Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Εκλεράκια Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από anna9   
Τρίτη, 13/04/10
0098_420
Θα χρειαστουμε
Για τα εκλέρ
  • 2,5 κουπες αλευρι
  • 2,5 κουπες νερο 
  • 1 κουπα βουτυρο
  • 5 αυγα

Για την κρέμα

  • 1 κιλο γαλα
  • 1 κουπα ζαχαρη
  • 3 κουταλιες αλευρι
  • 3 κουταλιες κορν φλαουρ
  • 1 πλακα σοκολατα κουβερτουρα
Εκτέλεση

Για τα εκλέρ

  • Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το νερο με το βουτυρο. Όταν αρχιζει να βραζει (να κοχλαζει) προσθετουμε και το αλευρι και ανακατευουμε βιαστικα εως οτου γινει μια μεγαλη μπαλα (πρεπει να ξεκολαει απο τα τοιχωματα).
  • Όταν κρυωσει λιγο προσθετουμε 5 αυγα ενα ενα και χτυπαμε με το μιξερ μας μεχρι να ενσωματωθουν καλα. Η ζυμη μας πρεπει να ειναι σφιχτη, οχι σαν κρεμα.
  • Βαζουμε την ζυμη μας στο κορνε και βγαζουμε το σχημα του εκλερ. Τα τοποθετουμε σε ταψι που εχουμε ηδη βαλει λαδοκολα και ψηνουμε για 30-35  λεπτα (αναλογως το χρωμα)

Για την κρέμα

  • Βαζουμε το γαλα να βρασει, επειτα βάζουμε την ζαχαρη, προσθετουμε το αλευρι το οποιο εχουμε ανακατεψει με το κορν φλαουρ και τελος την κουβερτουρα.
  • Οταν αρχιζει να δενει η κρεμα μας, τοτε ειναι ετοιμη.
Οταν ειναι ετοιμα τα εκλερ μας τα αφηνουμε να κρυωσουν. Επειτα τα χαραζουμε λιγο με ενα μαχαιρακικαι τοποθετουμε την κρεμα μας (το κανω με κορνε για να εχει ωραιο σχημα οχι με κουταλακι)

Τελος εχουμε λιωσει 200γραμ κουβερτουρα (σε μπεν μαρι), περιχυνουμε το πανω μερος τους και ειναι ετοιμα.

Τα τοποθετουμε στο ψυγειο μας για καμια ωριτσα.

Καλη επιτυχια


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 4812
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 16-04-2010 17:13
 
Απο οτι βλεπω βγηκε και το χερι της κορης μου στη φωτο :) :)
 
anna9
2. 16-04-2010 17:57
 
Μπράβο Αννα πολύ ωραία τα εκλεράκια σου (το χέρι της κόρης βέβαια δεν το είδα :grin ) και φαίνονται εύκολα (αν και η ζύμη πρέπει να είναι ίδια με τα σου τα οποία δεν έχω πετύχει ακόμα) αλλά θα δοκιμαστεί γιατί φαίνεται εξαιρετικό
 
mariaZ
3. 16-04-2010 19:25
 
Ναι η ζυμη ειναι ιδια με τα σου.Παρελειψα να γραψω κατι.Σε προθερμασμενο φουρνο ψηνουμε τα εκλερ μας.Στους 200 βαθμους.
 
anna9
4. 18-04-2010 15:12
 
Ουτε εγω βλεπω το χερακι αλλα το εκλερακι ειναι τελειο!Μπραβο σου!
 
margarita79
5. 18-04-2010 22:57
 
Πολύ ωραία τα εκλεράκια σου! Ευχαριστούμε για τη συνταγή
 
voula
6. 19-04-2010 08:57
 
Ευχαριστω πολυ κοριτσια να ειστε καλα.
 
anna9

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 16/04/10 )