Άλλη μια Κρητική συνταγή. Την έβαλα στα εποχιακά γιατί τα άγρια σπαράγγια (αβρωνίες) φυτρώνουν το Μάρτιο σε μέρη που έχει υγρασία (δίπλα σε ρυάκια, μέσα σε βάτους, κάτω από πλατάνια). Επειδή είναι άγρια, είναι πολύ πικρά. Χρειάζεται λοιπόν πριν τα μαγειρέψουμε να τα ξεπικρίσουμε βράζοντας τα 5-10 λεπτάκι. Μετά ή τα μαγειρεύουμε ή τις καταψύχουμε. Υλικά - 1 ματσάκι αβρωνιές (500γρ περίπου)
- 3 μέτριες ντομάτες ώριμες αλεσμένες
- 4 αυγά
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας τριμμένη φετούλα (προαιρετικά)
- αλάτι πιπέρι κατά βούληση
- μισό κρασοπότηρο λάδι
- λίγη ζάχαρη
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση - Βάζουμε τις ξεπικρισμένες αβρωνίες με το κρεμμυδάκι να τσιγαριστούν σε λίγο λάδι.
- Μόλις καραμελώσει το κρεμμυδάκι ρίχνουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτάκια να δέσουν.
- Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τη φετούλα και τα ρίχνουμε πάνω απο τις αβρώνιες.
- Ανακατεύουμε γρήγορα και μόλις χυλώσουν τα αυγά το κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
Στο σερβίρισμα στύβουμε και λίγο λεμονάκι για επιπλέον ξεπίκρισμα και γεύση. Σε περίπτωση που οι αβρωνιές είναι πικρές μετά το ξεπίκρισμα μπορούμε να προσθέσουμε μια χούφτα σπανάκι. Οι αβρωνιές όπως και οι αγκινάρες γίνονται πολύ νόστιμες και στην κλασσική ομελέτα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9460 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |