Καταπληκτικός τσιπουρο-ουζο μεζές!.. Το ελληνικό σούσι! Τα υλικά μας - 1 κιλό γαύρο φρέσκο
- Αλάτι θαλασσινό
- Ξύδι κόκκινου κρασιού
- 6-7 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- 1 μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκους κόλιανδρο
- Ελαιόλαδο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Προεργασία:
- Κόβουμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε καλά τον γαύρο από τα εντόσθια
- Τον ξεπλένουμε και τον φιλετάρουμε, αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά τραβώντας απαλά από την άκρη της ουράς.
- Σε ένα μπολ που θα κλείνει βάζουμε στρώσεις από τον γαύρο και κάθε φορά αλατίζουμε με μπόλικο αλάτι.
- Τέλος περιχύνουμε με το ξύδι τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο 18-20 ώρες.
Εκτέλεση:
- Κατόπιν στραγγίζουμε από το ξύδι.
- Παίρνουμε ένα τάπερ και ρίχνουμε μία στρώση μαϊντανό,σκορδάκια και κόλιανδρο και στρώνουμε και μία στρώση από τον γαύρο.
- Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
- Διατηρείται στο ψυγείο.
- Επειδή το λάδι θα παγώσει όταν θέλουμε να σερβίρουμε το αφήνουμε 10 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7843 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |