Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Γαύρος Ξυδάτος Νο.02 (με Κόλιανδρο)
Γαύρος Ξυδάτος Νο.02 (με Κόλιανδρο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 12/04/10
gautos3idatos_420

Καταπληκτικός τσιπουρο-ουζο μεζές!.. Το ελληνικό σούσι!


Τα υλικά μας
  • 1 κιλό γαύρο φρέσκο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • 1 μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκους κόλιανδρο
  • Ελαιόλαδο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Προεργασία:
  • Κόβουμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε καλά τον γαύρο από τα εντόσθια
  • Τον ξεπλένουμε και τον φιλετάρουμε, αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά τραβώντας απαλά από την άκρη της ουράς.
  • Σε ένα μπολ που θα κλείνει βάζουμε στρώσεις από τον γαύρο και κάθε φορά αλατίζουμε με μπόλικο αλάτι.
  • Τέλος περιχύνουμε με το ξύδι τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο 18-20 ώρες.
Εκτέλεση:
  • Κατόπιν στραγγίζουμε από το ξύδι.
  • Παίρνουμε ένα τάπερ και ρίχνουμε μία στρώση μαϊντανό,σκορδάκια και κόλιανδρο και στρώνουμε και μία στρώση από τον γαύρο.
  • Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.
  • Επειδή το λάδι θα παγώσει όταν θέλουμε να σερβίρουμε το αφήνουμε 10 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7843
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 15-04-2010 03:05
 
Αυτό και αν είναι ουζομεζές :upset :upset
 
ekaterini
2. 15-04-2010 07:49
 
Αυτό το μεζέ τον έφτιαχνε κάποτε ο πατέρας μου και ήταν τρέλα!Δε μπορείτε να φανταστείτε τι υπέροχο άρωμα δίνει το σκορδάκι στο γαύρο ;) Δοκιμάστε το ανεπιφύλαχτα.
 
renaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )