Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παγωτά και Γρανίτες arrow Παγωτό σπιτικό με φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα
Παγωτό σπιτικό με φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Κυριακή, 18/04/10
gelato_420
Υλικά (για 500 γρ. παγωτό)
  • 1/2 λίτρο γάλα πλήρες
  • 2  ή 3 κρόκους αυγών (εξαρτάται αν πρόκειται για μεγάλα ή μικρά αυγά), βιολογικής κτηνοτροφίας
  • 150 γρ. ξανθή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 20 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση

Σε προθερμασμένο φούρνο, καβουρδίζετε για 7-8 λεπτά τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Τα αφήνετε σε ένα πιάτο μέχρι να κρυώσουν. Στην συνέχεια, με ένα μίξερ τα κάνετε σκόνη.

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, σε σκόνη. Μισό-σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να κρυώσει. Στην συνέχεια, την βάζετε για όλο το βράδυ στο ψυγείο ή τουλάχιστον για ένα 8ωρο, ώστε να αφήσουν οι ξηροί καρποί, όσο το δυνατόν περισσότερα έλαια στο γάλα, ώστε να το αρωματίσουν και να αφήσουν την γεύση τους...

Την επομένη μέρα ή μετά την παρέλευση του 8ωρου, σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ρίχνετε τα αυγά και την ζάχαρη. Τα χτυπάτε στο χέρι με ένα σύρμα, μέχρι να ασπρίσουν -μην ανησυχείτε ασπρίζουν γρήγορα έστω και με το χέρι, και προσθέτετε το κρύο γάλα που περιέχει τους καρπούς, αφού πρώτα το έχετε σουρώσει. Βάζετε στο μάτι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά και φέρνετε το μείγμα σχεδόν σε σημείο βρασμού (μεταξύ 77-79 βαθμούς Κελσίου). Προσοχή όμως, να μην παραβράσει διότι υπάρχει ο κίνδυνος να κόψουνε τα αυγά!!

Όταν το μείγμα ετοιμαστεί, το ρίχνετε σε ένα ευρύχωρο γυάλινο μπολ που έχετε τοποθετήσει σε μια μεγάλη λεκάνη που περιέχει παγάκια ή 1-2 μικρές παγοκύστες. Προσθέτετε προσεκτικά κρύο νερό στα πλαϊνά του μπολ με το παγωτό, μέχρι να το καλύψετε εξωτερικά εντελώς με το κρύο νερό. Προσοχή, μην σας πέσει νερό μέσα στο παγωτό!!

Ανακατεύετε συχνά με το σύρμα ώστε να μην δημιουργήσει "πέτσα"... όταν το μείγμα κρυώσει εντελώς, είναι πλέον έτοιμο να το ρίξετε στην παγωτομηχανή σας και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή της...

Καλή Απόλαυση...

Τη συνταγή θα τη βρείτε και στο www.food4life.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 9329
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 20-04-2010 23:56
 
Πολύ ωραία συνταγή και πολύ ωραία παρουσίαση!
 
Marinaki
2. 21-04-2010 02:19
 
Ότι πρέπει για την καινούρια παγωτομηχανή μου.
 
ekaterini
3. 21-04-2010 10:39
 
Σας Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...
 
Elenia
4. 21-04-2010 10:48
 
Ελένια πάλι μας δίνεις μια φανταστική συνταγή.Ευχαριστούμε
 
mariaZ
5. 21-04-2010 21:03
 
mariaZ είσαι πολύ γλυκιά... ευχαριστώ!
 
Elenia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 20/04/10 )