Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Pesto με κολοκυθόσπορο, κουκουνάρι, μαϊντανό και δυόσμο
Pesto με κολοκυθόσπορο, κουκουνάρι, μαϊντανό και δυόσμο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Δευτέρα, 05/04/10
pestopump_400_02
Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 50 γρ. ανάλατο κολοκυθόσπορο
  • 15 γρ. κουκουνάρι
  • 15 γρ. φύλλα μαϊντανού ή μια γερή χούφτα
  • 15-20 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 2 σκόρδα
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και περισσότερο για γαρνίρισμα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • μη ραφιναρισμένο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια linguini, spaghetti, tagliatelle χωρίς αυγό
Εκτέλεση
  • Σε ένα μικρό τηγάνι με χοντρό πάτο, καβουρδίζετε τους κολοκυθόσπορους έως ότου αρχίσουν να φουσκώνουν, να κάνουν ένα χαρακτηριστικό ήχο και να αρχίσει να αναδίδεται το άρωμα τους. Τους ρίχνετε σε ένα πιάτο μέχρι να κρυώσουν.
  • Καβουρδίζετε στο ίδιο ζεστό τηγάνι το κουκουνάρι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Τους βάζετε και αυτούς στο ίδιο πιάτο με τους κολοκυθόσπορους για να κρυώσουν.
  • Πλένετε τα φύλλα του μαϊντανού και του δυόσμου και τα στεγνώνετε καλά.
  • Σε ένα μίξερ, προσθέτετε πρώτα τους κολοκυθόσπορους και το κουκουνάρι και τους αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Μετά προσθέτετε όλα τα υλικά (μην ξεχάσετε κανένα!) και τελευταίο αρχίζετε να ρίχνετε, καθώς δουλεύει το μίξερ, λίγο-λίγο το ελαιόλαδο. Σταματάτε, καθαρίζετε την σάλσα που έχει κολλήσει στα πλαϊνά του μίξερ και συνεχίζετε να την χτυπάτε στο μίξερ, προσθέτοντας τόσο ελαιόλαδο όσο να αποκτήσετε μια ελαφρά ρευστή σάλτσα.
  • Βράζετε τα μακαρόνια, κρατάτε 1 κούπα από το νερό τους, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα όπου τα βράσατε. Στην σάλσα pesto που έχετε ετοιμάσει, ρίχνετε περίπου 5-6-7 κουταλιές της σούπας από το νερό των μακαρονιών και την ανακατεύετε...
  • Την ρίχνετε στα μακαρόνια, τα ανακατεύετε καλά για να πάει παντού η σάλτσα και αν θέλετε προσθέτετε και άλλη τριμμένη παρμεζάνα πριν τα σερβίρετε...

Καλή σας Απόλαυση!

Τη συνταγή θα τη βρείτε και στο www.food4life.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 3729
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 06-04-2010 19:07
 
ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ, ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΗΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ....
 
pastaflora
2. 06-04-2010 22:44
 
Σε ευχαριστώ pastaflora για τα καλά σου λόγια...
 
Elenia
3. 07-04-2010 03:28
 
Πολύ καλό φαίνεται και ακούγεται. Εγώ εκτός από το κλασικό πέστο και το πέστο με μαιντανό και φουντούκι, δεν φτιάχνω άλλο. Αυτό όμως νομίζω θα το δοκιμάσω :)
 
ekaterini
4. 07-04-2010 11:25
 
ekaterini καλημέρα... η κάθε περιοχή στην Ιταλία φτιάχνει και το δικό της pesto. Με τον καιρό και σιγά σιγά θα τα αναρτώ στο blog μου, πάντως περιμένω τις εντυπώσεις σου... :)
 
Elenia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 01/07/10 )