Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Εποχιακά πιάτα arrow Αβρωνιές με τ΄αυγά (άγρια σπαράγγια)
Αβρωνιές με τ΄αυγά (άγρια σπαράγγια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kon3stam   
Παρασκευή, 23/04/10

Άλλη μια Κρητική συνταγή.

Την έβαλα στα εποχιακά γιατί τα άγρια σπαράγγια (αβρωνίες) φυτρώνουν το Μάρτιο σε μέρη που έχει υγρασία (δίπλα σε ρυάκια, μέσα σε βάτους, κάτω από πλατάνια). Επειδή είναι άγρια, είναι πολύ πικρά. Χρειάζεται λοιπόν πριν τα μαγειρέψουμε να τα ξεπικρίσουμε βράζοντας τα 5-10 λεπτάκι. Μετά ή τα μαγειρεύουμε ή τις καταψύχουμε.

Υλικά
  • 1 ματσάκι αβρωνιές (500γρ περίπου)
  • 3 μέτριες ντομάτες ώριμες αλεσμένες
  • 4 αυγά 
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη φετούλα (προαιρετικά)
  • αλάτι πιπέρι κατά βούληση
  • μισό κρασοπότηρο λάδι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τις ξεπικρισμένες αβρωνίες με το κρεμμυδάκι να τσιγαριστούν σε λίγο λάδι.
  • Μόλις καραμελώσει το κρεμμυδάκι ρίχνουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτάκια να δέσουν.
  • Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τη φετούλα και τα ρίχνουμε πάνω απο τις αβρώνιες.
  • Ανακατεύουμε γρήγορα και μόλις χυλώσουν τα αυγά το κατεβάζουμε απο τη φωτιά.

Στο σερβίρισμα στύβουμε και λίγο λεμονάκι για επιπλέον ξεπίκρισμα και γεύση.

Σε περίπτωση που οι αβρωνιές είναι πικρές μετά το ξεπίκρισμα μπορούμε να προσθέσουμε μια χούφτα σπανάκι.

Οι αβρωνιές όπως και οι αγκινάρες γίνονται πολύ νόστιμες και στην κλασσική ομελέτα. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6509
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 27-04-2010 12:50
 
Αβρωνιές στην Αθήνα μια φορά βρήκα στη λαϊκή πανάκριβες, πιστεύω ότι γίνεται και με ήμερα σπαράγγια.
 
xanthibax
2. 27-04-2010 14:33
 
Ακουγεται πολύ ωραίο,κι εγώ συμφωνώ με την xanthibax!
 
lovestars
3. 27-04-2010 22:07
 
Η αλήθεια είναι οτι αβρωνίες δεν έτυχε να αγοράσω ποτέ, γιατί φυτρώνουν στο χωραφι μας δίπλα στο ρυάκι.. :roll Από την άλλη νομίζω οτι θα γίνετε και με τα ήρεμα σπαράγγια....αλλα άλλη η νοστιμιά.
 
kon3stam
4. 15-05-2011 12:06
 
Οι αβρωνιές δεν είναι τα άγρια σπαράγγια. Άλλο το ένα φυτό, άλλο το άλλο. Μοιάζουν σε εμφάνιση αλλά διαφέρουν ενελώς στη γεύση! Οι αβρωνιές είναι πικρές ενώ τα σπαράγγια καθόλου πικρά!
 
Kapav

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/04/10 )