Σελίδα 2 από 2 Το γλυκάκι αυτο μου το ειπε η φλιη μου η Ιωαννα. Εγω το αλλαξα λιγακι και κατεληξα σε αυτη την εκδοχη. Ειναι απιθανο και πανεύκολο. Υλικά - 1 σαντιγυ φυτικη μορφατ (σε κονσερβα)
- 3/4 του κουτιου γαλα ζαχαρουχο
- 1 1/2 πακετο μπισκοτα digestive (εγω εβαλα χωρις ζαχαρη στο πρασινο κουτι)
- 3-4 μπανανες σε φετακια
- 1/2 κουβερτουρα τριμμενη ή λιγη τρουφα
- Λιγα μπισκοτα πτι μπερ για τη βαση
- 1-2 σφηνακια κονιακ
Για την επικάλυψη - 1 1/2 κουβερτουρα
- 100 μλ κρεμα γαλακτος (μπορειτε και λαιτ)
- 1 σφηνακι κονιακ
- Τριμμενο μπισκοτο ή ξηρους καρπους για το πασπαλισμα (προαιρετικα)
Εκτέλεση - Στρωνουμε τα μπισκοτα στο πυρεξ μας ωστει να καλυφθει ο πατος και τα βρεχουμε ελαχιστα με ενα-δυο σφηνακια κονιακ
- Χτυπαμε στο μιξερ το ζαχαρουχο και το μορφατ μεχρι να εχουμε μια σφικτη κρεμα (περιπου 5 λεπτα χτυπημα)
- Σε ενα μπολ σπαμε τα μπισκοτα, τριβουμε την κουβερτουρα και κοβουμε τις μπανανες σε φετακια
- Αναμιγνυουμε με το μειγμα σαντιγυς και αδειαζουμε πανω απο τα μπισκοτα στο πυρεξ
- Στρωνουμε την επιφανεια και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει (οσο πιο πολυ μεινει τοσο το καλυτερο)
- Βαζουμε την κουβερτουρα με την κρεμα και το κονιακ σε ενα κατσαρολακι και αναβουμε το ματι στο πολυ χαμηλο. Αφηνουμε μεχρι να λιωσει σταδιακα η σοκολατα και επειτα ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα λειο γλασσο.
- Αδειαζουμε πανω απο το γλυκο, κουναμε το πυρεξ να παει παντου η σοκολατα και ξαναβαζουμε στο ψυγειο μεχρι να κρυωσει και το γλασσο.
- Αν θελουμε πασπαλιζουμε απο πανω τριμμενο μπισκοτο ή αμυγδαλο ή καρυδι.
Καλη επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (122) | Εμφανίσεις: 123966 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|