Υλικά - 4 φιλέτα πέρκας
- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (το έχω φτιάξει και με ξερό, όμως το φρέσκο είναι καλύτερο)
- 8 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό
- 2 δαφνόφυλλα (κατά προτίμηση φρέσκα)
- 8 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ¾ κούπας ξηρό βερμούτ ή κονιάκ
- 1/2 λεμόνι στυμμένο
- 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση - Προθερμαίνουμε τον φούρνο (200 βαθ. Κελσίου)
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα
- Βάζουμε στον πάτο ενός πυρέξ το θυμάρι, τον μαϊντανό και το σκόρδο
- Τοποθετούμε επάνω τα φιλέτα
- Περιχύνουμε με το βερμούτ, το λάδι και το λεμόνι
- Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά
- Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή με ντοματοσαλάτα
Σημείωση:
- Τα υλικά μπορούν να αυξηθούν κατά βούληση (εγώ π.χ. βάζω πάντα παραπάνω ελαιόλαδο)
- Η πέρκα με αυτή την συνταγή γίνεται τραγανή από έξω και μαλακή από μέσα αλλά δεν πρέπει το ψάρι να παραψηθεί (όχι πάνω από 20 λεπτά)
Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5128 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |