Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σπαγγέτι με χταπόδι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τετάρτη, 07/04/10
p4020001_400

Το φαγητό αυτό έγινε με προτροπεί της κόρης μου γιατί ζήτησε σπαγγέτι και όχι κοφτό μακαρονάκι στο χταπόδι της. Δεν έγινε απλά νόστιμο... έγινε υπέροχο και η φωτογραφία το αδικεί πολύ. Θα το ξαναφτιάξω όμως, σύντομα και θα την αντικαταστήσω.

Υλικά
  • 1 κιλό χταπόδι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζανάκι χυμό ντομάτας
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • πιπέρι
  • ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
  • Βάζετε το χταπόδι να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά χωρίς καθόλου νερό και με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Το φρέσκο χταπόδι έχει την ιδιότητα να αποβάλει πολλά υγρά στο βράσιμο. Μόλις το τσιμπίσετε και δείτε ότι είναι βρασμένο, το αφαιρείται από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Κρατά το ζωμό που έχει αφήσει το χταπόδι σε μια κανάτα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά χωρίς να μαυρίσει.Ρίχνετε τη ντομάτα και 1 φλυτζάνι ζωμό από το χταπόδι.
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αρχίζετε το συνεχές ανακάτεμα προσθέτοντας ζωμό κάθε φορά που βλέπετε ότι στεγνώνουν τα μακαρόνια. Αν τελειώσει ο ζωμός συνεχίζετε με ζεστό νερό.
  • Αφού διαπιστώσετε ότι τα μακαρόνια είναι βρασμένα «al dente» ρίχνετε στο κέντρο και το ψιλοκομμένο χταπόδι.
Πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι και σερβίρετε.
Τips
  • Το μυστικό είναι να ανακατεύετε συνέχεια προσθέτοντας λίγα-λίγα τα υγρά όπως κάνουμε με το ριζότο.
  • Το αλάτι δεν το αναφέρω πουθενά επειδή το χταπόδι αν είναι φρέσκο είναι όσο αλμυρό χρειάζεται. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο προσθέστε αλάτι μετά την προσθήκη της ντομάτας.
  • Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, είναι καλύτερα να προσθέσετε νερό για το βράσιμο. Μπορεί να μη βγάλει τόσα πολλά υγρά όσο το φρέσκο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5926
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 09-04-2010 02:20
 
ε ρε να έριχνα μια βουτιά σε αυτή την κατσαρόλα..... :eek
 
ekaterini
2. 09-04-2010 06:52
 
Σαν ταψί να μου φαίνεται Κάτια κι έχω βάλει ήδη το "μαγιό" μου :eek :eek :eek
 
mariaZ
3. 09-04-2010 08:57
 
Αχ αυτές οι κόρες τι μας κάνουν!!Κι εμένα το ίδιο ήθελε πριν μέρες.
 
xanthibax
4. 09-04-2010 14:02
 
Μαρία και Κάτια χάσατε και οι δύο. 
Είναι τηγάνι... 
Οπότε προσέξτε τις βουτιές σας, μη καρφωθείτε στον πάτο... :grin :grin :grin  
 
Ξανθούλα αφού ξέρουν οι κόρες και μαγειρεύουν είναι φυσικό να έχουν και άποψη! 8)
 
Mary
5. 09-04-2010 16:16
 
Μην ανησυχείς Μαίρη μου και μ΄αυτή τη φωτογραφία καταλαβαίνουμε γιατί ωραίο φαγητό πρόκειται.Πολύ ωραίο φαγητό
 
voula
6. 09-04-2010 16:26
 
Quote:
 
Μαρία και Κάτια χάσατε και οι δύο.  
Είναι τηγάνι...

Ας είναι και μπρίκι εγώ αυτή τη βουτιά δεν τη χάνω :eek
 
mariaZ
7. 09-04-2010 18:15
 
εγώ θα πρότεινα να είναι το χταπόδι κομμένο σε πιο μικρά κομματάκια. Τελευταία φορά που έκανε η γυναίκα μου έτσι το χταπόδι, με 2 πιρουνιές έφαγε αυτή πρώτη και μου άφησε μόνο τα μακαρόνια :( :( :( :(
 
ArXoS
8. 12-04-2010 13:27
 
Πόσο ποιο μικρά να είναι τα κομμάτια βρε Άρχο; Άσε που εγώ πιστεύω ότι πιο νόστιμα είναι τα μακαρόνια από το χταπόδι. Οπότε χάρη σου έκανε η Βούλα που σου άφησε το καλύτερο! :p
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/04/10 )