Τσουρέκι με σοκολάτα (υπολείμματα από τα Πάσχα) Όσοι έχουν παιδιά, αυτά τα υλικά σίγουρα υπάρχουν σε αφθονία ακόμα στα σπίτια τους και τα βλέπουν συνέχεια μπροστά τους, ακόμα και μετά τις μέρες της Λαμπρής. Τροποποιήστε τα λίγο και κάντε κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Υλικά - 1 τσουρέκι ή όσο μας έχει περισσέψει από τις γιορτές
(αν θέλετε να κάνετε, συνταγές υπάρχουν εδώ)
Για τη γέμιση Για το σιρόπι
- ¾ κούπας νερό
- ¾ κούπας ζάχαρη
- Χυμό και φλούδα από μισό λεμόνι
Για το γλάσο
- 80 gr κουβερτούρα (μπορείτε και από τα σοκολατένια αβγά των παιδιών που σας έχουν μείνει στοκ από το Πάσχα)
- ¼ κούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση - Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μας εκτός το χυμό και απ΄ όταν βράσει το αφήνουμε 3 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό.
- Κόβουμε το τσουρέκι μας στη μέση (αν είναι πολύ μαλακό τα βάζουμε για 10 λεπτά στους 100 βαθμούς στον αέρα)
- Ρίχνουμε με κουτάλι το σιρόπι από την κάτω πλευρά όπως είναι κομμένο και μετά το γυρίζουμε ανάποδα και κάνουμε το ίδιο. Όσο μας μείνει το ρίχνουμε εξωτερικά.
- Στη μέση βάζουμε μερέντα (όσο θέλουμε) και ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και όταν ζεσταθεί καλά βάζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα μας (έβαλα από ένα αβγό με κουβερτούρα που είχαν φέρει στα παιδιά μου και δεν τους άρεσε)
Βάζουμε πάνω στο τσουρέκι μας και έτσι έχουμε αξιοποιήσει ό,τι μας περίσσεψε από το Πάσχα σε ελάχιστο χρόνο και κάνοντας κάτι που είναι πολύ νόστιμο και καθόλου παχυντικό!!!Σημείωση - Μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα, με κρέμα κάστανου (υπάρχει έτοιμη)
- Μπορείτε επίσης στην μερέντα να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή να γαρνίρετε από πάνω με λευκή σοκολάτα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 14168 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |