυρεξ μας ωστει να καλυφθει ο πατος και τα βρεχουμε ελαχιστα με ενα-δυο σφηνακια κονιακ
  • Χτυπαμε στο μιξερ το ζαχαρουχο και το μορφατ μεχρι να εχουμε μια σφικτη κρεμα (περιπου 5 λεπτα χτυπημα)
  • Σε ενα μπολ σπαμε τα μπισκοτα, τριβουμε την κουβερτουρα και κοβουμε τις μπανανες σε φετακια
  • Αναμιγνυουμε με το μειγμα σαντιγυς και αδειαζουμε πανω απο τα μπισκοτα στο πυρεξ
img_1343_400img_1345_400img_1346_400
  • Στρωνουμε την επιφανεια και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει (οσο πιο πολυ μεινει τοσο το καλυτερο)
  • Βαζουμε την κουβερτουρα με την κρεμα και το κονιακ σε ενα κατσαρολακι και αναβουμε το ματι στο πολυ χαμηλο. Αφηνουμε μεχρι να λιωσει σταδιακα η σοκολατα και επειτα ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα λειο γλασσο.
  • Αδειαζουμε πανω απο το γλυκο, κουναμε το πυρεξ να παει παντου η σοκολατα και ξαναβαζουμε στο ψυγειο μεχρι να κρυωσει και το γλασσο.
  • Αν θελουμε πασπαλιζουμε απο πανω τριμμενο μπισκοτο ή αμυγδαλο ή καρυδι. 
img_1378_400

Καλη επιτυχία!!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (122) | Εμφανίσεις: 123840
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (27)
16. 11-06-2010 18:10
 
:grin :p ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.ΤΟ ΕΥΤΙΑΞΑ ΧΤΕΣ,ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ,ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΠΤΙΜΠΕΡ,ΑΛΛΑ Digestive,ΓΙΑ ΒΑΣΗ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ
 
1061978
17. 12-06-2010 16:15
 
Σε ευχαριστω πολυ!Χαιρομαι που σας αρεσε!
 
margarita79
18. 21-07-2010 19:18
 
Γεια σου margarita79!!!!! 
Το γλυκο εγινε τελειο!!!! 
Λεω να το δοκιμασω και με σαντυγι σοκολατα που ταιριαζει με την μπανανα. 
Ευχαριστουμε!!!!!!!!
 
sofi
19. 21-07-2010 20:34
 
Σε ευχαριστω!Πολυ ωραια η ιδεα σου και για τη σοκολατενια εκδοχη θα ειναι τελειο!
 
margarita79
20. 17-12-2010 15:45
 
Το γλυκο σου ειναι φανταστικο. Το εχω φτιαξει ηδη τρεις φορες και εχει τρελλανει κοσμο. Μια μερα εδωσα ενα κομματακι στο γιο μου στον παιδικο κι οταν πηγα να τον παρω το μεσημερι, τα παιδακια απο το τμημα του μου ζητουσαν και αυτα γλυκο... :) :) :) ΕΥΓΕ
 
mal
21. 17-12-2010 20:03
 
Σε ευχαριστω πολυ!!!Χαιρομαι που αρεσε και σε σενα και στα πιτσιρικακια!!Πολυ καλο αυτο!!Τα παιδια ειναι οι αυστηροτεροι κριτες :grin 
Ευχαριστω για το σχόλιο.
 
margarita79
22. 06-02-2011 10:48
 
Μαργαρίτα πάρα πολύ καλό. Την επόμενη φορά όμως θα το βάλω σε μικρότερο πιρέξ για να βγουν πιο παχουλά και λαχταριστά τα κομμάτια.
 
tamar
23. 27-05-2011 19:25
 
Το έφτιαξα πριν μέρες αλλά ξέχασα να στο αξιολογήσω. Και βέβαια Αριστο!! :p
 
KATERINA71
24. 01-06-2011 14:58
 
Χαιρομαι πολυ!Σε ευχαριστω!
 
margarita79
25. 28-01-2012 18:43
 
Τέλειο, Απίθανο και εύκολο! Μπράβο!!  
Ειναι καταπληκτικό!!! :grin
 
zoulou
26. 03-11-2012 16:17
 
μαργαριτα,συγχαρητηρια!το γλυκο σου εχω φτιαξει απειρες φορες κ εχει γινει το μαστ της παρεας μου!το φτιαχνω χωρις τη βαση που προτεινεις κ ειναι υπεροχο!κοβεται σε κοματια εξισου ομορφα!εγινε το αγαπημενο μας!
 
sugarenia
27. 05-11-2012 09:57
 
Σε ευχαριστω πολυ!Γενικα αρεσει το γλυκο αυτο!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/04/10 )