Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρολό κοτόπουλου στη γάστρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Πέμπτη, 22/04/10

Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και αρέσει πολύ στα παιδιά.  Εγώ επειδή ποτέ δε τα καταφέρνω ψωνίζω τα υλικά για τη γέμιση και τα πάω στο κρεοπώλη μου και μου φτιάχνει εκείνος το ρολό.  Συνήθως για τη γέμιση χρησιμοποιώ καπνιστό μπέικον, κεφαλογραβιέρα πικάντικη και πιπεριά πράσινη και κόκκινη.  Αφού μου το ετοιμάσει ο κρεοπώλης μου ακολουθώ τα ακόλουθα βήματα.

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο ρολό περίπου 1 1/2 κιλό

Για τη μαρινάδα:

  • 6 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας γούστερ σως
  • 8 κουταλιές της σούπας άσπρο κρασί
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 1/2 κούπα ζεστού νερού

Για τις πατατούλες:

  • 1 κιλό πατατούλες στρογγυλές, καθαρισμένες και αλατοπιπερομένες

Για το ταψί:

  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Για τη σάλτσα (προαιρετικά):

  • 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένοι κόκκοι άσπρου, πράσινου, μαύρου και κόκκινου πιπεριού.
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Περιγραφή:
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. 
  • Σε μια γάστρα τοποθετούμε τις ροδέλες από τα 3 χρώματα πιπεριές και το κρεμμύδι. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και τις πατατούλες και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το ρολό για μια ώρα στους 200 βαθμούς.
  •  Αφού περάσει μια ώρα που έχει ψηθεί το ρολό, ανοίγουμε τη γάστρα, γυρίζουμε το ρολό και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει αρχίσει και δημιουργείται στο εσωτερικό. Ψήνουμε για άλλη μια ώρα.
  • Κατόπιν, ανοίγουμε τη γάστρα, ξαναγυρίζουμε και περιχύνουμε για μία ακόμη φορά το ρολό, αλλά αυτή τη φορά αφήνουμε ανοιχτή τη γάστρα για να πάρει το φαγητό μας χρώμα. Στη φάση αυτή θέλει προσοχή ώστε να μην μας "αρπάξει¨. Συνήθως παίρνει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
  • Αφού ψηθεί στραγγίζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τα πιπέρια και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Περιχύνουμε με αυτή το σερβιρισμένο κοτόπουλο.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 16992
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 25-04-2010 16:18
 
μμμ ακούγεται νοστιμότατο θα δοκιμαστεί
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/04/10 )