Πρωτη μου συνταγη κι αν κατι κανω λαθος πειτε το να μην το ξανακανω :)
Υλικα: - 1 κοκορα μικρο ή μισο μεγαλο (περιπου 700γρ)
- 1 ποτηρι νερου ελαιολαδο
- 1 ποτηρι νερου κρασιου κοκκινο
- 1 κρεμμυδι μεγαλο κομμενο στο χερι
- 1 σκελιδα σκορδο μεγαλη
- 3 ντοματες μετριες αλεσμενες για σαλτσα
- 1 ποτηρι νερο
- μισο κουταλακι του γλυκου κανελλα
- μισο κουταλακι του γλυκου ζαχαρη
- αλατι-πιπερι κατα βουληση
Εκτελεση: - Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι να καψει καλα και βαζουμε προσεκτικα το κοκορα να τσιγαριστει. Αλατοπιπερωνουμε αναλογα.
- Τον γυριζουμε οσες φορες χρειαζεται για να θωρακιστει.
- Ριχνουμε τα κρεμμυδακια και τα αφηνουμε αλλα 5 λεπτακια ολα μαζι να τηγανιστουν.
- Σβηνουμε με το κρασακι και μετα απο 5 λεπτα χαμηλωνουμε τη φωτια και αφηνουμε αλλα 10 λεπτακια για σιγοβρασιμο.
- Ανεβαζουμε τη φωτια και προσθετουμε τις ντοματες και τη ζαχαρη με τη κανελλα.
- Ριχνουμε το νερο μεχρι να διαλυθει η ντοματα και να σκεπασει σχεδον τα υλικα μας.
- Προσθετουμε αλατι και πιπερι αν το θεωρουμε απαραιτητο.
- Μολις παρει βραση το αφηνουμε αλλα 10 λεπτα και χαμηλωνουμε τη φωτια στο σιγανο.
Ακομα 20 λεπτα να βρασουν ολα μαζι σιγα σιγα και ειμαστε ετοιμοι. με ρυζάκι
|
Μικρες συμβουλες: - Επειδη ειμαι Κρητικος προτειμω κοκκινο κρασι ποικιλιας Ρωμεικο.Σημερα χρησιμοποιησα ενα Ροδιτη Chardοnnay. Καθολου ασχημα.
- Προτειματε να τσιγαριζετε πρωτα το κρεας και μετα το κρεμμυδι γιατι τα υγρα του κρεμμυδιου ριχνουν την θερμοκρασια στο λαδι οποτε δεν θωρακιζεται σωστα το κρεας.
- Συνοδευεται με οτι τραβα η ψυχουλα σας, συνηθως χυλοπιτες, ζυμαρικα, ρυζι, πουρε, πατατες τηγανητες.....
- Επειδη η συνταγη ειναι λιγο δυναμιτης (απο θερμιδες εννοω) βαλτε μικροτερες μεριδες σε σας και αυτους που αγαπατε...:)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10296 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |