Υλικά (για 4 ποτήρια)
- 4 φετες τσουρεκι (μπορειτε και μπαγιατικο)
- 1/2 φακελακι σοκολατενια κρεμα ζαχαροπλαστικης γιώτης
- 1 φακελακι garni σαντιγυ
- 1/2 φλιτζανι ζαχαρη
- 1/2 φλιτζανι νερο
- Λιγες σταγονες λεμονι
- Τριμμενη κουβερτουρα
Εκτέλεση - Βαζετε τις φετες του τσουρεκιου στο φουρνο στον αερα στους 120 βαθμους για 5-10 λεπτα.
- Βραζετε το νερο με τη ζαχαρη και το λεμονι για 3-4 λεπτα μεχρι να εχετε ενα ελαφρυ σιροπι.
- Βαζετε τις φετες τσουρεκιου στον πατο του ποτηριου και τις σιροπιαζετε (2-3 κ.σ σιροπι σε καθε ποτηρι).
- Μολις κρυωσει προσθετετε την κρεμα ζαχαροπλαστικης και απο πανω τη σαντιγυ.
- Διατηρειτε το γλυκο στο ψυγειο.
- Πασπαλιστε με τριμμενη κουβερτουρα και ειναι ετοιμο!!!
Σημείωση:Μπορειτε αν θελετε να αντικαταστησετε με λευκη κρεμα ζαχαροπλαστικης και θα εχετε την λευκη εκδοχη του γλυκου σαν εκμεκ πασπαλισμενο με κανελλα.Καλη Επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 13943 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |