Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πέρκα με βότανα και βερμούτ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Πέμπτη, 08/04/10
img_1704_400
Υλικά
  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (το έχω φτιάξει και με ξερό, όμως το φρέσκο είναι καλύτερο)
  • 8 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό
  • 2 δαφνόφυλλα (κατά προτίμηση φρέσκα)
  • 8 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¾ κούπας ξηρό βερμούτ ή κονιάκ
  • 1/2 λεμόνι στυμμένο
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο (200 βαθ. Κελσίου)
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα
  • Βάζουμε στον πάτο ενός πυρέξ το θυμάρι, τον μαϊντανό και το σκόρδο
  • Τοποθετούμε επάνω τα φιλέτα
  • Περιχύνουμε με το βερμούτ, το λάδι και το λεμόνι
  • Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά
  • Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή με ντοματοσαλάτα

Σημείωση:

  • Τα υλικά μπορούν να αυξηθούν κατά βούληση (εγώ π.χ. βάζω πάντα παραπάνω ελαιόλαδο)
  • Η πέρκα με αυτή την συνταγή γίνεται τραγανή από έξω και μαλακή από μέσα αλλά δεν πρέπει το ψάρι να παραψηθεί (όχι πάνω από 20 λεπτά)

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5128
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 09-04-2010 18:28
 
Κάτια πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου και γρήγορη. Η φωτογραφία είναι ακρως δελεαστική οπότε θα δοκιμαστεί άμεσα :zzz
 
mariaZ
2. 09-04-2010 19:29
 
Κάτια πολύ ωραία η συνταγή σου και εύκολη!! 
Έχω την εντύπωση ότι ετοιμάζεις εύκολες συνταγές για τη μέλλουσα φοιτήτρια!!
 
xanthibax
3. 09-04-2010 20:15
 
Αγαπημένο ψάρι η πέρκα!! 
Φυσικά και θα τη δοκιμάσουμε με την προσθήκη του βερμούτ ;)  
Σ' ευχαριστούμε, Κάτια :zzz :zzz
 
Flora
4. 10-04-2010 00:28
 
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!
 
Marinaki
5. 10-04-2010 13:12
 
Πολύ ωραία συνταγή Κάτια. Θα την κάνω με βερμούτ. Τώρα που τα φαντάζομαι θα δίνει φοβερό άρωμα.
 
voula
6. 11-04-2010 01:33
 
Kάτια πολύ όμορφο το φαγάκι σου και γεμάτο αρώματα....μέχρι εδώ μύρισαν.......
 
iwanna

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/04/10 )