Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τσουρέκι γερμανικό Νο.02 (εύκολο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από demi   
Τετάρτη, 21/04/10
img_2770_420

Η συνταγή αυτή προέρχεται από τη Γερμανία, είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα σίγουρο. Η κρέμα γάλακτος δίνει στο τσουρέκι μια ξεχωριστή υφή και γεύση βουτύρου. Τα φτιάχνω συνέχεια-τα πιτσιρίκια τα αγαπούν ιδιαίτερα (άλλωστε τα τσουρέκια δεν τρώγονται μόνο το Πάσχα..)

Υλικά:
  • 500gr αλεύρι (εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι για τσουρέκια Μύλοι Αγ.Γεωργίου)
  • 1 φακ.μαγιά ξηρή
  • 150gr ζάχαρη
  • 2 βανίλιες (εγώ βάζω βανιλέτα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 ασπράδι αυγού
  • περίπου 200ml κρέμα γάλακτος χλιαρή
  • προαιρετικά σταφίδες
  • 1 κρόκος αυγού και 1 κ.σ. γάλα για την επικάλυψη
    (τα παραπάνω υλικά βγάζουν δύο τσουρέκια μετρίου μεγέθους) 
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι, τα αυγά, το ασπράδι και την κρέμα γάλακτος χλιαρή και ζυμώνουμε ελαφρά. Μην ρίξετε την κρέμα γάλακτος μεμιάς, αλλά λίγη λίγη, αναλόγως πόση θα "σηκώσει" το αλεύρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό χώρο μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο. Ζυμώνουμε πάλι, φέρνοντας το κάτω μέρος της ζύμης προς το κέντρο ελαφρά-όχι πατώντας με δύναμη. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε αν θέλουμε σταφίδες.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο ίσα μέρη και το κάθε ένα από αυτά στα τρία. Δημιουργούμε τρία ρολλά και πλέκουμε πλεξούδα (ή φτιάχνουμε τα τσουρέκια μας σε ότι άλλο σχήμα θέλουμε).
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το μείγμα ενός κρόκου με 1 κ.σ. γάλα.
  • Τα αφήνουμε να ηρεμήσουν σε ζεστό χώρο για περίπου 30 min και στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Μόλις φουσκώσουν ακόμα λίγο ορατά τα ψήνουμε για 35min.
  • Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 11970
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 23-04-2010 12:20
 
Φανταστικά τα τσουρέκια σου Ντέμη. Μια ερώτηση η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου?
 
mariaZ
2. 23-04-2010 12:42
 
Καλημέρα Μαρία.Έχεις δίκιο,το παρέλειψα.Πρέπει να είναι λίγο χλιαρή.Το διορθώνω και στη συνταγή.
 
demi
3. 23-04-2010 12:52
 
η συνταγη υπαρχει εδω και πολθ καιρο και σε αλλο σαιτ μαγειρικης.καλο και ευγενικο ειναι να γραφουμε την προελευση της καθε συνταγης,ειδικα οταν τα υλικα ειναι τα ιδια....
 
steka
4. 23-04-2010 14:54
 
steka, ως γενικός διαχειριστής του GreekMasa ελέγχω κάθε συνταγή που δημοσιεύεται για αντιγραφή με μόνο σύμμαχο την αναζήτηση του google. Τη παρούσα συνταγή, δεν την βρήκα πουθενά αλλού σε αυτή τη μορφή - δεν φαίνεται τουλάχιστον μέσα από τα αποτελέσματα αναζήτησης του google να είναι αντιγραφή copy-paste. Αν παρόλα αυτά πιστεύεις οτι είναι αντιγραμμένη, μπορείς να συμπληρώσεις εσύ με σχόλιό το site προέλευσης. 
Ευχαριστώ 
ArXoS
 
ArXoS
5. 23-04-2010 15:12
 
Steka τη συνταγή αυτή μου την έδωσε φίλη μου που απ'ότι ξέρω τη βρήκε σε γερμανικό site.Αν είναι η ίδια ή όχι με αυτή που λες δεν το ξέρω γιατί δεν την έχω δει.Δε την παρουσίασα ως δική μου επινόηση,άλλωστε όλοι λίγο πολύ από κάπου βρίσκουμε τις συνταγές μας και απ'ότι έχω δει δεν γράφουν όλοι προέλευση.Ευχαριστώ.
 
demi
6. 23-04-2010 18:32
 
υπαρχει στο site sintagespareas.gr..
 
steka
7. 23-04-2010 18:44
 
Steka εφοσον η demi ,συντακτρια της συγκεκριμενης συνταγης,την οποια και εκτελεσε (συμφωνα με την φωτηγραφια που αναρτησε και ολοι βλεπουμε) αναφερει την πηγη της και ειναι γερμανικο site οπως αλλωστε αναφερεται και στη δημοσιευση που υπαρχει στο sintagespareas δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα ''πατροτητος'' και προελευσης της συνταγης. 
Με μια γρηγορη αναζητηση σε γερμανικα sites βλεπει κανεις οτι τα ''γερμανικα τσουρεκια'' υπαρχουν παντου. 
Εξαλλου η συγκεκριμενη δημοσιευση δεν ειναι ocpy paste αλλα υπαρχουν διαφορες και φωτογραφια εκτελεσης.Οποτε θα παρακαλουσαμε το θεμα να κλεισει εδω.
 
margarita79
8. 23-04-2010 22:23
 
Nα με συγχωρειτε!Δεν το εκανα με σκοπο να θιξω κανεναν,ουτε και να προσβαλλω.Αν το ειδατε ετσι,λυπαμαι πολυ,δεν θα ...
 
steka
9. 23-04-2010 22:23
 
ξαναμιλησω
 
steka

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )