Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πίτα στο σεντόνι ή στο τραπέζι.....
Πίτα στο σεντόνι ή στο τραπέζι..... Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Σάββατο, 10/04/10
dsc02553_420
Υλικά :

Για το φύλλο

  • 1 ποτήρι του νερου χλιαρό γάλα
  • 1/2 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
  • 1-2 κουταλιές λάδι (εγώ ελαιόλαδο )
  • 10 gr φρέσκια μαγιά (1/4 του πακέτου των 42 gr)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρι
  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 4 ποτήρια του νερού),  να μη γίνει σφιχτή η ζύμη.
  • Λάδι για το λάδωμα του φύλλου και ΟΧΙ του φίλου!!!!!!

Για τη γέμιση
Για τη γέμιση εγώ εδώ έβαλα

  • σπανάκι
  • τυρί
  • αυγό
  • άνηθο
  • πράσινα κρεμμυδάκια
  • αλάτι λίγο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τρόπος εκτέλεσης.
http://www.youtube.com/watch?v=VZKCzxLU7gM&feature=related
 
 
ή
 

http://www.youtube.com/watch?v=wutF6uV-oU0&feature=related

 

Επειδή χάθηκε τοβ ίντεο με τη συνταγη σας έβαλα απο άλλο site επειδή εχει και γράμματα.(αγγλικά)

Καλά μη νομίζετε ότι την έκανα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως εδώ, ήταν πιο μικρό το φύλλο μου γιατί το έκοψα στα 2. Ετσι έβγαλα 2 πίτες.

Η άλλη έγινε με κιμά αλλά δεν την πρόλαβα καθόλου. Τι κι αν ήταν Μεγάλη Εβδομάδα. Οι άντρες δεν νήστεψαν, ήρθαν και 2 φίλοι του άντρα "Ολγα πού είναι εκείνες οι μπύρες......."

Ήταν η πρώτη φορά που έκανα τέτοια πίτα αλλά ΑΞΙΖΕ ! ! ! Θα την καθιερώσω γιατί νομίζω ότι έγινε πιο εύκολα από τις άλλες. Μιας και έχω πρόβλημα με τη μέση αρχίζω και απλοποιώ τα πράγματα που με δυσκολεύουν.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 10618
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 12-04-2010 15:02
 
Αντε και πιανω να το κανω εγω αυτο...λετε απο τραπεζομαντηλακι να μου βγει σεμεδακι το φυλλο??χαχα 
 
Μα πως το ανοιξε ετσι η ατιμη?Το λαδι που εριξε που πηγε?Πως εξαφανιστηκε το φυλλο στη μεση μετα που το εστριψε?Εχω εντυπωσιαστει μιλαμε!!! 
 
Μπραβο Μανολια!Πες μου κατι τα υλικα για την εκτελεση του φυλλου που τα βρηκες?Θελω να πω, δε λεει κατι το βιντεο ειναι καποια συνταγη ιδιατερη για τη ζυμη?Επειδη βλεπω οτι εβαλες μαγια που δεν συνηθιζεται,βοηθαει στο ανοιγμα με αυτη τη μεθοδο?
 
margarita79
2. 12-04-2010 22:53
 
Αυτό το φύλλο είναι του τύπου κουρού κι έτσι γίνεται με μαγιά και γάλα κι ίσως περισσότερο λάδι ή βούτυρο. 
Ανοίγει πολύ πιο εύκολα από το άλλο φύλλο. 
Συμπτωματικά ένα περίπου ίδιο έφτιαξα το Σ/Κ.
 
xanthibax
3. 13-04-2010 06:56
 
Καταπληκτική η πίτα σου Μπράβο. Εντυπωσιάστηκα κι εγώ με το βιντεάκι. Αντε καλοφάγοτη :upset
 
mariaZ
4. 13-04-2010 09:12
 
1 su bardağı ılık süt 
yarım su bardağı ılık su 
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ 
10 gr yaşmaya (1/4 paket) 
2 çay kaşığı tuz 
2 çay kaşığı şeker 
Aldığı kadar un (4 bardak kadar) 
 
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα 
μισό φλιτζάνι ζεστό νερό 
1-2 κουταλιές λάδι Κ 
10 γραμμάρια αν δεν (1 / 4 πακέτο) 
2 κουταλάκια αλάτι 
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 
Έχει λάβει πολύ αλεύρι (έως 4 φλιτζάνια) 
 
αυτά είναι τα υλικά που βρήκα στο νέτ και με τον μεταφραστή έκανα αυτην την πίτα, 
Η κυρία Αναστασία απο την Πτολεμαίδα, η μητέρα της καλύτερης μου φίλης κάνει μια πίτα με παρόμοια υλικά.Το μόνο που αλλάζει είναι οτι βάζει λίγο, παραπάνω λάδι δηλ 1 φλυτζ. του καφέ λάδι και βάζει αντί για μαγιά 1 μπεκιν και αφήνει το μείγμα να σταθεί για 5΄ σε σχέση με τη ζύμη μαγιάς που πρέπει να φουσκώσει.... 
Το φύλλο αυτό απλώνεται πάνω σε μεγάλο σεντόνι το αλείφουν με λάδι και γύρω γύρω είναι 2-4 φίλες (που μαζεύτηκαν για καφέ) και τραβάνε σιγά σιγά το φύλλο και ανοίγει,Αυτό το φύλλο λεγεται σεντονάτο και είναι ίδιο με αυτό που σας έδειξα στο βίντεο. Που να βρείς τέτοιες φίλες....
 
MANOLIA
5. 13-04-2010 23:05
 
MANOLIA πολυ εντυπωσιακή η συνταγή σου! Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο άνοιγμα φύλλου.Δεν ξέρω αν θα το τολμήσω πάντως το βιντεο το έχω δει αρκετές φορές.Μου αρέσουν οι ζύμες. Θα δω!!!! 
Καλώς μας ήρθες και πάλι ελπίζω να έχεις ξεπεράσει το πρόβλημα με τη μέση σου.
 
voula
6. 14-04-2010 22:49
 
δεν μπορεις να φανταστεις ποσες φορες εχω δει το βιντεο,δεν το χορταινω :zzz
 
siliaki
7. 15-04-2010 08:52
 
εγώ κορίτσια αυτό το βίντεο το ανακάλυψα τα χριστουγεννα.Το ίδιο έκανα κι εγώ απο τότε.Μεχρι που το έμαθα σχεδόν απο έξω και έτσι μετά προσπαθησα να φτιάξω το φύλλο.
 
MANOLIA
8. 19-04-2010 12:24
 
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ? 
ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ? ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΘΕΛΕΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΠΟΣΑ?
 
derbaso
9. 24-04-2010 10:09
 
καλημερα 
τα συγχαρητηρια μου για την πιτα ειναι φανταστικη 
το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι το φυλλο δεν ανοιγει τοσο μεγαλο οσο δειχνει το βιντεο  
οσες το εχετε κανει μπορειτε να μου πειτε σε εσας ανοιγει τοσο μεγαλο? 
α και κατι αλλο το ζυμαρι το αφηνετε να φουσκωσει?
 
marika
10. 08-05-2010 22:39
 
Πραγματικά υπέροχη πίτα!! :zzz :zzz  
υπέροχη ζύμη, πολυυυυ ελαστική και πολύ εύκολη! Την άφησα περίπου μισή ώρα να σταθεί, τη άνοιξα σε δέκα σεμεδάκια :grin και έκανα στριφτές σπανακοτυρόπιτες!Η κυρία στο βίντεο βέβαια ήταν κάτι τι πιο γρήγορη απο εμένα :grin :grin Ευχαριστούμε πολύ MANOLIA :)
 
Tonni
11. 09-05-2010 00:08
 
Καλά, δεν έχω καμία ελπίδα να το κάνω αυτό... Κι εσένα Tonni σου φάνηκε εύκολη? Είσαι χρόνια μπροστά!
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 26/12/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός